Το κουνουπίδι είναι ένα πολύ υγιεινό λαχανικό και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε πιάτο. Βέβαια υπάρχει ένα μικρό θεματάκι.. Μάλλον καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Η μυρωδιά του όταν το βράζεις. Ναι εντάξει δεν θα το κρύψω ότι όταν βράζει το κουνουπίδι μπορεί να θες να αλλάξεις σπίτι, δρόμο, πόλη, πλανήτη! Don’t worry. Σου έχω κολπάκι τόσο απλό για να μην μυρίζει το κουνουπίδι όταν το βράζεις.
Πώς να μην μυρίζει το κουνουπίδι όταν βράζει
Σε κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι μπορείς να ρίξεις μέσα λίγο μπαγιάτικο ψωμί και φύλλα δάφνης. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να βάλετε μέσα φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι.
Υπάρχει άλλο ένα κόλπο που αρκετοί ορκίζονται ότι κάνει θαυματα. Αν βράζετε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα (όχι χύτρα) εμποτίστε ένα βαμβάκι με λίγο ξίδι και τοποθετήστε το επάνω στο καπάκι. Τραβάει όλες τις μυρωδιές.