Συχνά τρώμε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης ή κάσιους, απευθείας από τη συσκευασία. Λίγοι γνωρίζουν, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να περιέχουν τοξίνες που είναι επικίνδυνες για την υγεία και γι’ αυτό ορισμένοι προτείνουν να τους μουσκέψετε και να τους πλύνετε πριν τους φάτε: είναι πραγματικά χρήσιμο; Οι Σπόροι Του Μήλου Δεν Πρέπει Ποτέ να Τρώγονται: Είναι Δηλητηριώδεις
Το πλύσιμο των ξηρών καρπών δεν είναι συχνή συνήθεια, γιατί τείνουμε να μην σκεφτόμαστε τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς κατά τη διαδικασία αποφλοίωσης και συσκευασίας. Οι μυκοτοξίνες, ένας συνδυασμός μυκήτων και τοξινών, μπορούν να συσσωρευτούν στις ρωγμές που είναι τόσο συνηθισμένες στην ακανόνιστη επιφάνεια των αποξηραμένων καρπών.
Ορισμένες ευρωπαϊκές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων έχουν σημάνει συναγερμό σχετικά με τοξικές ενώσεις που υπάρχουν στα κάσιους, τα καρύδια ή τα αποξηραμένα φρούτα που προέρχονται από τροπικές χώρες, μετά από ορισμένες μελέτες που επαλήθευσαν την παρουσία μυκοτοξινών.
Για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος προτείνεται να πλένετε τους ξηρούς καρπούς, ακολουθώντας τα εξής.
Μουλιάστε τους σε ένα δοχείο γεμάτο νερό για περίπου 8-12 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα ξεπλύνετε και στεγνώστε τους, αν είναι δυνατόν, στον ήλιο ή, εναλλακτικά, σε ηλεκτρικό φούρνο στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αυτό βοηθά να καθαριστούν σχολαστικά, εξαλείφοντας τους περισσότερους μύκητες. Καλό είναι να τους φάτε αμέσως, ή να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για όχι περισσότερο από 3 ημέρες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Μπορείτε να Φάτε Ένα Αυγό αν Έχει Πράσινο Κρόκο Μετά το Βράσιμο;