in , , ,

12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν

12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν
12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν

Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν, μερικά από αυτά μπορεί να μας κοστίσουν τη ζωή μας. Ευτυχώς υπάρχουν μερικές συμβουλές που ίσως μια μέρα σας βοηθήσουν να σώσετε τη ζωή σας ή αλλού. 12 Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης και Συμβουλές Επιβίωσης που Δεν Διδάσκονται στο Σχολείο

Κτήριο που έχει καταρρεύσει

Knowledgesaurus/TikTok

Αν ποτέ βρεθείτε στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, μην φωνάξετε για βοήθεια. Η ενέργεια που θα καταναλώσετε με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη για να επιβιώσετε τις επόμενες ώρες. Αντίθετα, μπορείτε να χτυπάτε μερικές φορές και να το επαναλαμβάνετε συχνά. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αργά ή γρήγορα θα εντοπίσουν αυτόν τον ήχο και θα σας βρουν.

Λευκές κόρες ματιού (δείτε τη φωτογραφία)

imgur

Μερικοί άνθρωποι, μόλις τραβήξουν μια φωτογραφία με κάποια παλιά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, φαίνονται σαν οι κόρες τους να είναι λευκές (όχι κόκκινες). Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα μιας πολύ επικίνδυνης οφθαλμικής νόσου.

Δηλητηριώδη ζώα

unsplash

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύχρωμο είναι ένα ζώο, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι δηλητηριώδες.

Διαφυγή από ένα σμήνος μελισσών ή σφηκών

unsplash

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το να κρύβεστε κάτω από το νερό ενώ τρέχετε μακριά από μέλισσες ή σφήκες δεν είναι επιλογή. Το θέμα είναι ότι τα έντομα απλά θα περιμένουν μέχρι να βγείτε από το νερό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τρέξετε μακριά και όσο πιο γρήγορα γίνεται, ελπίζοντας ότι θα σταματήσουν να σας κυνηγούν.

Η μυρωδιά του φυσικού αερίου

Dean Hochman/flickr

Εάν το σπίτι ή η κουζίνα σας τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Μόλις το μυρίσετε τη νύχτα, μην ανάψετε το φως. Μία μόνο σπίθα μπορεί να αναφλέξει το συσσωρευμένο αέριο και να προκαλέσει έκρηξη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθολικός αριθμός έκτακτης ανάγκης

unsplash

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο καλοκαιρινός προορισμός σας, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι ο ίδιος παντού στην Ευρώπη – 112. Στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά και ορισμένες άλλες χώρες είναι 911. Αυτοί οι αριθμοί θα σας επιτρέψουν να επικοινωνήσετε με το ασθενοφόρο, την πυροσβεστική ή την αστυνομία.

Δείτε ακόμη 8 Κόλπα Επιβίωσης αν Χαθείτε στην Άγρια Φύση

Η μυρωδιά ψαρίλας

pfps/twitter

Αν ξαφνικά μυρίσετε ψαρίλα στο σπίτι σας, είναι πολύ πιθανό η μυρωδιά μιας πρίζας που καίγεται ή άλλων τμημάτων της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Ελέγξτε όλο το σύστημα για υπερθέρμανση πριν πιάσει φωτιά. Το πλαστικό στις πρίζες και τα άλλα κομμάτια είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία χημικών ενώσεων για να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, μόλις φθαρούν και λιώσουν, βγάζουν μια μυρωδιά πραγματικά παρόμοια με αυτή του ψαριού.

Σκύλοι οδηγοί

rebubulation / reddit

Αν σας πλησιάσει ποτέ κάποιος σκύλος-οδηγός (συνήθως συνοδεύει τυφλό), πηγαίνετε οπουδήποτε θέλει να σας πάει. Τα σκυλιά εκπαιδεύονται να αφήνουν τους ιδιοκτήτες τους μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν δεν μπορούν να τους βοηθήσουν.

Λάθος μπαταρίες

Knowledgesaurus/TikTok

Εάν πρέπει να λειτουργήσετε μια συσκευή αλλά δεν έχετε τις σωστές μπαταρίες, υπάρχει ακόμα λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε λίγο αλουμινόχαρτο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που φαίνονται στη φωτογραφία.

Υποθερμία

Knowledgesaurus/TikTok

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αφού πέσετε σε παγωμένο νερό και βρεθείτε στα όρια της υποθερμίας είναι η πολύ γρήγορη θέρμανση. Αυτό μπορεί να είναι μια θανάσιμη απειλή για τη ζωή σας. Πρέπει να ζεσταθείτε αργά και σταθερά.

Ισχυρό ρεύμα ποταμιού

Knowledgesaurus/TikTok

Αν ποτέ παρασυρθήκατε από ένα δυνατό ρεύμα ποταμού, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ηρεμία σας και να το κολυμπήσετε. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιστρέψετε στην ασφάλεια.

Εάν παρατηρήσετε ποτέ να σχηματίζονται τετράγωνα στην επιφάνεια του νερού, μείνετε μακριά από αυτό το μέρος. Αυτό είναι παρουσία ορισμένων πολύ ισχυρών ρευμάτων κάτω από το νερό.

Knowledgesaurus/TikTok

Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε έναν Κήπο Επιβίωσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φύλλα καρότου,οφέλη φύλλων καρότου,πέστο με φύλλα καρότου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,αλμυρές δημιουργίες,επαναχρησιμοποίηση,

Μην Πετάτε τα Φύλλα Καρότου: 8 Λόγοι για να Αρχίσετε να τα Καταναλώνετε

παντζάρι για νεανικό δέρμα,μάσκα παντζαριού,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Η Δύναμη του Παντζαριού για Νεανικό Δέρμα