in , , , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Ξανά το Μπρόκολο από το Κοτσάνι του

Πώς να Καλλιεργήσετε Ξανά το Μπρόκολο από το Κοτσάνι του
Πώς να Καλλιεργήσετε Ξανά το Μπρόκολο από το Κοτσάνι του

Η καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε υπολείμματα κουζίνας. Το μπρόκολο μπορεί να ξανακαλλιεργήθει στο σπίτι χρησιμοποιώντας το κοτσάνι του αντί να το πετάξετε. Καλλιέργεια Φρούτων Και Λαχανικών Από ΑΠΟΦΑΓΙΑ: 20 Τρέλες Συμβουλές Κηπουρικής που θα σας Καταπλήξουν

Προετοιμασία

  • Επιλέξτε ένα υγιές κοτσάνι μπρόκολου, κατά προτίμηση με μερικά φύλλα ακόμα επάνω. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς αναγέννησης.
  • Τοποθετήστε το κοτσάνι σε ένα πιάτο γεμάτο με νερό. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ βαθύ. Αρκεί να καλύψει τη βάση του κοτσανιού.
  • Αλλάζετε το νερό κάθε μέρα για να το διατηρείτε φρέσκο. Αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και παρέχει ένα καθαρό περιβάλλον για το κοτσάνι.

Ανάπτυξη

  • Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προτού παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές. Διατηρήστε το κοτσάνι σε μια καλά φωτισμένη περιοχή, αλλά αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.
  • Γύρω στην 70η ημέρα μπορεί να παρατηρήσετε κάτι να φυτρώνει από το κομμένο άκρο του κοτσανιού. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή ριζών ή νέων βλαστών.
  • Τις επόμενες εβδομάδες, παρακολουθήστε καθώς το κοτσάνι αρχίζει να φυτρώνει περισσότερα φύλλα και ρίζες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το μπρόκολο σας προσαρμόζεται καλά στο νέο του περιβάλλον.

Φύτευση στο χώμα

  • Μόλις παρατηρήσετε μια σημαντική ανάπτυξη, με πολλούς μίσχους και φύλλα, ήρθε η ώρα να μεταφέρετε το μπρόκολο σας στο χώμα. Επιλέξτε μια γλάστρα με επαρκή αποστράγγιση και χρησιμοποιήστε χώμα υψηλής ποιότητας.
  • Μετακινήστε απαλά το μπρόκολο από το νερό στο χώμα, προσέχοντας να μην βλάψετε τις νεοσχηματισμένες ρίζες. Αρχικά, κρατήστε το χώμα νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο.

Δείτε ακόμη Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Συντήρηση

  • Καθώς το φυτό μεγαλώνει, θα απαιτήσει περισσότερο χώρο και θρεπτικά συστατικά. Ετοιμαστείτε να το μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα εάν χρειάζεται.
  • Η παροχή υποστήριξης για τα αναπτυσσόμενα κοτσάνια μπορεί να είναι ευεργετική. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ για την προστασία του φυτού από έντομα και άλλα παράσιτα.
  • Λιπαίνετε το φυτό κάθε λίγες εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα είναι μια καλή επιλογή.
  • Προσέξτε για κιτρινισμένα φύλλα ή σημάδια βλάβης από έντομα. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα, αντιμετωπίστε τα αμέσως για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Συγκομιδή

  • Το μπρόκολο είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν φτάσει σε ένα αξιοπρεπές μέγεθος και τα ανθύλλια είναι καλά κλεισμένα. Το χρώμα πρέπει να είναι ένα ζωντανό πράσινο.
  • Κόψτε το μπρόκολο από το κύριο κοτσάνι, αφήνοντας μερικά εκατοστά στο χώμα. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει το φυτό να παράγει επιπλέον σοδειές.
  • Το μπρόκολο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους – στον ατμό, βραστό ή τηγανητό. Το κοτσάνι είναι επίσης βρώσιμο και νόστιμο όταν μαγειρεύεται σωστά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Λαχανικών! Φρέσκα Λαχανικά από τα Απορρίμματα Κουζίνας [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έρευνα: Ένα Σημείο στην Κουζίνα σας που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε Πάντα

Έρευνα: Ένα Σημείο στην Κουζίνα σας που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε Πάντα

Εάν τα Εσώρουχά σας Έχουν Αυτά τα Σημάδια, Πετάξτε τα Αμέσως

Εάν τα Εσώρουχά σας Έχουν Αυτά τα Σημάδια, Πετάξτε τα Αμέσως