in , , ,

9 Οικιακά Είδη που Χρησιμοποιείτε Πολύ Περισσότερο από όσο θα Έπρεπε

οικιακά είδη,λήξη οικιακών ειδών,αντικατάσταση οικιακών ειδών,συμβουλές,χρήσιμα
9 Οικιακά Είδη που Χρησιμοποιείτε Πολύ Περισσότερο από όσο θα Έπρεπε

Χρησιμοποιείτε ορισμένα είδη οικιακής χρήσης περισσότερο από όσο θα έπρεπε και μπορεί να γίνουν πηγή δυσάρεστων συνεπειών εάν δεν τα αντικαταστήσετε έγκαιρα. 17 Οικιακά Είδη που Είναι για ΠΕΤΑΜΑ!

Φίλτρα νερού

© Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φίλτρα νερού καθαρίζονται με κάθε χρήση. Στην πραγματικότητα, μπορούν να γίνουν τόπος αναπαραγωγής βακτηρίων εάν δεν αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Συνιστάται η αντικατάστασή τους κατά μέσο όρο κάθε 6 μήνες.

Σίδερο

© Depositphotos.com

Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα σίδερα σχεδιασμένα να διαρκούν 10-12 χρόνια. Συνήθως έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Εάν, μετά από αυτό το διάστημα, παρατηρήσετε ότι το σίδερο δεν λειτουργεί σωστά, για παράδειγμα, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να σιδερώσετε τα ρούχα σας ή το σίδερο καταστρέφει ακόμη και τα ρούχα, ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καινούργιο. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντικαταστήσετε ένα σίδερο από το να προσπαθήσετε να το φτιάξετε ή να αγοράσετε καινούργια ρούχα.

Πανιά καθαρισμού

© Depositphotos.com

Συνιστάται η αντικατάσταση μιας σφουγγαρίστρας κάθε 2 μήνες. Εάν το κάνετε λιγότερο συχνά, θα κάνετε τα δάπεδά σας όχι πιο καθαρά αλλά πιο βρώμικα, επειδή θα αφήσει μικρόβια και βακτήρια πάνω τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα πανιά καθαρισμού για άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε 2 μήνες. Και μην τα αφήνετε υγρά κάτω από το νεροχύτη ή στη ντουλάπα. Θα πρέπει να τα πλύνετε αμέσως μετά το καθάρισμα.

Χαλάκι πόρτας

© Depositphotos.com

Αντικαθιστώντας τακτικά ένα χαλάκι πόρτας, θα διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό. Θα πρέπει να το πετάτε μετά από 2 χρόνια χρήσης ή νωρίτερα εάν έχει φθαρεί. Και αν πάρετε 2 πατάκια πόρτας και τα εναλλάσετε, ο χρόνος χρήσης τους θα διπλασιαστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 13 Οικιακά Προϊόντα που Δεν Πρέπει να Πετάτε στα Σκουπίδια

Μαξιλαροθήκες

© nito / Shutterstock

Οι μαξιλαροθήκες γεμιζουν ακάρεα σκόνης, επομένως θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε για μια εβδομάδα και συνιστάται η αντικατάστασή τους κάθε 1-2 χρόνια.

Εκτός από το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αλλεργικά καλύμματα κάτω από τις μαξιλαροθήκες, τα οποία δεν αφήνουν τα ακάρεα της σκόνης να περάσουν. Εξάλλου, είναι καλύτερα να μην πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, κάτι που μπορεί να κάνει τη μαξιλαροθήκη ένα πρόσφορο έδαφος για βακτήρια.

Βεντούζα

© Depositphotos.com

Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμεύσει για μερικά χρόνια. Είναι εύκολο να γνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε: θα πρέπει να δημιουργεί κενό αέρα. Εάν δεν το κάνει πια αυτό αξίζει να αγοράσετε καινούργια.

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

© Depositphotos.com

Λίγοι γνωρίζουν ότι ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου λήγει. Τα υλικά τείνουν να υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου και επομένως ένα παλιό μπορεί να μην είναι ασφαλές στη χρήση. Κατά κανόνα, ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου διαρκεί 5-6 χρόνια και κάθε μοντέλο έχει ημερομηνία λήξης.

Φούρνος μικροκυμάτων

© Depositphotos.com

Ο φούρνος μικροκυμάτων διαρκεί περίπου 10 χρόνια, αλλά ο χρόνος δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να αντικατασταθεί. Για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή λειτουργεί σωστά, πρέπει να ακούτε τυχόν περίεργους θορύβους που κάνει κατά τη λειτουργία. Ένας άλλος λόγος για την αντικατάσταση του είναι η επιβράδυνση στη θέρμανση των τροφίμων ή η ζημιά στο λάστιχο της πόρτας.

Κουρτίνα μπάνιου

brightside

Οι κουρτίνες μπάνιου συνιστάται να πλένονται κάθε μήνα ή τουλάχιστον κάθε 2 έως 3 μήνες και να αντικαθίστανται μία φορά το χρόνο. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε σωστά την κουρτίνα και εμφανιστούν σημάδια μούχλας πάνω της, είναι καλύτερα να την αντικαταστήσετε αμέσως.

Δείτε επίσης 10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλλιέργεια ανανά στο σπίτι,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ανανά στο Σπίτι

απαρχαιωμένα πράγματα στο σπίτι,συμβουλές διακόσμησης,χρήσιμα,διακόσμηση σπιτιού

14 Απαρχαιωμένα Πράγματα στο Σπίτι που Κυριολεκτικά Φωνάζουν να Αντικατασταθούν