in , , , ,

12 Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης και Συμβουλές Επιβίωσης που Δεν Διδάσκονται στο Σχολείο

καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,συμβουλές επιβίωσης,κόλπα επιβίωσης,χρήσιμα,
καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,συμβουλές επιβίωσης,κόλπα επιβίωσης,χρήσιμα,

Όταν πρόκειται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί. Ενώ τα σχολεία συχνά διδάσκουν βασική ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν πολλές καταστάσεις που τα παραδοσιακά σχολικά προγράμματα δεν καλύπτουν. Δείτε παρακάτω 12 μοναδικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και συμβουλές επιβίωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. 8 Κόλπα Επιβίωσης αν Χαθείτε στην Άγρια Φύση

Γορίλας

12 Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης και Συμβουλές Επιβίωσης που Δεν Διδάσκονται στο Σχολείο

Η συνάντηση με έναν γορίλα μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη εάν το ζώο αισθάνεται ότι απειλείται ή μπήκατε στην περιοχή του. Εάν δεχτείτε ποτέ επίθεση από γορίλα, είναι σημαντικό να θυμάστε να παραμένετε ήρεμοι και να αποφύγετε να κάνετε ξαφνικές κινήσεις.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να κάνετε τον εαυτό σας να δείχνει μικρότερος και λιγότερο απειλητικός για τον γορίλα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σκύβοντας και χώνοντας το κεφάλι σας στο στήθος σας, ενώ έχετε τα μάτια σας στον γορίλα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε λιγότερο εκφοβιστικοί και μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα του γορίλα.

Κρύο νερό

Όταν βρίσκεστε σε κρύο νερό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη Στάση Μείωσης Διαφυγής Θερμότητας (HELP) που μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την απώλεια θερμότητας του σώματος και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για επιβίωση. Περιλαμβάνει να σταυρώνετε τα χέρια σας σφιχτά στο στήθος σας, να πιέζετε τα γόνατά σας και να τραβάτε τα πόδια σας μέχρι το στήθος σας. Αυτή η θέση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας θερμότητας κρατώντας τα άκρα και τον κορμό σας κοντά μεταξύ τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της θερμότητας του σώματός σας.

Εάν είστε με άλλους, το να στριμώχνεστε μαζί σε μια ομάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της θερμότητας του σώματος. Θυμηθείτε, η υποθερμία μπορεί να εμφανιστεί γρήγορα σε κρύο νερό, επομένως η λήψη αυτών των προφυλάξεων μπορεί να είναι κρίσιμη για την επιβίωσή σας.

Ταύρος

Οι ταύροι είναι από τη φύση τους επιθετικοί και έλκονται από την κίνηση. Η φυγή μπορεί να προκαλέσει το ένστικτό τους να κυνηγήσουν και να επιτεθούν. Αντίθετα, σταθείτε στη θέση σας και προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν ακίνητοι. Εάν χρειάζεται να κινηθείτε, κάντε το αργά και ήρεμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ωστόσο, οι ταύροι βλέπουν την άμεση οπτική επαφή ως απειλή, γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε να τους κοιτάτε απευθείας. Αντίθετα, κρατήστε τα μάτια σας στις κινήσεις τους και προσέξτε το περιβάλλον σας. Και να θυμάστε, ποτέ μην γυρίζετε την πλάτη σας σε έναν ταύρο.

Σεισμός

Η εμπειρία ενός σεισμού μπορεί να είναι μια τρομακτική και επικίνδυνη κατάσταση, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε ασφαλείς. Πέστε στο έδαφος, καλυφθείτε κάτω από ένα στιβαρό έπιπλο και κρατηθείτε μέχρι να σταματήσει το κούνημα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάλυψη, καλύψτε το κεφάλι και το λαιμό σας με τα χέρια σας και σκύψτε σε μια εσωτερική γωνία του δωματίου.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, απομακρυνθείτε από κτίρια, κολώνες και άλλες κατασκευές που θα μπορούσαν να πέσουν και βρείτε μια καθαρή περιοχή μακριά από δέντρα, καλώδια ρεύματος και άλλους κινδύνους. Εάν οδηγείτε, κάντε στην άκρη του δρόμου και μείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει το κούνημα.

Κροκόδειλος

Ένας κοινός μύθος είναι ότι πρέπει να τρέχετε ζιγκ-ζαγκ για να ξεφύγετε από αυτά τα αρπακτικά. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια αποτελεσματική τακτική και μπορεί πραγματικά να αυξήσει τον κίνδυνο να σας πιάσουν. Οι κροκόδειλοι είναι πανίσχυρα και γρήγορα κινούμενα ζώα και το ζιγκ-ζαγκ μπορεί πραγματικά να σας επιβραδύνει και να σας κάνει ευκολότερο στόχο.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε είναι να τρέξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, σε ευθεία γραμμή, μακριά από το ζώο και να αναζητήσετε καταφύγιο σε ένα ανθεκτικό κτίριο ή σε άλλη ασφαλή τοποθεσία. Θυμηθείτε, οι κροκόδειλοι μπορούν να τρέξουν έως και 5 μίλια την ώρα, επομένως είναι απαραίτητο να ενεργήσετε γρήγορα και αποφασιστικά για να τους ξεπεράσετε.

Ανεμοστρόβιλος

Εάν βρεθείτε σε μια περιοχή όπου πλησιάζει ανεμοστρόβιλος, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα μέτρα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι να μείνετε μακριά από τα παράθυρα και να μετακινηθείτε σε ένα μικρό εσωτερικό δωμάτιο ή ντουλάπα στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου.

Εάν είναι δυνατόν, καλύψτε τον εαυτό σας με κάτι ανθεκτικό ή ένα στρώμα ή κουβέρτες για να προστατευτείτε από τα ιπτάμενα συντρίμμια. Εάν βρίσκεστε σε τροχόσπιτο ή άλλη ελαφριά κατασκευή, εκκενώστε αμέσως και αναζητήστε καταφύγιο σε ένα ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο καταφύγιο.

Δείτε ακόμη 9 Συμβουλές Επιβίωσης που Μπορεί να σας Σώσουν μια Μέρα

Ελέφαντας

Αρχικά, προσπαθήστε να βρείτε κάτι ανάμεσα σε εσάς και το ζώο. Εάν υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο, ένας βράχος ή άλλο συμπαγές αντικείμενο, χρησιμοποιήστε το για την προστασία σας. Οι ελέφαντες έχουν κακή όραση και μπορεί να χάσουν τα ίχνη σας αν είστε κρυμμένοι από την οπτική τους.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάλυψη, δοκιμάστε να οπισθοχωρήσετε αργά ενώ κοιτάτε τον ελέφαντα. Εάν ο ελέφαντας ετοιμάζετε να σας ορμήσει, μείνετε ήρεμοι. Είναι έξυπνα ζώα, οπότε προσπαθήστε να τους δείξετε ότι δεν είστε απειλή. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν δυνατό θόρυβο, όπως ένα σφύριγμα ή ένα κόρνα αέρα, για να προσπαθήσετε να τον τρομάξετε.

Αρκούδα

Οι αρκούδες έχουν εξαιρετική όσφρηση και συχνά έλκονται από φαγητό ή άλλες μυρωδιές. Πετώντας τα πράγματά σας, μπορείτε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να απομακρυνθεί από την αρκούδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η τακτική δεν είναι αλάνθαστη και μπορεί να μην λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην ξεφύγετε ποτέ από μια αρκούδα. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει τα αρπακτικά τους ένστικτα και να αυξήσει την πιθανότητα επίθεσης. Αντίθετα, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και να απομακρυνθείτε αργά και προσεκτικά. Εάν η αρκούδα εφορμά, σταθείτε στο έδαφος και χρησιμοποιήστε σπρέι αρκούδας εάν το έχετε.

Κρύψιμο από τις μέλισσες

Οι μέλισσες έλκονται φυσικά από τα σκούρα χρώματα, τα οποία μπορεί να βλέπουν ως πιθανή απειλή. Αυτό μπορεί να τις κάνει να είναι πιο ταραγμένες και πιο πιθανό να σας τσιμπήσουν. Εάν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους σε μια περιοχή με μέλισσες, σκεφτείτε να φορέσετε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Τα ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό ή το παστέλ είναι λιγότερο πιθανό να προσελκύσουν τις μέλισσες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια ανεπιθύμητη συνάντηση.

Λιοντάρι

Μια τακτική είναι να χρησιμοποιήσετε τα ρούχα σας για να δείχνετε μεγαλύτεροι και πιο εκφοβιστικοί. Αν φοράτε σακάκι, τεντώστε το με τα χέρια σας για να δείχνετε μεγαλύτεροι. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε τον εαυτό σας πιο ψηλό στέκοντας στις μύτες των ποδιών σας ή βρίσκοντας μια υπερυψωμένη επιφάνεια για να σταθείτε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε λιγότερο ευάλωτοι και λιγότερο ελκυστικοί ως θήραμα του λιονταριού.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι τακτικές μπορεί να μην λειτουργούν πάντα και είναι ακόμα σημαντικό να ακολουθείτε άλλες συμβουλές επιβίωσης, όπως να παραμένετε ήρεμοι, να υποχωρείτε αργά και να αντεπιτεθείτε εάν είναι απαραίτητο. Έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντός σας και λαμβάνοντας προφυλάξεις, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επίθεσης λιονταριού και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επιβιώσετε.

Ιπποπόταμος

Οι ιπποπόταμοι προστατεύουν πολύ την επικράτειά τους και μπορεί να γίνουν επιθετικοί αν νιώσουν ότι η πηγή του νερού τους απειλείται. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγετε να μπείτε ανάμεσα σε έναν ιπποπόταμο και την πηγή νερού του και να τους δώσετε άφθονο χώρο για να κινηθούν.

Οι ιπποπόταμοι προκαλούνται εύκολα και μπορεί να επιτεθούν εάν αισθανθούν ότι απειλούνται ή χλευάζονται. Επιπλέον, μπορούν να τρέξουν γρήγορα ως 30 μίλια την ώρα, οπότε δεν έχει νόημα να τρέξετε μακριά τους. Το καλύτερο σενάριο είναι αν μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο κοντά και να μείνετε εκεί μέχρι να φύγει ο ιπποπόταμος.

Καρχαρίας

Οι καρχαρίες έλκονται από την κίνηση και το πιτσίλισμα του νερού, οπότε προσπαθήστε να κινηθείτε αργά και ομαλά. Εάν ο καρχαρίας είναι κοντά, απομακρυνθείτε αργά ενώ κοιτάτε τον καρχαρία. Μην γυρίζετε την πλάτη σας και μην τρέχετε, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το ένστικτο του καρχαρία για επίθεση.

Εάν ο καρχαρίας ετοιμάζεται να επιτεθεί, προσπαθήστε να αμυνθείτε χτυπώντας τον στα βράγχια ή στα μάτια. Αυτές είναι ευαίσθητες περιοχές και το χτύπημα τους μπορεί να κάνει τον καρχαρία να ξανασκεφτεί να σας επιτεθεί. Επιπλέον, προσπαθήστε να βρείτε ένα κοντινό αντικείμενο για να βάλετε ανάμεσα σε εσάς και τον καρχαρία, όπως ένα κομμάτι κοράλλι ή ένα βράχο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τα δόντια του καρχαρία.

Τέλος, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιβιώσετε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι εξίσου σημαντικό να θυμάστε να σέβεστε τη φύση και την άγρια ζωή. Πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να αποφευχθούν απλώς έχοντας επίγνωση των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον και λαμβάνοντας μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τις αλληλεπιδράσεις μας με τα άγρια ζώα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 12 Πράγματα που θα σας Σώσουν σε μια Κρίσιμη Κατάσταση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κεφαλάρια κρεβατιού,έπιπλα,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,διακόσμηση,

Αυτά τα Κεφαλάρια θα σε Τρελάνουν! 25 Δημιουργικές Ιδέες

καθαρισμός λεκέδων καφέ σε ρούχα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,καθαρισμός λεκέδων καφέ,

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Λεκέδες Καφέ σε Ρούχα