Υπάρχει κάτι πιο νόστιμο από τα βραστά αυγά; Τηγανητά, ομελέτα – με κάθε τρόπο είναι πολύ νόστιμα. Το κλειδί για να τρώτε νόστιμα αυγά είναι αυτά που προέρχονται από υγιείς κότες. Αναρωτιέστε πώς μοιάζει ένα ποιοτικό αυγό; Εδώ είναι ο τρόπος για να ξεχωρίσετε ένα καλό αυγό από ένα κακό. Γιατί Δεν Τρώμε Αυγά Στρουθοκαμήλου
Πυκνότητα και σκληρότητα του τσοφλιού
Οι υγιείς κότες παράγουν αυγά με πολύ σκληρό τσόφλι και είναι λίγο δύσκολο να σπάσουν. Αν έχετε παρατηρήσει ότι το τσόφλι των αυγών σας σπάει εύκολα, σημαίνει ότι η ποιότητα του αυγού δεν είναι καλή.
Το χρώμα του κρόκου
Το ανοιχτό ή έντονο κίτρινο δεν είναι το τέλειο χρώμα κρόκου, αν και είναι πιθανώς το χρώμα του κρόκου που βλέπουν συνήθως οι άνθρωποι. Ένα ποιοτικό αυγό έχει βαθύ πορτοκαλί κρόκο.
Το πάχος του κρόκου
Η ποιότητα του αυγού μπορεί επίσης να καθοριστεί από το πάχος του κρόκου. Οι ποιοτικοί κρόκοι αυγών είναι πιο στρογγυλοί και παχύτεροι.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για την παραγωγή ποιοτικών αυγών. Για παράδειγμα, η ποσότητα της βήτα-καροτίνης μπορεί να αυξηθεί εάν η κότα τρέφεται με περισσότερη βήτα-καροτίνη.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες