Ψάχνετε τρόπους για να κάνετε την κηπουρική πιο ενδιαφέρουσα; Υπάρχουν μερικά περίεργα κόλπα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα! 16 πανέξυπνα κολπάκια και Συμβουλές Κηπουρικής
Καλλιεργήστε φυτά εσωτερικού χώρου από υπολείμματα τροφών
Μπορείτε να αυξήσετε τη συλλογή των φυτών σας με μηδενικό κόστος χρησιμοποιώντας υπολείμματα τροφών! Χρησιμοποιήστε υπολείμματα από βότανα, φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα υπέροχο τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας μια κορυφή ανανά ή μπορείτε να φυτέψετε σέλινο από τη βάση του. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε αβοκάντο από το κουκούτσι καθώς γίνονται υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου.
Παγάκια για πότισμα
Οι αρχάριοι κηπουροί ανησυχούν πάντα για το νερό και σκοτώνουν άθελά τους τα φυτά τους με υπερβολικό ή λίγο πότισμα, ειδικά ευαίσθητα μικρά φυτά όπως τα παχύφυτα.
Ένας εύκολος τρόπος είναι να ποτίζετε με παγάκια! Κάνετε αυτό μια φορά την εβδομάδα για να δώσετε μια αργή και σταθερή δόση νερού στο χώμα ενώ λιώνουν. Έτσι οι ρίζες θα ενυδατωθούν καλά!
Απλώς φροντίστε να μην τοποθετήσετε το παγάκι απευθείας σε επαφή με τη ρίζα ή το κοτσάνι του φυτού. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πολλά παγκάκια σε ένα πλαστικό κουτί με μια τρύπα στο κάτω μέρος του. Έτσι θα λιώσουν αργά, στάζοντας το νερό στο χώμα.
Τοποθετήστε ανάποδα μπουκάλια
Αυτό το κόλπο θα κρατήσει τα φυτά ενυδατωμένα ακόμα κι αν ξεχάσετε να τα ποτίσετε! Είναι επίσης χρήσιμο αν ταξιδεύετε πολύ.
Προσθέστε υγρασία με ένα πιατάκι με νερό
Η τοποθέτηση της γλάστρας σε ένα πιατάκι ή δίσκο γεμάτο με νερό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για την ενίσχυση της υγρασίας. Όταν το νερό εξατμίζεται, αυξάνει την υγρασία.
Φροντίστε να ανυψώσετε τη γλάστρα χρησιμοποιώντας βότσαλα. Θα προστατέψει τις οπές αποστράγγισης από το μπλοκάρισμα και τις ρίζες από τη σήψη σε στάσιμο νερό.
Δείτε ακόμη 7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι
Τοποθετήστε τα φυτά μαζί
Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, κυρίως τα τροπικά, τα πάνε καλά σε υψηλή υγρασία. Εκπέμπουν υδρατμούς μέσω του φυλλώματος κατά τη διαπνοή. Ως εκ τούτου, όταν τα τοποθετείτε μαζί, δημιουργούν ένα μικροκλίμα γύρω τους, το οποίο βοηθά το ένα το άλλο να ευδοκιμήσει καλά, ακόμη και σε ξηρό περιβάλλον.
Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι ένας φανταστικός τρόπος για τον έλεγχο των ζιζανίων γύρω από τα φυτά, την ενίσχυση του ρυθμού βλάστησης και την εξισορρόπηση των επιπέδων pH του χώματος. Επίσης, η προσθήκη μιας κουταλιάς χυμού λεμονιού σε 4 λίτρα νερού και το πότισμα του φυτού με αυτό το διάλυμα θα κάνει το μέσο ανάπτυξης πιο όξινο, κάτι που είναι καλό για φυτά που αγαπούν τα οξέα.
Επίσης, οι φλούδες λεμονιού είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, θείου και μαγνησίου, που μπορούν να ωφελήσουν τα φυτά με πολλούς τρόπους. Για να τις χρησιμοποιήσετε, συνθλίψτε τις αποξηραμένες φλούδες σε μορφή σκόνης και προσθέστε τις σε χώμα γλάστρας και κήπου.
Αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας
Ανακατέψτε άφθονη ποσότητα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας στον πάτο της γλάστρας. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε λιγότερο καλλιεργητικό μέσο βελτιώνοντας παράλληλα την αναπνοή και τον αερισμό.
Προσθέστε σκουριασμένα καρφιά
Τα σκουριασμένα καρφιά περιέχουν οξείδιο του σιδήρου, το οποίο μπορεί να παρέχει τον απαραίτητο σίδηρο στα φυτά. Τοποθετήστε πολλά σκουριασμένα καρφιά σε μια γλάστρα γύρω από το φυτό. Θα βοηθήσουν επίσης στην ελαφρά αύξηση της οξύτητας του εδάφους, κάτι που είναι πολύ ωφέλιμο για τα φυτά που προτιμούν ουδέτερο ή όξινο περιβάλλον.
Δείτε επίσης 9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα