in , , , , ,

8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής
8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

Ψάχνετε τρόπους για να κάνετε την κηπουρική πιο ενδιαφέρουσα; Υπάρχουν μερικά περίεργα κόλπα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα! 16 πανέξυπνα κολπάκια και Συμβουλές Κηπουρικής

Καλλιεργήστε φυτά εσωτερικού χώρου από υπολείμματα τροφών

gardenerknowhow

Μπορείτε να αυξήσετε τη συλλογή των φυτών σας με μηδενικό κόστος χρησιμοποιώντας υπολείμματα τροφών! Χρησιμοποιήστε υπολείμματα από βότανα, φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα υπέροχο τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας μια κορυφή ανανά ή μπορείτε να φυτέψετε σέλινο από τη βάση του. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε αβοκάντο από το κουκούτσι καθώς γίνονται υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου.

Παγάκια για πότισμα

finance

Οι αρχάριοι κηπουροί ανησυχούν πάντα για το νερό και σκοτώνουν άθελά τους τα φυτά τους με υπερβολικό ή λίγο πότισμα, ειδικά ευαίσθητα μικρά φυτά όπως τα παχύφυτα.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να ποτίζετε με παγάκια! Κάνετε αυτό μια φορά την εβδομάδα για να δώσετε μια αργή και σταθερή δόση νερού στο χώμα ενώ λιώνουν. Έτσι οι ρίζες θα ενυδατωθούν καλά!

Απλώς φροντίστε να μην τοποθετήσετε το παγάκι απευθείας σε επαφή με τη ρίζα ή το κοτσάνι του φυτού. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πολλά παγκάκια σε ένα πλαστικό κουτί με μια τρύπα στο κάτω μέρος του. Έτσι θα λιώσουν αργά, στάζοντας το νερό στο χώμα.

Τοποθετήστε ανάποδα μπουκάλια

pinterest

Αυτό το κόλπο θα κρατήσει τα φυτά ενυδατωμένα ακόμα κι αν ξεχάσετε να τα ποτίσετε! Είναι επίσης χρήσιμο αν ταξιδεύετε πολύ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε υγρασία με ένα πιατάκι με νερό

bloomscape

Η τοποθέτηση της γλάστρας σε ένα πιατάκι ή δίσκο γεμάτο με νερό είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για την ενίσχυση της υγρασίας. Όταν το νερό εξατμίζεται, αυξάνει την υγρασία.

Φροντίστε να ανυψώσετε τη γλάστρα χρησιμοποιώντας βότσαλα. Θα προστατέψει τις οπές αποστράγγισης από το μπλοκάρισμα και τις ρίζες από τη σήψη σε στάσιμο νερό.

Δείτε ακόμη 7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι

Τοποθετήστε τα φυτά μαζί

pinterest

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, κυρίως τα τροπικά, τα πάνε καλά σε υψηλή υγρασία. Εκπέμπουν υδρατμούς μέσω του φυλλώματος κατά τη διαπνοή. Ως εκ τούτου, όταν τα τοποθετείτε μαζί, δημιουργούν ένα μικροκλίμα γύρω τους, το οποίο βοηθά το ένα το άλλο να ευδοκιμήσει καλά, ακόμη και σε ξηρό περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού

thriftyfun

Ο χυμός λεμονιού είναι ένας φανταστικός τρόπος για τον έλεγχο των ζιζανίων γύρω από τα φυτά, την ενίσχυση του ρυθμού βλάστησης και την εξισορρόπηση των επιπέδων pH του χώματος. Επίσης, η προσθήκη μιας κουταλιάς χυμού λεμονιού σε 4 λίτρα νερού και το πότισμα του φυτού με αυτό το διάλυμα θα κάνει το μέσο ανάπτυξης πιο όξινο, κάτι που είναι καλό για φυτά που αγαπούν τα οξέα.

Επίσης, οι φλούδες λεμονιού είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, θείου και μαγνησίου, που μπορούν να ωφελήσουν τα φυτά με πολλούς τρόπους. Για να τις χρησιμοποιήσετε, συνθλίψτε τις αποξηραμένες φλούδες σε μορφή σκόνης και προσθέστε τις σε χώμα γλάστρας και κήπου.

Αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας

gardenerknowhow

Ανακατέψτε άφθονη ποσότητα αφρώδη γαριδάκια συσκευασίας στον πάτο της γλάστρας. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε λιγότερο καλλιεργητικό μέσο βελτιώνοντας παράλληλα την αναπνοή και τον αερισμό.

Προσθέστε σκουριασμένα καρφιά

gardenerknowhow

Τα σκουριασμένα καρφιά περιέχουν οξείδιο του σιδήρου, το οποίο μπορεί να παρέχει τον απαραίτητο σίδηρο στα φυτά. Τοποθετήστε πολλά σκουριασμένα καρφιά σε μια γλάστρα γύρω από το φυτό. Θα βοηθήσουν επίσης στην ελαφρά αύξηση της οξύτητας του εδάφους, κάτι που είναι πολύ ωφέλιμο για τα φυτά που προτιμούν ουδέτερο ή όξινο περιβάλλον.

Δείτε επίσης 9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε

Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε

Τυρόπιτα με Πίτα από Σουβλάκι: Η απόλυτη εύκολη Τυρόπιτα Παραλίας που θα κάνετε Ξανά και Ξανά

Τυρόπιτα με Πίτα από Σουβλάκι: Η απόλυτη εύκολη Τυρόπιτα Παραλίας που θα κάνετε Ξανά και Ξανά