in , ,

Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε

Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε
Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε

Τι σχέση μπορεί να έχει η «νόσος των δοκιμαστηρίων» με τα δοκιμαστήρια στα εμπορικά μαγαζιά και με ποιον τρόπο αντιμετωπίζεται.

Η «νόσος των δοκιμαστηρίων» ή αλλιώς η ροδόχρους πιτυρίαση, μπορεί για τους δερματολόγους να είναι ένα απλό δερματολογικό πρόβλημα, για τις φανατικές όμως του shopping, είναι μία απειλή.

νόσος

Γιατί ονομάζεται «νόσος των δοκιμαστηρίων»

Η επιστημονική ονομασία είναι ροδόχρους πιτυρίαση. Ωστόσο, καθώς η πιο πιθανή αιτία μολύνσης είναι τα όχι και τόσο καθαρά ρούχα που δοκιμάζουμε στα δοκιμαστήρια, της δόθηκε και η ονομασία «νόσος των δοκιμαστηρίων».

Διάβασε επίσης: Η ίδια γυναίκα δοκιμάζει ρούχα σε 11 δοκιμαστήρια καταστημάτων και οι διαφορές είναι τεράστιες

Παρότι φαίνεται να συνδέεται με τις δοκιμές ρούχων στα δοκιμαστήρια, το το αίτιο εμφάνισης της ροδόχρου πιτυρίασης είναι άγνωστο. Παραμένει, όμως, ένα συχνό δερματικό νόσημα που προσβάλλει άτομα από 10 έως 35 ετών και κυρίως γυναίκες.

Συμπτώματα

Το βασικό σύμπτωμα που έχει η νόσος αυτή είναι η εκδήλωση μικρής έκτασης εξανθημάτων σε περιοχές του σώματος όπως ο θώρακας, η κοιλιά και σε μικρότερο βαθμό στα χέρια και τα πόδια ή την πλάτη.

Τα εξανθήματα αυτά έχουν ροζ χρώμα και δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 2-6 cm. Σε περίπου δύο εβδομάδες, μετά την εκδήλωση των πρώτων, εμφανίζονται και άλλα εξανθήματα, αλλά συνήθως είναι μικρότερα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ασθενείς παρουσιάζουν έντονη φαγούρα γι΄αυτό και είναι απαραίτητο να επισκεφτούν τον δερματολόγο τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
νόσος

Αντιμετώπιση

Τόσο η διάγνωση της ροδόχρου πιτυρίασης, όσο και η αντιμετώπισή της είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς η νόσος δεν είναι μεταδοτική και τα εξανθήματα υποχωρούν μετά από κάποιο διάστημα, συνήθως 6 με 8 εβδομάδες.

Αφού περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα ροζ εξανθήματα υποχωρούν, αφήνοντας όμως μία δυσχρωμία στην περιοχή των εξανθημάτων η οποία όμως εξαφανίζεται με τον καιρό.

Η θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην αντιμετώπισης της φαγούρας, όπου και οι δερματολόγοι συνιστούν μπάνια με χλιαρό νερό, όχι σφουγγάρια και τριβή στις ευάλωτες περιοχές και ειδικές ενυδατικές κρέμες που προσφέρουν ανακούφιση στον ασθενή.

Χρειάζεται υπομονή γιατί η συγκεκριμένη νόσος πρέπει να κάνει τον κύκλο της για να περάσει. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι όσοι έχουν νοσήσει μία φορά δεν εμφανίζουν ξανά την ασθένεια, αφού έχουν αναπτύξει αντισώματα και έχουν αποκτήσει μόνιμη ανοσία.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

επαναφορά ξεραμένων Play-Doh,ξεραμένες πλαστελίνες Play-Doh,κόλπα,χρήσιμα,

Πώς να Επαναφέρετε Ξεραμένες Πλαστελίνες Play-Doh

8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής