in , , , , , ,

Παγωμένο Νερό: 13 Κρυφοί Κίνδυνοι από την Κατανάλωση Κρύου Νερού

κίνδυνοι κατανάλωσης κρύου νερού,υγεία,συμβουλές υγείας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,
κίνδυνοι κατανάλωσης κρύου νερού,υγεία,συμβουλές υγείας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

Ψάχνετε για κινδύνους από το να πίνετε κρύο νερό; Το να πίνετε αρκετό νερό σε μια μέρα είναι ευρέως γνωστό από τα παιδικά μας χρόνια. Πρέπει να πίνουμε 8 με 10 ποτήρια νερό για να παραμένουμε υγιείς και ενυδατωμένοι, ειδικά το καλοκαίρι. Μερικοί άνθρωποι πίνουν χλιαρό νερό για συγκεκριμένους λόγους και κάποιοι θέλουν μόνο παγωμένο νερό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κρύο ποτήρι νερό όταν ιδρώνετε και ζεσταίνεστε, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η θερμοκρασία του πόσιμου νερού επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ευεξία σας και το να πίνετε κρύο νερό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Μην Το Παρακάνεις: 7 Σημάδια ότι Πίνετε Υπερβολικά Πολύ Νερό

13 Κρυφοί Κίνδυνοι από την Κατανάλωση Κρύου Νερού

Κίνδυνοι από την κατανάλωση κρύου νερού

Μπορεί να σας κάνει να παχύνετε

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να κάνει το λίπος πιο δύσκολο να καεί και οι θερμίδες παραμένουν ως έχουν ή γίνονται πιο δύσκολο να καούν φυσικά ή μετά από άσκηση.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης να πίνετε χλιαρό νερό μετά από άσκηση. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πίνετε κρύο νερό, ειδικά μετά το γεύμα. Επιπλέον, θα πρέπει να περιμένετε 20 έως 30 λεπτά μετά το γεύμα, ώστε να αφομοιωθεί.

Προκαλεί δυσκοιλιότητα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα υγείας και ένα από τα κοινά στομαχικά προβλήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τη δυσκοιλιότητα, αλλά η κατανάλωση κρύου νερού είναι ένας από αυτούς και ο λόγος είναι απλός.

Κάθε φορά που πίνετε κρύο νερό, διαταράσσει το πεπτικό σύστημα και όποτε νιώθετε ότι θέλετε να πάτε τουαλέτα, το έντερο δημιουργεί συστολή, αλλά έχετε δυσκοιλιότητα επειδή ήπιατε παγωμένο νερό.

Εάν καταπολεμάτε ήδη τη δυσκοιλιότητα ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, προσπαθήστε να αποφύγετε να πίνετε κρύο νερό. Είναι καλύτερο να πίνετε απλώς κανονικό ή χλιαρό νερό, ειδικά το πρωί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιβραδύνετε τη διαδικασία επανυδάτωσης

Το νερό μας κρατά ενυδατωμένους, κάτι που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ενυδάτωσης. αυτό είναι ψευδές.

Το σώμα μας λειτουργεί σε σταθερή θερμοκρασία και η κατανάλωση κρύου νερού την διαταράσσει.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων μπορούν να πίνουν, καθώς πρέπει να επιβραδύνουν τη διαδικασία ενυδάτωσης. Διαφορετικά, ένας απλός άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει να πίνει κρύο νερό.

Επηρεάζει τη διαδικασία πέψης

Το σώμα μας απορροφά φυσικά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα από την τροφή μας και όταν πίνουμε κρύο νερό, η διαδικασία εμποδίζεται.

Η κατανάλωση κρύου νερού ή παγωμένων ροφημάτων μπορεί να συσπάσει τα αιμοφόρα αγγεία και να αισθανθείτε πόνο στο στομάχι, ναυτία, δυσφορία στο στομάχι και φούσκωμα, πράγμα που σημαίνει ότι διαταράσσεται η συνολική πέψη.

Κάθε φορά που τρώτε φαγητό, το πεπτικό σύστημα ξεκινά άμεσα το έργο της πέψης και πρέπει να διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία σώματος για τη σωστή διαδικασία. Η κατανάλωση κρύου νερού επηρεάζει τη μέση θερμοκρασία, επομένως το σώμα σας πρέπει να εργαστεί επιπλέον.

Δείτε ακόμη Αυτός είναι ο Λόγος που Πρέπει να Πίνετε ένα Ποτήρι Χλιαρό Νερό Κάθε Πρωί που Ξυπνάτε

Επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό

Όταν πρόκειται για την καρδιά, δεν μπορείτε να αποφύγετε το γεγονός και είναι ο άλλος λόγος που δεν πρέπει να πίνετε παγωμένο νερό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή του επηρεάζει άμεσα το πνευμονογαστρικό νεύρο στην περιοχή του αυχένα και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό.

Το νεύρο του πνευμονογαστρικού είναι ένα ζωτικό μέρος του νευρικού συστήματος και ελέγχει διάφορες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.

Δυσφορία στο λαιμό

Είναι φυσικό να αισθάνεστε απόφραξη της μύτης και των παραρρινίων κόλπων τους χειμώνες. Και όταν πίνετε κρύο νερό, εμφανίζεται η ίδια κατάσταση καθώς το σώμα σας πρέπει να παράγει επιπλέον βλέννα για να αντιμετωπισει το κρυο. που ονομάζονται διαδικασία φυσικού υγραντήρα του σώματος.

Όταν πίνετε παγωμένο νερό, το σώμα ξεκινά άσκοπα τη διαδικασία του φυσικού υγραντήρα, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πονόλαιμο ή βήχα λόγω της επιπλέον βλέννας.

Πονοκέφαλοι

Εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται ότι ο εγκέφαλος παγώνει αφού τρώνε παγωτό ή πίνουν οποιοδήποτε κρύο ρόφημα και η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να σας προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο καθώς επηρεάζει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης που συνδέονται με τον εγκέφαλο.

Μείωση ενέργειας

Μπορεί να αισθάνεστε ενεργητικοί και φρέσκοι αφού πίνετε κρύο νερό, αλλά αυτό είναι μόνο ένα στιγμιαίο συναίσθημα γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν πίνετε κρύο νερό, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί περισσότερο για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.

Όταν το σώμα σας δουλεύει επιπλέον, χάνετε ενέργεια και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αισθάνεστε κουρασμένοι και έλλειψη ενέργειας.

Ανισορροπία του σώματος

Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σώμα καθώς δεν μπορεί να απορροφήσει καλά όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το να πίνετε κρύο νερό αμέσως μετά την άσκηση μπορεί να είναι χειρότερο επειδή το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση θέρμανσης και όταν πίνετε κρύο νερό αμέσως, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, πονόλαιμο, πονοκέφαλο και πολλά άλλα προβλήματα.

Υποθερμία

Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποθερμία, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία η θερμοκρασία του σώματος πέφτει κάτω από τους 35 βαθμούς. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αυτό, και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρο.

Λοιμώξεις του λαιμού

Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη.

Κίνδυνος ανάπτυξης ουρολοίμωξης

Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI), οι οποίες είναι λοιμώξεις στα νεφρά ή την ουροδόχο κύστη.

Μυϊκές κράμπες και πόνοι

Η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση γαλακτικού οξέος στους μύες, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κράμπες και άλλους μυϊκούς πόνους.

πηγή φωτογραφίας / cover Image by evening_tao

Δείτε επίσης 9 Περιπτώσεις που ΔΕΝ Πρέπει να Πίνετε Νερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ποιοτικά αυγά,συμβουλές διατροφής,διατροφή,χρήσιμα,

Ο Εύκολος Τρόπος να Καταλάβετε αν τα Αυγά σας Προέρχονται από Άρρωστη Κότα

ξεθωριασμένα ρούχα,επαναφορά ξεθωριασμένων ρούχων,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα,

Ξεθωριασμένα Ρούχα: Πώς να Τα Επαναφέρετε και να Φαίνονται Ξανά σαν Καινούργια!