in , ,

9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα

εργασίες κηπουρικής,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
9 Εργασίες Κηπουρικής που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε το Απόγευμα

Για να διατηρήσετε υγιή τα φυτά σας, υπάρχουν μερικές εργασίες κηπουρικής που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε το απόγευμα! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να έχετε έναν υπέροχο κήπο όλο το χρόνο! 8 Κόλπα για Εύκολη Κηπουρική

Αποφύγετε το πότισμα

balconygardenweb

Το να ποτίζετε τα φυτά του κήπου σας το απόγευμα δεν είναι καλή ιδέα, καθώς ο ήλιος είναι στο αποκορύφωμά του, το νερό θα εξατμιστεί σύντομα αντί να απορροφηθεί από τις ρίζες και το χώμα. Το πρωινό πότισμα είναι ότι καλύτερο για τα φυτά!

Μην μεταφυτεύετε

balconygardenweb

Οι εργασίες μεταφύτευσης γίνονται καλύτερα το βράδυ ή το πρωί για να σωθούν τα φυτά από το σοκ μεταφύτευσης. Κάνοντας το ίδιο το απόγευμα θα τα εκθέσετε σε έντονη ζέστη, κάνοντάς τα να μπουν σε κατάσταση σοκ.

Εάν είναι δυνατόν, η μεταφύτευση γίνεται καλύτερα σε μια συννεφιασμένη μέρα με δροσερή και υγρή ατμόσφαιρα, η οποία βοηθά στην παροχή επαρκούς χρόνου προσαρμογής.

Μην κλαδεύετε

balconygardenweb

Το κλάδεμα απαιτεί μεγάλη προσοχή στη διατήρηση του σχήματος, της ομορφιάς και της υγείας των φυτών. Είναι καλύτερο να μην εκτελέσετε αυτήν την εργασία το απόγευμα, καθώς θα εκθέσει τα φρέσκα τραύματα των φυτών σε έντονη ζέστη. Αυτή η συμβουλή ισχύει περισσότερο για ζεστά κλίματα χωρίς παγετό. Κάντε αυτή τη δουλειά νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

Αποφύγετε το κόψιμο μοσχευμάτων για πολλαπλασιασμό

shutterstock/Whiteaster

Το κόψιμο μοσχευμάτων στον απογευματινό ήλιο δεν είναι καλή ιδέα καθώς το φυτό στερείται υγρασίας κατά τη διάρκεια της έντονης ζέστης. Επίσης, μόλις κάνετε το κόψιμο, η ζέστη θα επιταχύνει τη διαδικασία μαρασμού, γεγονός που θα μειώσει τις πιθανότητες πολλαπλασιασμού. Πολλαπλασιάζετε πάντα το φυτό νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην λιπαίνετε

balconygardenweb

Η εφαρμογή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων λειτουργεί καλύτερα το πρωί ή το βράδυ, καθώς ο ήλιος δεν είναι παρών αυτές τις ώρες της ημέρας. Η λίπανση των φυτών σε έντονη ζέστη θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα, τότε το μεγαλύτερο μέρος του θα εξατμιστεί στον ήλιο.

Δείτε ακόμη 14 Συμβουλές Κηπουρικής για Μικρό Μπαλκόνι

Μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα

balconygardenweb

Η χρήση φυτοφαρμάκων που περιέχουν λάδι το απόγευμα μπορεί να ενθαρρύνει τον κίνδυνο φωτοτοξικότητας. Τα περισσότερα από τα χημικά φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα θα εξατμιστούν επίσης στη ζέστη. Επίσης, καθώς οι επικονιαστές είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ψεκασμού φυτοφαρμάκων, θα τους βλάψει.

Αποφύγετε το κόψιμο μαραμένων λουλουδιών και φύλλων

balconygardenweb

Το κόψιμο των λουλουδιών και των φύλλων μπορεί να γίνει κουραστικό, ειδικά αν ζείτε σε ζεστό κλίμα. Θα εκθέσει επίσης τα κοψίματα στην έντονη θερμότητα του ήλιου, που μπορεί να βλάψει τους μίσχους.

Ξεχορτάριασμα

shutterstock/Namning

Το χρώμα γύρω από τα φυτά μπορεί να γίνει πολύ σκληρό λόγω του ήλιου, που δυσκολεύει το τράβηγμα των αγριόχορτων και μπορεί επίσης να βλάψει τις ρίζες του φυτού στις οποίες βρίσκονται κοντά. Είναι καλύτερο να ξεχορταριάζετε τον κήπο αμέσως αφού ποτίσετε τα φυτά σας το πρωί ή το βράδυ.

Συγκομιδή βοτάνων

shutterstock/DarwelShots

Τα αιθέρια έλαια στα βότανα δεν είναι στο αποκορύφωμά τους το απόγευμα, γι’ αυτό αποφύγετε τη συγκομιδή τους εάν θέλετε μια εκπληκτική γεύση. Η καλύτερη ώρα για τη συγκομιδή των βοτάνων είναι νωρίς το πρωί, ακριβώς πριν στεγνώσει η δροσιά, για την καλύτερη γεύση.

Δείτε επίσης 16 πανέξυπνα κολπάκια και Συμβουλές Κηπουρικής

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες,DIY χριστουγεννιάτικες ετικέτες δώρων,DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές,Χριστούγεννα,γιορτές

6 DIY Χριστουγεννιάτικες Κάρτες και Ετικέτες Δώρων

πορτοκαλί τοίχος έμφασης,ιδέες για πορτοκαλί τοίχους έμφασης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

25 Ιδέες για Πορτοκαλί Τοίχους Έμφασης