in

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Ζελατίνη στον Κήπο

ζελατίνη στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Ζελατίνη στον Κήπο

Η ζελατίνη είναι ένα ημιδιαφανές, άχρωμο και άοσμο υλικό, που χρησιμοποιείται ευρέως ως πηκτικό. Έχει επίσης χρήσεις σε τρόφιμα, φάρμακα, κάψουλες βιταμινών, φωτογραφικά φιλμ, χαρτιά και τη βιομηχανία καλλυντικών. Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον κήπο σας; Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Γιαούρτι στις κηπουρικές Εργασίες;

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Ζελατίνη στον Κήπο

Ζελατίνη ως λίπασμα

Η ζελατίνη χωρίς γεύση κάνει υπέροχο υγρό λίπασμα. Απλά διαλύστε την σε ζεστό νερό, αφήστε την για λίγο και αραιώστε τη συνοχή προσθέτοντας περισσότερο νερό. Το λίπασμα υγρού αζώτου είναι έτοιμο για χρήση στον κήπο και στα φυτά σε γλάστρες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλατα Epsom ή μπανανόφλουδες στο διάλυμα για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό.

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, ιδανικό για τον εμπλουτισμό του εδάφους. Το άζωτο είναι απαραίτητο ώστε τα φυτά να αναπτύσσουν πλούσιο και πράσινο φύλλωμα.
  • Είναι πολύ πιο ασφαλής και οικονομική.
  • Καθώς η ζελατίνη απελευθερώνει αργά άζωτο, εμπλουτίζει τα φυτά περισσότερο. Εξοικονομεί επίσης το άζωτο που απορρίπτεται από το έδαφος ή εξατμίζεται γρήγορα.

Δείτε ακόμη Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά

Ζελατίνη ως υποκατάστατο του χώματος

Έρευνα που έδειξε ότι η ζελατίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του χώματος. Το πείραμα είχε ως στόχο να ελέγξει εάν η ζελατίνη μπορεί να αντικαταστήσει το άγαρ, το λίπασμα και το νερό. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά καθώς η ζελατίνη περιέχει ζάχαρη και νερό, τα οποία βοηθούσαν τα φυτά να αναπτυχθούν γρήγορα. Όταν ο ρυθμός ανάπτυξης συγκρίθηκε με τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών στο χώμα, τα φυτά σε ζελατίνη αναπτύχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με το απλό χώμα.

Καλλιέργεια σπόρων με χρήση ζελατίνης

Η φύτευση από σπόρους είναι μια κουραστική εργασία, αλλά σας δίνει επίσης την ικανοποίηση να ξεκινήσετε κάτι από την αρχή. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πιθανότητα επιτυχούς βλάστησης χρησιμοποιώντας ζελατίνη.

  • Αποστειρώστε τα πάντα, από τα σκεύη μέχρι το γυάλινο βάζο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε.
  • Το μούλιασμα των σπόρων σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξάνει την πιθανότητα βλάστησης.
  • Ενσωματώστε τους σπόρους στο παρασκεύασμα ζελατίνης.
  • Αν και δεν χρειάζεται να ποτίζετε, προσέχετε τον σχηματισμό μούχλας. Εάν εμφανιστεί μούχλα, πασπαλίστε σκόνη κανέλας ή χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από ένα μέρος ξύδι ή ένα μέρος χυμού λεμονιού με εννέα μέρη νερού για την εξάλειψη της μούχλας.
  • Καλύψτε το δοχείο και τοποθετήστε το κοντά σε έντονο φως, αλλά όχι σε άμεσο ηλιακό φως.
  • Το τελευταίο βήμα είναι η μεταφύτευση των σπόρων στον κήπο ή σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη γλάστρα, όπως θα κάνατε αν τοποθετούσατε τους σπόρους σε γλάστρα στο χώμα.

πηγή φωτό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λανθασμένες συνήθειες,καθημερινά λάθη,συμβουλές,χρήσιμα

10 Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε καν το Γιατί

ωφέλιμες βρώμικες συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

8 Φαινομενικά Βρώμικες Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Καλές