in , , ,

Πως να Αντιμετωπίσετε και να Αποτρέψετε τις Κράμπες στα Χέρια

κράμπες στα χέρια,αντιμετώπιση κραμπών χεριών,αποτροπή κραμπών χεριών,συμβουλές υγείας,υγεία
Πως να Αντιμετωπίσετε και να Αποτρέψετε τις Κράμπες στα Χέρια

Οι κράμπες στα χέρια είναι κάτι που όλοι έχουν βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει όταν ένας μυς συσπάται ακούσια και βίαια και δεν χαλαρώνει. Μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολες και είτε προσωρινές είτε χρόνιες. Εμφανίζονται συνήθως καθώς μεγαλώνουμε ή η εργασία απαιτεί επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών και του καρπού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες των χεριών στο σπίτι και να τις αποτρέψετε στο μέλλον. Πως να Απαλλαγείτε από Κράμπες στα Πόδια

Ξεκουράστε τα χέρια σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι κράμπες των χεριών προκαλούνται κυρίως από την υπερβολική χρήση ή την υπερβολική κούραση των χεριών. Ο καλύτερος τρόπος για να τις αποτρέψετε είναι να κανετε στα χέρια σας ένα διάλειμμα κάθε τόσο αποφεύγοντας τυχόν κινήσεις. Ειδικά όταν η εργασία σας απαιτεί να κάνετε πολλές κινήσεις με τα χέρια σας όπως πληκτρολόγηση, γραφή, ζωγραφική κλπ… Προσπαθήστε να ξεκουράζετε τα χέρια σας κάθε μισή ώρα όταν εργάζεστε.

Για ξαφνικές κράμπες που έρχονται και παρέρχονται κάθε τόσο, το διάλειμμα πρέπει να είναι μεταξύ 15-30 λεπτών. Ωστόσο, εάν οι κράμπες στα χέρια σας συνεχίζονται, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να πάρετε μερικές μέρες άδεια και να τα ξεκουράσετε εντελώς.

  • Καλό είναι να ξεκουράζετε τόσο το χέρι και τον πήχη, όσο και τον καρπό σας. Απλώς τοποθετήστε το χέρι σας σε μια καρέκλα με την παλάμη σας προς το ταβάνι και αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Εάν ο πόνος επιμένει για περισσότερες από 2 εβδομάδες, τότε είναι σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης.

Σταματήστε τις δραστηριότητες που σας προκαλούν πόνο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Η υπερβολική κίνηση των χεριών δεν είναι πολύ υγιής. Όταν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον, είτε είναι εργασιακό είτε προσωπικό, που απαιτεί να κάνετε πολλές κινήσεις των χεριών σας και σας προκαλεί επώδυνες κράμπες στα χέρια, τότε πρέπει να σταματήσετε.

Η διακοπή των επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων ακόμη και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην εξάλειψη των κραμπών. Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα όταν κάνετε αυτές τις δραστηριότητες για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα στις αρθρώσεις, ακόμη και τενοντίτιδα.

Δείτε μια λίστα με δραστηριότητες που μπορεί να σας προκαλούν επώδυνες κράμπες:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Πληκτρολόγηση
  • Γράψιμο
  • Κηπουρική
  • Τένις
  • Γκολφ
  • Παίξιμο μουσικών οργάνων
  • Ζωγραφική
  • Πιάσιμο αντικειμένου για πολλή ώρα
  • Τέντωμα των δάχτυλων

Κάντε μερικές διατάσεις.

© depositphotos.com

Οι διατάσεις είναι σαν μίνι ασκήσεις για τα χέρια σας. Στην πραγματικότητα τα βοηθούν να ασκηθούν και τα αναγκάζουν να κάνουν κινήσεις που συνήθως δεν κάνουν για να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ των επαναλαμβανόμενων κινήσεων που ήδη κάνουν.

Εδώ είναι μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο:

Κρατήστε την παλάμη σας ευθεία προς τα πάνω και μετά πάρτε την άλλη παλάμη σας και ασκήστε πολύ απαλά λίγη πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κάντε το δύο φορές για 10 δευτερόλεπτα σε κάθε χέρι.

