in ,

9 Συμβουλές Επιβίωσης που Μπορεί να σας Σώσουν μια Μέρα

συμβουλές επιβίωσης,συμβουλές για έκτακτες ανάγκες,χρήσιμα

Είναι μύθος ότι το να στέκεστε κάτω από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας είναι ασφαλές. Στην πραγματικότητα, είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κεραυνούς. Για να παραμείνετε ασφαλείς και αβλαβείς, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μάθετε σημαντικές συμβουλές επιβίωσης που μπορεί να σας σώσουν μια Μέρα. Φτιάξτε μόνοι σας μία ζώνη επιβιώσης απο κορδόνι!

Κρατήστε τους αστραγάλους σας σε μια καταιγίδα.

Εάν βρεθείτε έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας χωρίς ασφαλές καταφύγιο, θα πρέπει να ενώσετε τα πόδια σας και να πιάσετε τους αστραγάλους σας με το κεφάλι σας σκυμμένο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τους κεραυνούς δίνοντάς του μια ταχύτερη διαδρομή μέσω του σώματός σας προς το έδαφος. Αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή από το να στέκεστε κάτω από ένα δέντρο ή να ξαπλώνετε στο έδαφος, που είναι επικίνδυνα.

Κάντε ζεστό μπάνιο με σαπούνι για εξανθήματα από δηλητηριώδη κισσό.

Για τη θεραπεία ενός ήπιου εξανθήματος από δηλητηριώδες κισσό, συνιστάται να κάνετε μπάνιο με ζεστό σαπουνόνερο το συντομότερο δυνατό. Σύντομα χλιαρά μπάνια μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ερεθιστικού δηλητηριώδους ελαίου κισσού που προκαλεί το έγκαυμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ στο νερό του μπάνιου για να βοηθήσετε περαιτέρω με τον κνησμό.

Ωστόσο, εάν το εξάνθημα είναι πιο σοβαρό, έχετε πυρετό και το πρήξιμο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας, τότε συνιστάται να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας, μην περπατάτε μέσα από νερό πάνω από 15 εκατοστά.

Το νερό είναι μια δύναμη της φύσης, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας, όταν χρειάζονται μόνο 15 εκατοστά τρεχούμενου νερού για να σας ρίξουν και να σας παρασύρουν. Επιπλέον, μόλις 30 εκατοστά πλημμυρικού νερού έχουν αρκετή ισχύ για να παρασύρουν το αυτοκίνητό σας. Έτσι, ακόμα κι αν το νερό δεν φαίνεται να είναι πολύ βαθύ ή κινείται γρήγορα, είναι καλύτερο να το αποφύγετε πάση θυσία ή να βρείτε στάσιμο νερό στο οποίο μπορείτε να περπατήσετε.

Μείνετε σε χαμηλό υψόμετρο κατά τη διάρκεια μιας δασικής πυρκαγιάς.

Αυτό που λίγοι άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν είναι ότι η φωτιά ταξιδεύει πιο γρήγορα ανηφορικά καθώς ανεβαίνει ο ζεστός αέρας. Στην πραγματικότητα, η ταχύτητά της μπορεί να διπλασιάζεται κάθε 10 μοίρες ανοδικής κλίσης. Επομένως, θα πρέπει να αποφύγετε τα ψηλά σημεία αν είναι δυνατόν ή να τρέξετε στην χαμηλότερη πλαγιά στην άλλη πλευρά του λόφου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη DIY-Βραχιόλι έκτακτης ανάγκης για παιδιά!

Πώς να περιμένετε να τελειώσει μια αμμοθύελλα.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου πλησιάζει μια αμμοθύελλα και δεν μπορείτε να μείνετε σε ένα αυτοκίνητο ή ένα καταφύγιο, τότε βρείτε κάτι να προστατευτείτε από πίσω. Αυτό μπορεί να είναι ένας βράχος ή ένα δέντρο. Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας με ένα κομμάτι ύφασμα (σαν μπαντάνα) για να τα προστατέψετε και περιμένετε να περάσει. Είναι καλύτερο αν μπορείτε να βρέξετε το κομμάτι του υφάσματος πριν το βάλετε.

Πού να προστατευθείτε με ασφάλεια από έναν ανεμοστρόβιλο.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους τοίχους μεταξύ σας και του ανέμου και να παραμείνετε στον χαμηλότερο όροφο. Πηγαίνετε σε ένα εσωτερικό μπάνιο ή διάδρομο και καλυφθείτε με ένα στρώμα ή μπείτε κάτω από έναν πάγκο εργασίας. Εάν βρίσκεστε σε ένα πολυώροφο κτίριο, τότε να έχετε κατά νου τι υπάρχει από πάνω σας, ώστε να μην βρεθείτε κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που μπορεί να πέσει από το πάνω δωμάτιο.

Πηδήξτε στο νερό με τον σωστό τρόπο.

Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο που να μην έχει βράχους ή άλλα εμπόδια και να είναι ασφαλές για βουτιά. Όταν πηδάτε θα πρέπει να λυγίζετε ελαφρά την πλάτη σας με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα κάτω. Μόλις βρεθείτε στο νερό, θα πρέπει να απλώσετε τα χέρια και τα πόδια σας το συντομότερο δυνατό για να επιβραδύνετε τον εαυτό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν ξέρετε πόσο βαθιά είναι το νερό.

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο του αστεριού για την πιο άμεση διαδρομή σε ασανσέρ.

Αυτό το ελάχιστα γνωστό γεγονός μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπου πρέπει να βγείτε γρήγορα από ένα κτίριο. Το σύμβολο του αστεριού θα σας δείξει ποιος όροφος έχει την πιο άμεση έξοδο από ένα κτίριο. Αυτό είναι επίσης κάτι σημαντικό για τους πρώτους διασώστες όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη σε ένα κτίριο – για μια γρήγορη έξοδο.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάκι αναψυκτικού και ένα μπουκάλι νερό για να κάνετε το αλμυρό νερό πόσιμο.

Για να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σε πόσιμο, θα χρειαστεί να κόψετε το πάνω μέρος από ένα κουτί αναψυκτικού και να το γεμίσετε με αλμυρό νερό. Στη συνέχεια κόψτε το κάτω μέρος ενός μεγαλύτερου πλαστικού μπουκαλιού νερού και γυρίστε το κάτω μέρος προς τα πάνω για να φτιάξετε ένα χείλος. Τοποθετήστε το κουτί αναψυκτικού μέσα στο μπουκάλι, αφήστε τα στον ήλιο και περιμένετε. Το νερό θα εξατμιστεί και θα φιλτραριστεί προς τα κάτω στο χείλος, αφαιρώντας το αλάτι.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τι κάνουμε αν το όχημά μας βυθιστεί στο νερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κράμπες στα χέρια,αντιμετώπιση κραμπών χεριών,αποτροπή κραμπών χεριών,συμβουλές υγείας,υγεία

Πως να Αντιμετωπίσετε και να Αποτρέψετε τις Κράμπες στα Χέρια

15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας