in , , , ,

Καλλιέργεια Φρούτων Και Λαχανικών Από ΑΠΟΦΑΓΙΑ: 20 Τρέλες Συμβουλές Κηπουρικής που θα σας Καταπλήξουν

Καλλιέργεια Φρούτων Και Λαχανικών Από ΑΠΟΦΑΓΙΑ: 20 Τρέλες Συμβουλές Κηπουρικής που θα σας Καταπλήξουν
Καλλιέργεια Φρούτων Και Λαχανικών Από ΑΠΟΦΑΓΙΑ: 20 Τρέλες Συμβουλές Κηπουρικής που θα σας Καταπλήξουν

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτές τις τρελές συμβουλές κηπουρικής που θα σας καταπλήξουν! 14 Συμβουλές Κηπουρικής για Μικρό Μπαλκόνι

Μπανάνα και κόκκινη καυτερή πιπεριά

balconygardenweb

Κάντε ένα κόψιμο σε μια μπανάνα χωρίς να ξεφλουδίσετε, βάλτε μέσα μια κόκκινη καυτερή πιπεριά και φυτέψτε το σε γλάστρα. Η μπανάνα θα αποσυντεθεί και η φλούδα θα λειτουργήσει ως λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που θρέφει το φυτό σας.

Σπόροι λεμονιού σε τσόφλι αυγού

balconygardenweb

Κόψτε το λεμόνι, μαζέψτε τους σπόρους, ψεκάστε νερό, κρατήστε τους σε μια πετσέτα, διπλώστε την και βάλτε την σε ένα βάζο. θα δείτε τους σπόρους να ριζώνουν σε λίγες μέρες.

Φυτέψτε τα σπόρους σε τσόφλια αυγών γεμάτα με φυτόχωμα και όταν βγει ο βλαστός, μετακινήστε τα σε γλάστρες συνθλίβοντας τα τσόφλια των αυγών χωρίς να καταστρέψετε το φυτό. Σύντομα θα έχετε φρέσκα λεμόνια για μια δροσερή λεμονάδα.

Μουλιάστε το σκόρδο σε νερό

balconygardenweb

Μουλιάστε ένα βολβό σκόρδου σε νερό για λίγες μέρες, αφαιρέστε το από το νερό όταν φυτρώσει και φυτέψτε το σε γλάστρα. Θα έχετε φρέσκα σκόρδα σε λίγες μέρες.

Κόψτε το κεφάλι ανανά για ένα νέο φυτό

DIY Home and Garden

Μην πετάτε το κεφάλι του ανανά στον κάδο απορριμμάτων καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε ένα νέο φυτό σε γλάστρα. Θα εκπλαγείτε αν έχετε ανανάδες σε λίγο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μουλιάστε το τζίντζερ σε νερό

balconygardenweb

Κόψτε το τζίντζερ σε μεγάλα κομμάτια, μουλιάστε τα σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για μερικές μέρες και φυτέψτε τα σε γλάστρα. Ποτίστε τα μέτρια.

Πασιφλόρα από πασιφλόρα

balconygardenweb

Έχετε δοκιμάσει να καλλιεργήσετε πασιφλόρα από ένα υπάρχον φρούτο; Κόψτε το, επιλέξτε έναν από τους σπόρους του και φυτέψτε σε υγρό φυτόχωμα.

Καλλιεργήστε καρότα

balconygardenweb

Αντί να πετάτε τα κεφάλια καρότου στους κάδους απορριμμάτων, βάλτε τα σε ένα ρηχό δίσκο γεμάτο με νερό. Σε λίγες μόνο μέρες, πράσινες άκρες θα αναπτυχθούν. Φυτέψτε τις σε ξεχωριστές γλάστρες για φρέσκα καρότα.

Αβοκάντο από τους σπόρους του

balconygardenweb

Αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο, ξεφλουδίστε το, βάλτε οδοντογλυφίδες, βυθίστε σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό και μουλιάστε για μερικές ημέρες. Όταν βγουν οι ρίζες, φυτέψτε το σε μια γλάστρα.

Η πιπεριά και οι σπόροι της

balconygardenweb

Κόψτε την πιπεριά από το κέντρο, βάλτε το φυτόχωμα στο κοίλο μέρος, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και φυτέψτε σε μια γλάστρα.

Καλαμποκιά από καλαμπόκια

balconygardenweb

Διαλέξτε μερικούς φρέσκους αμυλούχους σπόρους καλαμποκιού και φυτέψτε τους σε υγρό χώμα. Σύντομα οι σπόροι θα φυτρώσουν.

Δείτε ακόμη 8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

Πλαστικό μπουκάλι και σκόρδο

green farmers

Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι, κόψτε το πάνω μέρος, γεμίστε το με νερό και βυθίστε τον βολβό του σκόρδου κρατώντας τα ανάποδα. Φυτέψτε τον βολβό στο χώμα όταν αναπτυχθούν οι ρίζες.

Καλλιεργήστε μια καρυδιά από καρύδι

botanopia

Πάρτε ένα καρύδι, σπάστε το κέλυφος από πάνω, πασπαλίστε με νερό και τυλίξτε το σε μια χαρτοπετσέτα. Διατηρήστε το υγρό έως και 7 ημέρες. Θα το δείτε να ριζώνει και μπορείτε να το μεταφέρετε στο χώμα. Διατηρήστε τη γλάστρα καλά ποτισμένη και βάλτε τη σε ηλιόλουστη θέση.

Καλλιέργεια πράσου

balconygardenweb

Αποθηκεύστε την κορυφή του πράσου, πάρτε ένα ποτήρι νερό και βάλτε το ανάποδα στο νερό. Σύντομα θα ριζώσει εύκολα.

Τριαντάφυλλο και χαρτί τουαλέτας

Gardening with Johnson Engleng

Το τύλιγμα των μοσχευμάτων τριαντάφυλλου σε χαρτί υγείας διασφαλίζει ότι λαμβάνουν όλη την απαραίτητη υγρασία για την έγκαιρη ανάπτυξη των ριζών.

Ξαναγεννήστε το σέλινο από τις ρίζες τους

balconygardenweb

Μην πετάτε τις ρίζες του σέλινου αφού κόψετε τα φύλλα. Αντίθετα, βυθίστε τις σε ένα ρηχό μπολ γεμάτο νερό. Νέες ρίζες θα εμφανιστούν μέσα σε μια εβδομάδα και μετά μπορείτε να το μεταφέρετε σε μια γλάστρα με καλή αποστράγγιση.

Μουλιάστε τους σπόρους τζάκφρουτ σε νερό και δείτε τους να φυτρώνουν

vimeo

Αφαιρέστε τους σπόρους και μουλιάστε τους για μια μέρα. Μπήξτε τους σπόρους στο φυτόχωμα. σκεπάστε τους με ένα λεπτό στρώμα και ψεκάστε τους με νερό. Οι μικροσκοπικοί βλαστοί θα αναδυθούν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Ριζώστε αλόη βέρα σε ώριμη μπανάνα

Youtube

Ριζώστε εύκολα την αλόη κόβοντας μια τομή σε μια ώριμη μπανάνα και βάζοντας μέσα τα φύλλα. Η περιεκτικότητα του φρούτου σε υγρασία και θρεπτικά συστατικά θα βοηθήσει να αναπτυχθεί.

Κολοκύθες που αναπτύσσονται μόνες τους

baked-theblog

Κόψτε μια κολοκύθα στα δύο, αφαιρέστε τους σπόρους στο κέντρο και γεμίστε τη με φυτόχωμα που στραγγίζει καλά. Ψεκάστε με νερό το χρώμα και παρακολουθήστε νέα δενδρύλλια να αναδύονται από την επιφάνεια του σε περίπου μια εβδομάδα.

Καλλιεργήστε φιστικιά

Youtube

Τυλίξτε μερικά φιστίκια σε απορροφητικό χαρτί και μουλιάστε τα για μια ώρα. Βγάλτε τα και αφήστε τα σε στεγνό μέρος για 3-4 μέρες. Θα δείτε τους ξηρούς καρπούς να φυτρώνουν, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να φυτευτούν.

Καλλιεργήστε φράουλες

Christa’s Garden

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε φράουλες από αυτές που έχετε αγοράσει κόβοντας το εξωτερικό στρώμα μαζί με τους σπόρους και καλλιεργώντας τις σε φυτόχωμα.

Δείτε επίσης 9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά για αεροπορικά ταξίδια,συμβουλές για αεροπορικά ταξίδια,χρήσιμα,

18 Μυστικά για Αεροπορικά Ταξίδια που Ελάχιστοι Γνωρίζουν

μη τοξικά καθαριστικά,σπιτικά καθαριστικά,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Τα Καλύτερα ΜΗ Τοξικά Καθαριστικά που Έχετε Ήδη στο Σπίτι