in , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι

καλλιέργεια ανανά στο σπίτι,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε έναν ανανά χρησιμοποιήστε την κορυφή του για να καλλιεργήσετε ένα νέο φυτό και να απολαύσετε έναν φρέσκο δικό σας ανανά! Ακολουθεί ένας απλός οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να καλλιεργήσετε ανανάδες στο σπίτι! 20 Βότανα και Λαχανικά για να Καλλιεργήσετε στο Νερό

Αγοράστε έναν ανανά καλής ποιότητας

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι

Για να καλλιεργήσετε ανανά στο σπίτι, είναι σημαντικό να αγοράσετε έναν καλής ποιότητας, ώριμο και βιολογικό ανανά. Επιλέξτε έναν με ζωηρά πράσινα φύλλα και χωρίς σημάδια παρασίτων ή ασθενειών.

Κόψτε την κορυφή του ανανά

Κόψτε την κορυφή του ανανά που περιέχει τα σαρκώδη φύλλα με ένα καθαρό, απολυμασμένο μαχαίρι. Φροντίστε να μην την καταστρέψετε με κανέναν τρόπο.

Αφαιρέστε τα φύλλα βάσης

Αφαιρέστε τα φύλλα από τη βάση. Το γυμνό κομμάτι της κορυφής θα έχει μικροσκοπικούς καφέ κόμπους, από όπου θα βγουν οι ρίζες. Αυτή η διαδικασία θα διευκολύνει την ανάπτυξη των ριζών.

Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό

Πάρτε ένα ποτήρι και γεμίστε το στη μέση με καθαρό, μη χλωριωμένο νερό. Βεβαιωθείτε ότι το γυαλί έχει αρκετό πλάτος ώστε να συγκρατεί το κάτω τμήμα της κορυφής στη θέση του.

Ριζώστε την κορυφή στο νερό

Βουτήξτε την κορυφή έτσι ώστε μόνο το τμήμα χωρίς φύλλα να έρχεται σε επαφή με το νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ημέρες για να αποκλείσετε τυχόν πιθανότητες ανάπτυξης μυκήτων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Αφήστε την κορυφή στο νερό

Τοποθετήστε το ποτήρι σε σημείο που δέχεται έντονο έμμεσο ηλιακό φως. Είναι σύνηθες ένα ή δύο φύλλα να μαραθούν με τον καιρό. Αλλά αν διαπιστώσετε ότι όλη η κορυφή μαραίνεται χωρίς ορατές ρίζες μέσα σε μια εβδομάδα, ο ανανάς είναι απίθανο να ριζώσει.

Πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία με φρέσκο ανανά σε μια τέτοια περίπτωση.

Ανάπτυξη ριζών

Νέες ρίζες θα εμφανιστούν σε μια εβδομάδα. Αφήστε τις για άλλες 7-8 ημέρες για να αποκτήσετε ένα καλά εδραιωμένο ριζικό σύστημα.

Προετοιμάστε το μέσο καλλιέργειας

Πάρτε μια γλάστρα βάθους 30 εκατοστών και ετοιμάστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά, τροποποιημένο με πλούσια οργανική ύλη.

Φυτέψτε τον ανανά

Αφού προετοιμάσετε το καλλιεργητικό μέσο, φυτέψτε την κορυφή έτσι ώστε τα φύλλα να παραμένουν πάνω από το έδαφος και να μην το αγγίζουν. Ποτίστε καλά και τοποθετήστε το όπου έχει 3-4 ώρες άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα.

Αφήστε το να μεγαλώσει

Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να περιμένετε το φυτό να μεγαλώσει και να σχηματίζει νόστιμους ανανάδες για εσάς!

Το φυτό θα αρχίσει να ανθίζει από τον πρώτο χρόνο και θα καρποφορήσει σε 15-16 μήνες. Το πόσο νωρίς ή αργά – εξαρτάται περισσότερο από τον καιρό και τις συνθήκες ανάπτυξης.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι, μέχρι να είναι έτοιμο να καρποφορήσει, φαίνεται φανταστικό ως τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο, στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 14 Φυτά για να Καλλιεργήσετε σε Νερό με Μοσχεύματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ωφέλιμες βρώμικες συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

8 Φαινομενικά Βρώμικες Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Καλές

οικιακά είδη,λήξη οικιακών ειδών,αντικατάσταση οικιακών ειδών,συμβουλές,χρήσιμα

9 Οικιακά Είδη που Χρησιμοποιείτε Πολύ Περισσότερο από όσο θα Έπρεπε