in , , ,

7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι

7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι
7 Κόλπα Κηπουρικής στο Σπίτι

Η καλλιέργεια φυτών σε πολύ περιορισμένο χώρο έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς λάτρεις στις πόλεις όλου του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η αστική κηπουρική είναι μια καλή ιδέα: η καλλιέργεια των δικών σας φρούτων και λαχανικών σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε τι τρώτε και να κάνετε οικονομία. Αν θέλετε να το κάνετε, μην ψάχνετε άλλο γιατί παρακάτω θα βρείτε 7 κόλπα κηπουρικής στο σπίτι για να καλλιεργήσετε τα πάντα, από λουλούδια έως κόλιανδρο ακόμη και καρότα! 16 πανέξυπνα κολπάκια και Συμβουλές Κηπουρικής

Λουλούδια από φακελάκια τσαγιού

Τοποθετήστε έναν σπόρο λουλουδιού σε ένα σκισμένο και χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού και βάλτε το σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Μετά από μόλις 7 ημέρες, θα δείτε ότι το λουλούδι αρχίζει να μεγαλώνει, οπότε μπορείτε να φυτέψετε το σπόρο σε γλάστρες (χωρίς τη σακούλα τσαγιού).

Κόλιανδρο

Βάλτε μια χαρτοπετσέτα σε ένα σουρωτήρι και απλώστε λίγους σπόρους κόλιανδρο πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια άλλη χαρτοπετσέτα πάνω από τους σπόρους και ψεκάστε με νερό. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και τοποθετήστε το σουρωτήρι με τους σπόρους στο μπολ, έτσι ώστε όλοι οι σπόροι να βυθιστούν πλήρως. Μετακινήστε το μπολ και το σουρωτήρι σε ένα ηλιόλουστο μέρος και μετά από περίπου 30 ημέρες, θα μπορείτε να δείτε το κόλιαντρο να αρχίζει να φυτρώνει!

Μάνγκο

Τυλίξτε το σπόρο μάνγκο σε μια χαρτοπετσέτα και βρέξτε το με νερό. Τοποθετήστε τον σε ένα μικρό σακουλάκι τροφίμων με φερμουάρ και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 10 ημέρες. Χρειάζονται μόνο 10 ημέρες για να αρχίσει να φυτρώνει ο σπόρος ώστε να τον φυτέψετε.

Παχύφυτο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παχύφυτα φύλλα που έχουν πέσει από το φυτό για να μεγαλώσετε καινούργια. Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και τυλίξτε το με πλαστική μεμβράνη τρόφιμων. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να σφίξετε την μεμβράνη στο ποτήρι. Στη συνέχεια, κάντε μερικές σχισμές και τοποθετήστε φύλλα. Θα μπορείτε να φυτέψετε τα νέα παχύφυτα μετά από μόνο 1 ή 2 εβδομάδες.

Δείτε ακόμη 16 Τρόποι για να Σώσετε ένα “Νεκρό” Φυτό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καρότα

Προσθέστε νερό σε ένα πιάτο και βάλτε τις κορυφές του καρότου στο νερό, περιμένετε 4-10 ημέρες και παρακολουθήστε να αρχίζουν να βλαστάνουν. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τα φυτέψετε.

Λουλούδια από ένα σφουγγάρι

Χαράξτε το σφουγγάρι 3 φορές και βάλτε μερικούς σπόρους λουλουδιών σε κάθε σχισμή. Ψεκάστε νερό στο σφουγγάρι, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και βάλτε ένα μπολ πάνω του για να δημιουργήσετε τις τέλειες συνθήκες ώστε τα λουλούδια να βλαστήσουν και στη συνέχεια να φυτευτούν.

Καλαμπόκι

Πλύνετε το ρύζι και ρίξτε το χρησιμοποιημένο νερό σε ένα μπολ. Βάλτε το καλαμπόκι στο νερό και τοποθετήστε το σε ηλιόλουστο μέρος για περίπου 30-50 ημέρες. Μόλις αρχίσει να βλασταίνει είναι έτοιμο να φυτευτεί.

πηγή φωτογραφιών: cleverly

Δείτε επίσης Καλλιεργήστε Φρούτα και Λαχανικά στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Λουλούδινη Διακοσμητική Καρδιά Τοίχου

DIY Λουλούδινη Διακοσμητική Καρδιά Τοίχου

Πώς να Επιλέξετε Έργα Τέχνης Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας

Πώς να Επιλέξετε Έργα Τέχνης Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας