in ,

20 Βότανα και Λαχανικά για να Καλλιεργήσετε στο Νερό

καλλιέργεια βοτάνων σε νερό,καλλιέργεια λαχανικών σε νερό,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
20 Βότανα και Λαχανικά για να Καλλιεργήσετε στο Νερό

Γνωρίζετε ότι πολλά φυτά ευδοκιμούν στο νερό; Αυτή είναι μια τέλεια λύση όταν ο κήπος σας δεν έχει αρκετό χώρο για τα αγαπημένα σας φυτά ή σας αρέσει να φτιάξετε έναν μικρό εσωτερικό κήπο. Τα βότανα, μπορείτε να τα πολλαπλασιάσετε από μοσχεύματα. Αλλάξτε το νερό μία φορά την εβδομάδα μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσονται οι ρίζες. Αυτά τα βάζα με βότανα είναι επίσης μια εκπληκτική διακόσμηση για το σπίτι σας. Όσον αφορά τα λαχανικά, μερικά φυτεύονται ακόμη και από απορρίμματα κουζίνας.

14 Φυτά για να Καλλιεργήσετε σε Νερό με Μοσχεύματα

Μελισσόχορτο

Το λεμονάτο άρωμα του μελισσόχορτου το καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη στο φρέσκο τσάι, ειδικά το χειμώνα. Για να το πολλαπλασιάσετε πρέπει να κόψετε μοσχεύματα την άνοιξη ή το φθινόπωρο και να τα ριζώσετε σε ένα βάζο με νερό. Πρέπει να διατηρείτε το φυτό σας σε ένα ζεστό μέρος με άφθονο έντονο έμμεσο φως.

20 Βότανα και Λαχανικά για να Καλλιεργήσετε στο Νερό

Μέντα

Είναι εύκολο να καλλιεργήσετε μέντα στο νερό. Βάλτε φρέσκα μοσχεύματα σε ένα βάζο με νερό. Αυτό είναι όλο. Έχει μαγειρικές, φαρμακευτικές και κηπουρικές χρήσεις.

Σκόρδο

Σίγουρα χάνετε αν δεν καλλιεργήσετε σκόρδο στο νερό. Έχει καταπληκτικές μαγειρικές και ιατρικές χρήσεις. Το σκόρδο διώχνει ακόμη και μύγες και κουνούπια στο σπίτι σας.

Μαρούλι

Το μαρούλι είναι μια βασική προσθήκη στις σαλάτες. Δεν υπάρχει λόγος να μην το καλλιεργήσετε στο σπίτι. Αυτό το λαχανικό μεγαλώνει στο νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίγανη

Αυτό το βότανο προσθέτει γεύση σε σχεδόν οποιοδήποτε λαχανικό. Απλά πάρτε φρέσκα μοσχεύματα και βάλτε τα σε νερό.

Φρέσκο κρεμμύδι

Όπως το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι αναπτύσσεται στο νερό.

Δενδρολίβανο

Αυτό το βότανο με γλυκό άρωμα καλλιεργείται σε νερό όλο το χρόνο. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για μαγείρεμα αλλά και για γαρνίρισμα και ιατρικούς σκοπούς.

Παντζάρια

Τα παντζάρια μεγαλώνουν επίσης στο νερό. Μπορείτε ακόμη να ξεκινήσετε με απορρίμματα κουζίνας.

Δυόσμος

Μπορείτε να καλλιεργήσετε νέα φυτά βάζοντας μοσχεύματα στο νερό.

Θυμάρι

Πάρτε μοσχεύματα που έχουν πράσινο χρώμα στα μέσα της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, πριν το φυτό αρχίσει να ανθίζει.

Δείτε ακόμη 6 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που ΜΕΙΩΝΟΥΝ την ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Σύμφωνα με την Επιστήμη

Βασιλικός

Τα φρέσκα μοσχεύματα βασιλικού αναπτύσσονται καλά στο νερό. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά πιάτα. Μην αγνοείτε τις φαρμακευτικές και απωθητικές χρήσεις του!

Σέλινο

Μπορείτε σίγουρα να καλλιεργήσετε σέλινο σε ένα βάζο με νερό. Φροντίστε να δώσετε στο φυτό σας αρκετό φως και να αλλάζετε νερό τακτικά για την καλύτερη ανάπτυξή του.

Σπανάκι

Αγαπάτε το σπανάκι; Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε αυτο το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό σε νερό!

Λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο είναι ένα αγαπημένο συστατικό σε πολλά ασιατικά πιάτα για τη ξεχωριστή γεύση του. Επίσης απωθεί τις μύγες και τα κουνούπια. Εάν ο κήπος σας δεν έχει αρκετό χώρο για αυτά τα φυτά, μη διστάσετε να τα μεγαλώσετε στο νερό.

Φασκόμηλο

Για να μεγαλώσετε φασκόμηλο στο νερό, απλά πρέπει να πάρετε μαλακά μοσχεύματα την άνοιξη και να τα ριζώσετε σε νερό. Συνιστάται ένα ή δύο φυτά φασκόμηλου καθώς χρειάζονται πολύ μικρές ποσότητες για να δώσουν γεύση. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε έντονο φως και σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Καρότο

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε καρότο σε νερό για τα χόρτα τους. Έχουν γεύση σαν χόρτα τεύτλων και σέσκουλα.

Στέβια

Η στέβια έχει γλυκιά γεύση και προστίθεται συνήθως σε φρέσκα τσάγια και ροφήματα. Ριζώστε μοσχεύματα από μαλακά κλαδιά σε ένα βάζο με νερό. Φροντίστε να φυλάξετε το φυτό σας σε ζεστό μέρος.

Ταραγκόν

Η καλύτερη περίοδος για την καλλιέργεια του στο νερό είναι η λήψη μοσχευμάτων την άνοιξη μετά την εμφάνιση νέων βλασταριών. Τα φθινοπωρινά μοσχεύματα είναι επίσης καλά, αλλά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν οι ρίζες.

Ντομάτες

Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε νερό. Ξεκινήστε με δυνατά μοσχεύματα!

Κρεμμύδι

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το καλλιεργήσετε σε νερό, από απορρίμματα κουζίνας;

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Υδροπονική Καλλιέργεια – Πώς να Φτιάξετε μια Υδροπονική Γλάστρα για Παχύφυτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης τραπεζαρίας,διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες διακόσμησης τραπεζαρίας

37 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης Τραπεζαρίας

πράσινος τοίχος έμφασης,ιδέες για πράσινους τοίχους έμφασης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

33 Ιδέες για Πράσινους Τοίχους Έμφασης