in , , ,

10 Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε καν το Γιατί

λανθασμένες συνήθειες,καθημερινά λάθη,συμβουλές,χρήσιμα
λανθασμένες συνήθειες,καθημερινά λάθη,συμβουλές,χρήσιμα

Μόλις μάθουμε πώς να κάνουμε βασικά πράγματα, φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την εμπιστοσύνη μας στο πώς τα κάνουμε. Ωστόσο, όταν ανακαλύπτουμε ότι κοιμόμαστε, πίνουμε νερό ή ακόμα και αναπνέουμε λανθασμένα, αρχίζουμε να αμφισβητούμε λίγο τις ικανότητές μας. Υπάρχουν μερικά καθημερινά πράγματα που πιθανότατα κάνετε λάθος χωρίς καν να το σκεφτείτε αλλά μπορειτε να τα διορθώσετε όλα αμέσως. 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Ανοίγετε τη βρύση με τα δάχτυλα

© Bright Side / YouTube

Πλένετε καλά τα χέρια σας για να αποφύγετε τα μικρόβια. Όμως μπορείτε να προστατευθείτε διπλά ανοίγοντας τη βρύση με τον καρπό σας, ώστε να μην χρειάζεται να αγγίζετε τη βρύση με καθαρά χέρια.

Χρησιμοποιήστε μια φουρκέτα με τη μέση της προς τα επάνω

© Depositphotos.com

Όταν χρησιμοποιείτε φουρκέτες, βεβαιωθείτε ότι οι μέσες τους είναι στραμμένες προς τα κάτω. Είναι σχεδιασμένες για να κρατούν τα μαλλιά στη θέση τους, κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Η επίπεδη πλευρά τους δεν παρέχει καλό κράτημα.

Αναπνέετε με το στήθος

© Shutterstock.com

Η κοιλιακή αναπνοή είναι ο σωστός τρόπος αναπνοής. Μειώνει την πίεση στο στήθος και η καρδιά δεν δουλεύει τόσο σκληρά. Η αναπνοή στο στήθος είναι λιγότερο αποτελεσματική, καταπονεί το λαιμό καθώς και το στήθος και μπορεί να προκαλέσει υπεραερισμό.

Κόβετε ένα καρπούζι στη μέση

brightside

Αντί να το κόψετε στη μέση, κόψτε πρώτα τη φλούδα, φροντίζοντας να μην αφαιρέσετε τα ζουμερά μέρη. Μετά κόψτε το σε κύβους.

Δεν τρώτε τους πυρήνες των μήλων

© Roberta F. / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Σύμφωνα με μια μελέτη, ο πυρήνας ενός μήλου είναι το πιο θρεπτικό μέρος του φρούτου. Όχι μόνο έχει πολλές φυτικές ίνες και φλαβονοειδή, αλλά και βακτήρια που προάγουν την υγεία του εντέρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 καθημερινά λάθη που καταστρέφουν την κουζίνα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως να τα διορθώσετε

Κοπή πλαστικών μονοκόμματων συσκευασιών

© Pinbusters / YouTube

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτήρι κονσερβών για αυτό. Τις περισσότερες φορές, το ψαλίδι δεν μπορεί να κόψει το πλαστικό και το μαχαίρι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ευτυχώς, ένα ανοιχτήρι κονσερβών μπορεί να το κάνει εύκολα — το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε όπως ακριβώς θα ανοίγατε μια κονσέρβα.

Κοιμάστε μπρούμυτα

© Shutterstock.com, © Qbx101 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο πόνου στην πλάτη και στον αυχένα, ενώ μπορεί να είναι επικίνδυνο για τις έγκυες. Από την άλλη, ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη θέση για τη σπονδυλική στήλη.

Πίνετε νερό όρθιοι

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Όταν στέκεστε και πίνετε ταυτόχρονα, το νερό ρέει στο σώμα σας πολύ γρήγορα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση νερού στις αρθρώσεις ακόμη και να βλάψει το πεπτικό σας σύστημα. Ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε νερό είναι αργά ενώ κάθεστε.

Ζέσταμα φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων

© E4024 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © Karen and Brad Emerson / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Το να γεμίζετε φαγητό ένα πιάτο και να το βάζετε αμέσως στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να το ζεστάνετε. Τις περισσότερες φορές, ορισμένα μέρη θα είναι κρύα. Για να το αποφύγετε, αφήστε λίγο χώρο στη μέση του πιάτου. Έτσι, το φαγητό θα ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Ταίριασμα του μέικ-απ με τον καρπό σας

© kkeen12 / Reddit, © Unsplash.com

Οι καρποί σας δεν εκτίθενται στον ήλιο όσο το πρόσωπο και ο λαιμός σας. Μάλλον δεν έχει καν το ίδιο χρώμα με το πρόσωπό σας. Ο σωστός τρόπος είναι να ελέγξετε το χρώμα του μέικ-απ στο στήθος σας. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πηγαίνετε για το λαιμό τουλάχιστον.

Δείτε επίσης 10 Καθημερινά Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Φαίνεται Ακατάστατο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 12

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρωματιστά παντζούρια παραθύρων,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

40 Ιδέες για Χρωματιστά Παντζούρια Παραθύρων

ζελατίνη στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Ζελατίνη στον Κήπο