Οι μαγειρικες δεξιότητες είναι απαραίτητες για όλους – από αυτούς που ζουν μόνοι, μέχρι τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που έχουν οικογένεια να ταΐσουν – ωστόσο οι περισσότεροι αποφεύγουν να μαγειρεύουν καθώς το βρίσκουν πολύ κουραστικό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία και τις δεξιότητές σας στη μαγειρική. 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους
Ξεφλουδίστε το σκόρδο με τον εύκολο τρόπο
Για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο βάλτε το σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Όταν το βγάλετε, η φλούδα θα πρέπει να γλιστρήσει κατευθείαν.
Ο σωστός τρόπος για να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ
Οι λείες άκρες ενός κουταλιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε τη φλούδα δέρμα του τζίντζερ.
Ψήστε το ψάρι στη σχάρα πάνω από φέτες λεμονιού.
Το ψάρι τείνει να κολλάει στη σχάρα και μπορεί ακόμη και να σπάσει όταν τοποθετηθεί σε αυτή. Για να τα αποφύγετε, βάλτε το ψάρι πάνω σε φέτες λεμονιού και ψήστε το στη σχάρα. Το λεμόνι θα προσθέσει επίσης μια λεμονάτη γεύση στο ψάρι.
Πώς να ζεστάνετε ξανά την πίτσα
Για να ξαναζεστάνατε την πίτσα, ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε μαζί ένα ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό αποτρέπει το στέγνωμα της πίτσας.
Χρησιμοποιήστε 2 πιάτα για να κόψετε τα ντοματίνια με μια κίνηση.
Εάν φτιάχνετε μια σαλάτα και πρέπει να κόψετε ένα ολόκληρο μάτσο ντοματίνια στη μέση, απλώς βάλτε τα ανάμεσα σε 2 πιάτα και κόψτε τα με ένα μαχαίρι.
Παγώστε το κρεμμύδι πριν το κόψετε για να αποφύγετε τα δάκρυα.
Η κατάψυξη του κρεμμυδιού επιβραδύνει την απελευθέρωση των ημι-τοξικών χημικών ουσιών που προκαλούν δάκρυα.
Διαφορετικοί τύποι τσαγιού πρέπει να παρασκευάζονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες για διαφορετικά χρονικά διαστήματα.
Τυλίξτε μεμβράνη τροφίμων γύρω από το κοτσάνι μιας μπανάνας για να αποτρέψετε την υπερβολική ωρίμανση.
Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι μεμβράνης τροφίμων στο μέγεθος της γροθιάς σας για να τυλίξετε σφιχτά το κοτσάνι μιας μπανάνας. Αυτό το κόλπο θα σας δώσει άλλες 3 με 5 ημέρες πριν οι μπανάνες ωριμάσουν πολύ για να τις απολαύσετε.
Δείτε ακόμη 14 Μυστικά Μαγειρικής από Σεφ για Εξοικονόμηση Χρόνου
Χρησιμοποιήστε το τσοφλι αυγού για να αφαιρέσετε τα μικρά κομμάτια του που πέφτουν μέσα στο σκεύος.
Έτσι ψήνετε το πιο ζουμερό μπιφτέκι.
Τα μπιφτέκια συχνά στεγνώνουν όταν ψήνονται στη σχάρα. Για να τα διατηρήσετε υγρα και ζουμερα, βάλτε ένα παγάκι στο κέντρο τους και ψήστε τα.
Χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε και να ψιλοκόψετε γρήγορα.
Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί για να αφαιρέσετε εύκολα τα κέικ και το ψωμί από τη φόρμα.
Πριν προσθέσετε το μείγμα, στρώστε το ταψί ή τη φόρμα με 2 φαρδιές λωρίδες αντικολλητικό χαρτί, η μία στρωμένη κατά μήκος και η άλλη κατά πλάτος. Αφήστε λίγο από κάθε λωρίδα να κρέμεται από την άκρη. Οι άκρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λαβές για να σηκώσετε το ψωμί ή το κέικ χωρίς να τα θρυμματίσετε.
Αν κατά λάθος παραψήσατε τη γαλοπούλα σας, περιχύστε την με ζεστό ζωμό κοτόπουλου.
Για να κρυώσετε γρήγορα τα αναψυκτικά, τυλίξτε τα σε υγρή χαρτοπετσέτα και βάλτε τα στο ψυγείο.
Διατηρήστε τα μπισκότα σας μαλακά με μια φέτα μήλου.
Τα μπισκότα θα απορροφήσουν την υγρασία από τη φέτα του μήλου και θα παραμείνουν μαλακά και φρέσκα για πολύ περισσότερο.
Δείτε επίσης 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια