in , , , , ,

8 Φαινομενικά Βρώμικες Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Καλές

ωφέλιμες βρώμικες συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
ωφέλιμες βρώμικες συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

Παρόλο που όλοι έχουμε ακούσει ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να μας μείνει μια συνήθεια, στην πραγματικότητα δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 66 ημέρες για να γίνει συνήθεια ένας νέος τρόπος συμπεριφοράς. Υπάρχουν μερικές κοινές «βρώμικες» συνήθειες που μπορεί να έχουμε όλοι και είναι πραγματικά καλές για την υγεία μας. 9 Φαινομενικά Υγίεις Συνήθειες που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Ούρηση στο ντους

brightside

Μπορεί να είναι ακατάλληλο να μιλάμε για την ούρηση στο ντους, αλλά οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σχεδόν το 75% των ανθρώπων το έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα για να ντρέπεστε – το ουρικό οξύ και η αμμωνία στα ούρα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τις μυκητιάσεις στα δάχτυλα των ποδιών σας. Επίσης, αν επιλέξετε να ουρήσετε ενώ κάνετε ντους, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του νερού και στο χαρτί τουαλέτας.

Φτύσιμο

brightside

Το φτύσιμο μπορεί να φαίνεται αηδιαστικό, ειδικά αν γίνεται σε δημόσιους χώρους. Ωστόσο, όταν ασκείστε, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε πιο εύκολα.

Κανονικά, αναπνέουμε από τη μύτη μας – αυτό ζεσταίνει τον αέρα και τον κάνει πιο υγρό, επιτρέποντας στο σώμα να απορροφά το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Αλλά όταν ασκούμαστε, τείνουμε να αναπνέουμε από το στόμα μας και αυτό αναγκάζει να παράγει περισσότερο σάλιο που παρεμβαίνει στα μοτίβα της αναπνοής μας. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως φυσιολογικό να απαλλαγείτε από την υπερβολική βλέννα που παράγεται μετά το τρέξιμο, φτύνοντάς την.

Μάσημα τσίχλας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και η τσίχλα δεν έχει κανένα θρεπτικό όφελος, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η μάσησή της παρέχει καλύτερη βοήθεια για τη μελέτη και τα διαγωνίσματα από την καφεΐνη. Το μάσημα τσίχλας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε, να ακονίσετε τη μνήμη σας, να μειώσετε το στρες και να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 5 Συνήθειες που Πρέπει να Αναθεωρήσετε για Καλύτερα Αποτελέσματα

Πέρδεστε

© Depositphotos.com

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ότι συμβαίνει, το σώμα σας απελευθερώνει αέρια περίπου 14 φορές την ημέρα και περίπου 3-5 φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Κατά κανόνα, το πεπτικό σύστημα αρχίζει να παράγει διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο περίπου 6 ώρες μετά το φαγητό και η πορδή βοηθά το σώμα σας να τα ξεφορτωθεί. Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε τα αέρια, μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος ή φούσκωμα.

Ρέψιμο

© Depositphotos.com

Ένα καλό ρέψιμο μετά από ένα τεράστιο γεύμα είναι πραγματικά καλό για το στομάχι, καθώς βοηθά στην ανακούφισή του από τον αέρα. Η καταστολή του ρεψίματος και η διατήρηση αερίων μέσα στο στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα γαστρικού οξέος στον οισοφάγο που, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος.

Αλλά εάν ρεύεστε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει πιθανώς να επισκεφτείτε έναν γιατρό καθώς μπορεί να είναι σύμπτωμα της παλινδρόμησης οξέος.

Δάγκωμα των νυχιών

brightside

Όταν δαγκώνετε τα νύχια σας, καταναλώνετε μερικά από τα βακτήρια που βρίσκονται πάνω τους και κάτω από αυτά. Αυτό οδηγεί στο ανοσοποιητικό σας σύστημα να αρχίσει να παράγει λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμησή τους. Το σώμα σας επίσης καταγράφει τα βακτήρια στην τράπεζα μνήμης του, οπότε αν ένα συγκεκριμένο βακτήριο συναντηθεί για δεύτερη φορά, θα έχετε ήδη τα λεμφοκύτταρα που είναι σε θέση να το νικήσουν.

Επιπλέον, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που πιπιλίζουν τους αντίχειρές τους ή τσιμπολογούν τα νύχια τους είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αλλεργίες.

Σκαλίζετε τη μύτη και τρώτε τη μύξα

brightside

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, αυτή η απαίσια συνήθεια μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθώς η μύξα που τρώτε περιέχει βλεννίνες του σάλιου που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα. Όταν τρώτε τη μύξα σας, ενεργοποιείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να απελευθερώσει λευκά αιμοσφαίρια για να αμυνθεί έναντι αυτού του τύπου βακτηρίων.

Παράλειψη ντους

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν κάνετε ντους κάθε μέρα, ξεπλένετε μερικά έλαια από το δέρμα και τα μαλλιά σας που είναι απαραίτητα για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και προστατευμένα. Ακόμη και το ζεστό νερό χωρίς σαπούνι μπορεί να καταστρέψει πολλά χρήσιμα βακτήρια που χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει λαμπερό και ελαστικό. Επομένως, είναι απολύτως φυσικό και ακόμη και υγιές να παραλείπετε το ντους μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε επίσης 10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.9 / 5. Αξιολογήσεις: 21

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ζελατίνη στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Ζελατίνη στον Κήπο

καλλιέργεια ανανά στο σπίτι,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι