in , , , ,

9 Περιπτώσεις που ΔΕΝ Πρέπει να Πίνετε Νερό

πότε να μην πίνετε νερό,διατροφή,συμβουλές διατροφής,χρήσιμα
9 Περιπτώσεις που Δεν Πρέπει να Πίνετε Νερό

Λίγοι άνθρωποι πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή τρώνε χωρίς να πίνουν νερό. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι καλή ιδέα να μειώσετε την υπερβολική πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά να αντιμετωπίσετε πιθανές παρενέργειες. Γιατί οι Ιάπωνες Δεν Πίνουν Νερό με τα Γεύματα

Ακριβώς πριν τον ύπνο

© Depositphotos

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε νερό πριν κοιμηθείτε:

  • Μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του ύπνου. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να ουρήσετε περισσότερο τη νύχτα και επομένως περισσότερος χρόνος για να μπορέσετε να κοιμηθείτε ξανά.
  • Τα νεφρά λειτουργούν πιο αργά τη νύχτα σε σύγκριση με την ημέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο πρήξιμο στο πρόσωπο και στα άκρα το πρωί.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης

© Depositphotos, © Depositphotos

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερβολική πρόσληψη νερού κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Αλλά το να πίνετε πολύ νερό για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια της ασκητής μπορεί να προκαλέσει την εξάντληση ηλεκτρολυτών.

Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να υποφέρει από:

  • πονοκέφαλο
  • ναυτία
  • ζάλη

Επιπλέον, η υπερβολική πρόσληψη υγρών μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα με καρδιακές παθήσεις καθώς αυξάνει την καρδιακή καταπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνιστούν να πίνετε νερό μόνο μετά από άσκηση.

Εάν τα ούρα σας είναι άχρωμα

© Depositphotos

Τα εντελώς άχρωμα ούρα είναι σημάδι υπερβολικής ενυδάτωσης. Εάν έχετε άχρωμα ούρα, πιθανότατα πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και αν δεν αισθάνεστε δίψα. Αυτή η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα νατρίου που οδηγούν σε ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού καρδιακού επεισοδίου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να ξεπλύνετε πικάντικα τρόφιμα

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Δεν πρέπει ποτέ να πίνετε νερό μετά την κατανάλωση καυτερών πιπεριών καθώς η αίσθηση καψίματος προκαλείται από ένα μόριο που ονομάζεται καψαϊκίνη. Δεδομένου ότι η καψαϊκίνη είναι ένα μη πολικό μόριο, μπορεί να διαλυθεί μόνο σε άλλες μη πολικές ουσίες όπως το γάλα.

Εάν ξεπλύνετε τις καυτερές πιπεριές με νερό που αποτελείται από πολικά μόρια, θα επιτρέψει στην καψαϊκίνη να εξαπλωθεί σε όλο το στόμα και το οισοφάγο και θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Δείτε ακόμη Γιατί να Μην Αφήνετε ένα Ποτήρι Νερό Δίπλα στο Κρεβάτι σας

Ακριβώς πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα

© Depositphotos, © Depositphotos

Το να πίνετε νερό ενώ τρώτε μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Αυτό συμβαίνει επειδή το στόμα παράγει σάλιο με ένζυμα που είναι απαραίτητα για υγιή πεπτική διαδικασία.

Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια των γευμάτων οδηγεί σε μείωση των σιελόρροων και για το λόγο αυτό, οι άπεπτες τροφές συσσωρεύονται στο σώμα και μπορεί να γίνουν τοξικές ακόμη και αν τρώτε υγιεινά. Λάβετε υπόψη ότι η κατανάλωση κρύου νερού ή αλκοολούχων ποτών κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Όταν προέρχεται από λάστιχο κήπου

© Depositphotos, © Depositphotos

Ακόμα κι αν ένας σωλήνας είναι συνδεδεμένος σε σωλήνα με σύστημα καθαρισμού νερού, ο ίδιος ο σωλήνας μπορεί να είναι επικίνδυνος για την υγεία σας για τους ακόλουθους λόγους:

  • Η οργανοτίνη διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα
  • Το αντιμόνιο συνδέεται με βλάβες στο συκώτι, τα νεφρά και άλλα όργανα
  • Οι φθαλικές ενώσεις μπορούν να μειώσουν την ευφυΐα και να προκαλέσουν αλλαγές στη συμπεριφορά

Όταν περιέχει τεχνητά γλυκαντικά

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα τεχνητά γλυκαντικά ενισχύουν την όρεξη και μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Το νερό με χυμό λάιμ ή λεμονιού μπορεί επίσης να περιέχει αυτά τα στοιχεία.

Νερό που προέρχεται από τη θάλασσα

© Depositphotos

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε θαλασσινό νερό, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν γιατί είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Πρώτα απ’ όλα, τα περισσότερα παράκτια νερά περιέχουν παθογόνους ανθρώπινους ιούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν βάλετε κατά λάθος λίγο νερό στο στόμα σας, πρέπει να το φτύσετε αμέσως – δηλαδή, εάν δεν θέλετε να περάσετε όλες τις διακοπές υποφέροντας από ροταϊό και όλα τα δυσάρεστα συμπτώματά του.

Δεύτερον, το θαλασσινό νερό περιέχει τεράστια ποσότητα αλατιού και το σώμα χρειάζεται πολύ καθαρό νερό για να το αποβάλει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αφυδάτωση.

Αν έχετε καταναλώσει ήδη πολύ νερό όλη την ημέρα

© Depositphotos

Η υπερβολική πρόσληψη υγρών οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα νατρίου και δυσάρεστες παρενέργειες. Εκτός αυτού, η υπερβολική κατανάλωση νερού είναι επιβλαβής για τα νεφρά καθώς τα εμποδίζει να λειτουργήσουν σωστά και να ρυθμίσουν σημαντικά συστατικά στο αίμα.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πάτωμα κουζίνας από τούβλα,ιδέες για πάτωμα κουζίνας από τούβλα,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας

6 Ιδέες για Πάτωμα Κουζίνας από “Τούβλα”

DIY αναμνηστικό διακοπών,κατασκευές με βαζάκια,diy διακοσμητικά,diy κατασκευές

DIY Αναμνηστικό Διακοπών