Το κουνουπίδι είναι ένα πολύ παρεξηγημένο λαχανικό και αυτό γιατί όταν βράζει μυρίζει όλο το σπίτι και τη μυρωδιά δεν την λες και ωραία. Υπάρχουν κάποια tips για να μην μυρίζει το κουνουπίδι όταν το βράζετε.
Ψώμι
Μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι ψωμί.
Φύλλα Δάφνης
Μια παλιά συμβουλή των γιαγιάδων είναι να βάλετε μέσα στην κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι 1 φύλλο δάφνης.
Φλούδα λεμονιού ή μισό λεμόνι
Μέσα σε κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι μπορείτε να βάλετε μια φλούδα λεμονιού ή μισό λεμόνι και η μυρωδιά θα κόψει. Μάλιστα με το λεμόνι θα μοσχομυρίζει το σπίτι.
Διαβάστε επίσης: Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά Ψαριού στο Λάδι που Τηγανίστηκε
Ξίδι
Υπάρχει άλλο ένα tip το οποίο παρόλο που δεν είναι αρκετά γνωστό κάνει καλή δουλειά. Ποτίστε λίγο βαμβάκι με ξίδι και ακουμπήστε επάνω στο καπάκι της κατσαρόλας. Έτσι η μυρωδιά δεν θα απλωθεί στο σπίτι. Εναλλακτικά μπορείτε να μουλιάσετε λίγο ψωμί με ξίδι.
Τώρα δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία για να μην μαγειρεύετε κουνουπίδι ή μπρόκολο λόγω της μυρωδιάς.
Το κουνουπίδι και τα οφέλη του
Το κουνουπίδι είναι ένα χειμωνιάτικο λαχανικό και μάλιστα έχει πολύ υψηλή διατροφική αξία. Βοηθάει την καρδιά και έχει αντικαρκινικά οφέλη. Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και A καροτίνη, σε νερό, κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο. Όο για τις θερμίδες είναι πολύ λίγες, μόνο 23 ανά 100 γραμμάρια.
Διαβάστε επίσης: Πως να Επιλέξετε 9 Φρέσκα και Υγιεινά Προϊόντα στο Σούπερ Μάρκετ