Έχει πρασινίσει λίγο ο κρόκος του αυγού σας; Δεν φαίνεται τόσο νόστιμο, οπότε μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το πετάξετε αντί να το φάτε. Είναι όμως αυτό πραγματικά απαραίτητο ή μπορείτε να το φάτε; Έχουμε την απάντηση για εσάς! Πώς να Αποφύγετε τη Σαλμονέλα Οταν Μαγειρεύετε Αυγά: Να τι Κάνετε Λάθος
Τα αυγά πρασινίζουν λίγο όταν τα έχετε βράσει για πολύ ώρα ή σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Έτσι, ο κίνδυνος να αποκτήσετε έναν πράσινο κρόκο είναι υψηλότερος όταν φτιάχνετε ένα πολύ βραστό αυγό. Η αλλαγή στο χρώμα είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης που λαμβάνει χώρα μεταξύ του θείου που βρίσκεται μέσα στο ασπράδι του αυγού και του σιδήρου. Το πράσινο που προκύπτει είναι ο θειούχος σίδηρος και αυτό συνήθως αναπτύσσεται μόνο στην άκρη του κρόκου του αυγού. Ωστόσο, αν βράσετε το αυγό για πολύ ώρα, ολόκληρος ο κρόκος του αυγού μπορεί να γίνει πράσινος.
Μπορείτε να αποφύγετε τον πράσινο κρόκο, μην αφήνοντας το αυγό να βράσει για πολλή ώρα και ξεπλένοντας τα αυγά σας με κρύο νερό αμέσως αφού τα βγάλετε από το βραστό νερό. Εάν θέλετε ένα βραστό αυγό χωρίς να πρασινίσει, θα πρέπει να το βράσετε για οκτώ λεπτά. Αν προτιμάτε αυγά που είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά, βράστε τα για πέντε ή έξι λεπτά. Για τα μαλακά αυγά, ο προτιμώμενος χρόνος είναι τρία έως τέσσερα λεπτά.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ο Εύκολος Τρόπος να Καταλάβετε αν τα Αυγά σας Προέρχονται από Άρρωστη Κότα