Κρατήστε το χέρι σας ευθεία και τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια, μετά αρχίστε να πιέζετε αργά προς τα κάτω και βάλτε απαλά λίγο επιπλέον βάρος στο χέρι σας. Μείνετε για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε χέρια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το τεντώσετε σφίγγοντας το χέρι σας σε γροθιά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα και μετά ανοίξτε τα χέρια σας και τεντώστε ξανά.

Κάντε μασάζ στα χέρια σας.

© depositphotos.com

Ένα μασάζ θα μπορούσε να είναι η τέλεια θεραπεία για τις κράμπες των χεριών γιατί περιλαμβάνει απαλό τρίψιμο του μυός που σας προκαλεί πόνο. Τεντώστε τον πιεσμένο μυ και τρίψτε τον απαλά για να τον βοηθήσετε να χαλαρώσει. Όταν ένας μυς είναι πιεσμένος γίνεται πολύ άκαμπτος και κάνοντας απαλό μασάζ τον βοηθάτε να χαλαρώσει και να επιστρέψει στην υγιή του κατάσταση. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό εφαρμόζοντας ήπια πίεση και μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μυς που μπορεί να είναι πολύ δύσκαμπτοι.

  • Εάν έχετε μυϊκή κράμπα γύρω από το χέρι σας, βάλτε το βάρος σας στην παλάμη του χεριού σας και λυγίστε ελαφρά τον καρπό σας.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι μασάζ στο χέρι σας για να μειώσετε τον μυϊκό πόνο πριν και μετά από οποιοδήποτε είδος άσκησης.
  • Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ ξανά κράμπες στα χέρια, προσπαθήστε να κάνετε μασάζ στα χέρια σας κάθε τόσο για να τις αποφύγετε στο μέλλον.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε θερμοφόρες

© depositphotos.com

Εφαρμόστε μια ζεστή ή κρύα θερμοφόρα στο χέρι σας. Τόσο η ζέστη όσο και το κρύο μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και να χαλαρώσουν τους σφιγμένους μύες. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο καθώς ο ατμός θα ανακουφίσει λίγο τον πόνο.

Εναλλακτικά, το μασάζ στον πιεσμένο μυ με πάγο μπορεί να ανακουφίσει το πρήξιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πάγος θα κατευθύνει εκ νέου την παλιά ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα και θα μειώσει τη φλεγμονή.

Θυμηθείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα στο δέρμα και τη θερμοφόρα για την προστασία σας.

Δείτε ακόμη 7 Πράγματα που Φανερώνουν τα Χέρια για την Υγεία σας

Ενυδατωθείτε

© depositphotos.com

Μερικές φορές, δεν είναι δυνατό να καταναλώνουμε αρκετά υγρά λόγω του πολυάσχολου τρόπου ζωής μας. Ωστόσο, οι κράμπες στα χέρια μπορεί να είναι σημάδι αφυδάτωσης που επηρεάζει τη λειτουργία των μυών και τους τις προκαλεί.

Παρόλο που η αφυδάτωση είναι πιο πιθανό να συμβεί σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορείτε να συμβεί χωρίς αρκετή πρόσληψη νερού και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία για να αποφύγετε κράμπες στα χέρια και πιθανώς πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μερικά συμπτώματα αφυδάτωσης:

  • Κακή αναπνοή
  • Ξηρό δέρμα
  • Πονοκέφαλοι
  • Λιγούρες για σνακ με ζάχαρη

Πάρτε βιταμίνες.

© depositphotos.com

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κράμπες στα χέρια μπορεί να εμφανιστούν όταν το σώμα στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Αυτά είναι το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο ή το κάλιο. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε άτομα που κάνουν εντατική γυμναστική, σε έγκυες, σε άτομα με νεφρική νόσο ή διατροφική διαταραχή ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Επιπλέον, η ανεπάρκεια βιταμίνων Β μπορεί άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσει σε μυϊκές κράμπες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανεπάρκειες θειαμίνης (Β1), παντοθενικού οξέος (Β5) και πυριδοξίνης (Β6). Ωστόσο, ο ακριβής ρόλος της ανεπάρκειας βιταμινών που προκαλεί κράμπες είναι άγνωστος.

Πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν παίρνετε ήδη άλλα φάρμακα, εάν υποβάλλεστε σε θεραπεία ή εάν είστε έγκυος.

Ενδυναμώστε τα χέρια και τους πήχεις σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πάρτε μια σφιχτή μπάλα στρες και ξεκινήστε να κάνετε μίνι ασκήσεις με τα χέρια για να τα ενδυναμώσετε. Θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης 2 έως 3 ημέρες την εβδομάδα με 10 έως 15 ζουλήγματα σε κάθε χέρι.

  • Κάντε μερικά αθλήματα: Ένας άλλος τρόπος για να ενδυναμώσετε τα χέρια σας είναι τα αθλήματα που περιλαμβάνουν το πέταγμα ή το πιάσιμο μιας μπάλας. Δοκιμάστε χάντμπολ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ ή τένις.
  • Κάντε προθέρμανση πριν τις ασκήσεις για τα χέρια σας: Προσπαθήστε να τεντώνετε τα χέρια σας κάθε μέρα, ειδικά πριν και μετά τη δουλειά ή τα χόμπι σας. Εάν κάνετε επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να θέλετε να τα τεντώνετε πιο συχνά για να αποφύγετε τις κράμπες.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

© depositphotos.com

Προσπαθήστε να τρώτε θρεπτικά γεύματα 3 φορές την ημέρα για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την επαρκή ποσότητα μαγνησίου, καλίου, ασβεστίου και βιταμινών Β.

  • Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και αν ασκείστε πολύ, προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη.
  • Εάν πιστεύετε ότι έχετε έλλειψη βιταμινών, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για να σας βοηθήσει με οποιαδήποτε συμπληρώματα διατροφής.

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που ταιριάζουν στα χέρια σας.

brightside

Μερικές φορές το να κρατάτε ή να πιάνετε αντικείμενα που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα για το χέρι σας μπορεί να προκαλέσει κράμπες στα χέρια. Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που έχουν το σωστό μέγεθος για το χέρι σας.

Παρόλο που η πλειονότητα των ανθρώπων δεν προσέχουν πολύ το μέγεθος των αντικειμένων που χρησιμοποιούν και αν είναι κατάλληλα για τα χέρια τους ή όχι, αυτό μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στους μύες και τις αρθρώσεις των χεριών.

Για να το αποφύγετε αυτό, επιλέξτε εργαλεία, εξοπλισμό προπόνησης, σκεύη, είδη χόμπι και είδη οικιακής χρήσης που ταιριάζουν στο μέγεθος της λαβής σας.

Αλλάξτε το ποντίκι του υπολογιστή

brightside

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας, τότε ίσως το ποντίκι θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στις κράμπες των χεριών σας. Μερικά ποντίκια υπολογιστών, ειδικά εκείνα που δεν έχουν πολλή κατασκευαστική μελέτη για να επιτύχουν μια άνετη αίσθηση, μπορεί να είναι επώδυνα για τα χέρια σας μακροπρόθεσμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ποντίκια υπολογιστών στην αγορά και κάνοντας την κατάλληλη έρευνα μπορείτε να βρείτε ένα που θα ταιριάζει απόλυτα στο χέρι σας. Επίσης, προσπαθήστε να βρείτε ένα ποντίκι που απαιτεί να κάνετε την ελάχιστη κύλιση.

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που να είναι εργονομικό, ειδικά αν υποφέρετε από χρόνιες κράμπες στα χέρια και αναγκάζεστε να χρησιμοποιείτε ποντίκι υπολογιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δείτε επίσης Γιατί Μπορεί να Μουδιάζουν τα Χέρια σας τη Νύχτα και πώς να το Αποτρέψετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι τραβάει την υγρασία; 4+1 Σπιτικά υλικά με διπλή χρήση!

Τι τραβάει την υγρασία; 4+1 Σπιτικά υλικά με διπλή χρήση!

συμβουλές επιβίωσης,συμβουλές για έκτακτες ανάγκες,χρήσιμα

9 Συμβουλές Επιβίωσης που Μπορεί να σας Σώσουν μια Μέρα