in , , , , ,

Μην Πετάτε τα Φύλλα Καρότου: 8 Λόγοι για να Αρχίσετε να τα Καταναλώνετε

φύλλα καρότου,οφέλη φύλλων καρότου,πέστο με φύλλα καρότου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,αλμυρές δημιουργίες,επαναχρησιμοποίηση,
Μην Πετάτε τα Φύλλα Καρότου: 8 Λόγοι για να Αρχίσετε να τα Καταναλώνετε

Συνήθως τα φύλλα του καρότου απορρίπτονται ή κομποστοποιούνται. Όμως δεν είναι μόνο βρώσιμα, αλλά είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία. Αυτά Είναι τα 3 Μεγάλα Οφέλη των Κρεμμυδιών για την Υγεία

Μην Πετάτε τα Φύλλα Καρότου: 8 Λόγοι για να Αρχίσετε να τα Καταναλώνετε

Ενέργεια

Τα φύλλα καρότου είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, και βιταμίνη Κ, ζωτικής σημασίας για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών. Επιπλέον, αποτελούν πηγή καλίου και μαγνησίου, σημαντικά για την υγεία της καρδιάς και τη μυϊκή λειτουργία.

Αντιοξειδωτικά

Τα φύλλα καρότου είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, όπως χλωροφύλλη, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι.

Φυσικό αποτοξινωτικό

Τα φύλλα καρότου έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες. Υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος και μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, χάρη στη διουρητική τους φύση που προάγει την αυξημένη παραγωγή ούρων, βοηθώντας στην αποβολή των αποβλήτων.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που βρίσκονται στα φύλλα του καρότου, όπως η κερσετίνη και η λουτεολίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό είναι ευεργετικό για όσους υποφέρουν από φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

Ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Πλούσια φυτικές ίνες, τα φύλλα καρότου μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα και προάγοντας ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Βοηθούν επίσης στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα επιβραδύνοντας την απορρόφηση της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Αυτός Είναι ο Λόγος που Πρέπει να Βρέχετε τους Ξηρούς Καρπούς πριν τους Φάτε

Βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό

Η χρήση φύλλων καρότου συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και προωθεί μια πιο βιώσιμη κουζίνα. Είναι επίσης οικονομικά αποδοτικό, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγορά σας.

Πολύπλευρο συστατικό

Τα φύλλα καρότου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα. Η ελαφρώς πικρή και γήινη γεύση τους συμπληρώνει σαλάτες, σούπες και πέστο, προσθέτοντας μια μοναδική γεύση.

Θεραπεία με βότανα

Παραδοσιακά, τα φύλλα καρότου έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορους πολιτισμούς ως φυτικό φάρμακο για παθήσεις όπως η νεφρική νόσο και τα πεπτικά προβλήματα, αν και χρειάζεται περισσότερη επιστημονική έρευνα για να κατανοηθούν πλήρως τα φαρμακευτικά τους οφέλη.

Συνταγή πέστο με φύλλα καρότου

Μεταμορφώστε τα φύλλα καρότου σε ένα νόστιμο και θρεπτικό πέστο με αυτή την απλή συνταγή. Ιδανικό για ζυμαρικά, σάντουιτς ή για ντιπ.

Συστατικά:

2 φλιτζάνια φύλλα καρότου, πλυμένα και στεγνωμένα
1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί (κουκουνάρια, καρύδια ή αμύγδαλα)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα καρότου σας έχουν πλυθεί καλά για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας.
  • Σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν. Αυτό ενισχύει τη γεύση τους. Αφήστε τους να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπλέντερ, αναμείξτε τα φύλλα καρότου, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο και το τυρί παρμεζάνα μέχρι να ψιλοκοπούν.
  • Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε μερικές φορές ακόμα για να ενσωματωθουν. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλατοπίπερο όπως χρειάζεται.

Το πέστο με φύλλα καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Οι Σπόροι Του Μήλου Δεν Πρέπει Ποτέ να Τρώγονται: Είναι Δηλητηριώδεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καλαμωτές σε Μπαλκόνι ή Αυλή: Όμορφες Ιδέες για να Απογειώσεις τον Χώρο σου

Καλαμωτές σε Μπαλκόνι ή Αυλή: Όμορφες Ιδέες για να Απογειώσεις τον Χώρο σου

12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν

12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν