in , ,

15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια

μαγειρικά κόλπα,συμβουλές μαγειρικής,μαγειρική,χρήσιμα
μαγειρικά κόλπα,συμβουλές μαγειρικής,μαγειρική,χρήσιμα

Σχεδόν όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι η μαγειρική είναι μια μορφή τέχνης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βασιζόμαστε όχι μόνο στο ταλέντο μας στη μαγειρική, αλλά και σε ένα σύνολο κανόνων. Επιπλέον, η μαγειρική έχει τα δικά της μυστικά που μεταδίδουν οι σεφ από τη μια γενιά στην άλλη. Υπάρχουν μερικά ελάχιστα γνωστά κόλπα που θα κάνουν τα πιάτα σας ακόμα πιο νόστιμα και αντάξια των καλύτερων κουζινών του κόσμου. 15 Κόλπα από Σεφ που Αποκαλύπτονται Μόνο σε Σχολές Μαγειρικής

15 Μαγειρικά Κόλπα που θα σας Ανοίξουν την Όρεξη
  • Λατρεύετε τις πιπεριές τσίλι, αλλά τις θέλετε λιγότερο καυτερές; Απλώς αφαιρέστε τους σπόρους και τις φλέβες και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η καυτερή γεύση θα εξαφανιστεί, αλλά η γεύση θα παραμείνει ίδια.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τραγανές πατάτες με κρούστα χωρίς τηγάνισμα απλά αλευρώνοντάς τις με αλεύρι και ψήνοντάς τις.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την παχύρρευστη κρέμα σαντιγί με 3/4 χτυπημένα ασπράδια αυγών όταν φτιάχνετε γλυκό.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να βάλετε τα λαχανικά σε βραστό ή κρύο νερό, λάβετε υπόψη αυτή τη συμβουλή: τα λαχανικά που μεγαλώνουν κάτω από το έδαφος απαιτούν κρύο νερό και αυτά που μεγαλώνουν πάνω από το έδαφος χρειάζονται ζεστό νερό.
  • Όταν χτυπάτε τα ασπράδια αυγών, αναποδογυρίζετε το μπολ για να ελέγξετε τη συνοχή: εάν είναι έτοιμο, πρέπει να μείνει στο μπολ.
  • Το κόψιμο ενός κρεμμυδιού μπορεί να είναι απλό εάν πρώτα το κόψετε στα δύο, κόψετε την άκρη και τη ρίζα, κάνετε μερικές οριζόντιες τομές και μετά μερικά κατά μήκος κοψίματα. Η ποσότητα των κοπών εξαρτάται από το επιθυμητό μέγεθος των κύβων. Και τέλος κόψτε σταυρωτά το κρεμμύδι.
  • Χρησιμοποιήστε παντζάρια ψημένα σε αλουμινόχαρτο για σαλάτες: σε αντίθεση με τα βραστά παντζάρια, τα ψητά παντζάρια περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και διατηρούν περισσότερη γεύση και χρώμα.
  • Να περιχύνετε πάντα τη σαλάτα σας μόνο αφού προσθέσετε αλάτι. Διαφορετικά, το λάδι δεν θα αφήσει το αλάτι να διαλυθεί εντελώς.
  • Ένα κόλπο ώστε τα ζυμαρικά σας να μην κολλήσουν μεταξύ τους είναι να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. 1 λίτρο νερό για 100 γρ. ζυμαρικά και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη 8 Κόλπα Μαγειρικής που Εξοικονομούν Χρόνο

  • Το μυστικό της τέλειας ζύμης για γλυκά αρτοσκευάσματα είναι απλό: το βάρος του αλευριού πρέπει να είναι ίσο με το βάρος της ζάχαρης και το βάρος των αυγών πρέπει να είναι ίσο με το βάρος του βουτύρου.
  • Για μαλακό και λείο πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγο γάλα και λίγη μαγειρική σόδα στη μύτη ενός μαχαιριού και χτυπήστε για 2-3 λεπτά.
  • Μπορείτε να έχετε πιο ζουμερά εσπεριδοειδή τοποθετώντας τα κάτω από ζεστό νερό ή ζεσταίνοντάς τα σε φούρνο μικροκυμάτων και κυλώντας τα σφιχτά στο χέρι σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο ραβδί για να ελέγξετε εάν το τηγανέλαιο είναι αρκετά ζεστό ή όχι. Αν δείτε φυσαλίδες γύρω από το ξυλάκι, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
  • Για ρύζι που δεν κολλάει, καβουρδίστε το σε τηγάνι με λίγο φυτικό λάδι και μετά προσθέστε νερό για να βράσει. Αν θέλετε να προσθέσετε μια ελαφριά μυρωδιά σκόρδου, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και αφαιρέστε την μόλις μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Αν σκοπεύετε να σερβίρετε ζυμαρικά με σάλτσα, μην προσθέσετε λάδι στο νερό, καθώς δεν θα αφήσει τη σάλτσα να κορέσει τα ζυμαρικά με τη γεύση της.
  • Εάν θέλετε να κόψετε μια ντομάτα χωρίς να αφήσετε τους χυμούς της να χυθούν, κόψτε σε φέτες αυστηρά κατά μήκος των χωρισμάτων της ντομάτας: υπάρχουν φλέβες μέσα που χωρίζουν τους σπόρους από το τοίχωμα της ντομάτας.
  • Όλοι πασπαλίζουν την επιφάνεια του ταψιού με αλεύρι πριν απλωσετε τη ζύμη για πίτα. Ωστόσο, εάν φτιάχνετε ένα γλυκό μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με σκόνη κακάο: θα δημιουργήσει ένα λεπτό άρωμα και δεν θα επηρεάσει τη γεύση.
  • Για να γίνουν πιο νόστιμοι οι κεφτέδες, ζεστάνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με φυτικό λάδι και στη συνέχεια αλέστε τα μαζί με το κρέας. Όχι μόνο θα βελτιώσει τη γεύση, αλλά θα εξαλείψει κάθε πιθανότητα να βρείτε ωμά κρεμμύδια σε μαγειρεμένους κεφτέδες.

Κάθε σεφ έχει το δικό του μυστικό για την προετοιμασία της ιδανικής μπριζόλας. Αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι – το τηγάνι πρέπει να είναι πολύ ζεστό και να καπνίζει.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,

10 Συμβουλές Διακόσμησης για να Μένετε Πάντα στο Σπίτι

Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο