Οι σεφ κρατούν μυστικά όλα τα μαγειρικά τους κόλπα και τα μοιράζονται μόνο με τους μαθητές τους. Συγκεντρώσαμε τα μαγειρικά κόλπα επαγγελματιών σεφ από όλο τον κόσμο για να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πιάτα σας εξίσου υπέροχα με αυτά του Gordon Ramsay. Ή ακόμα καλύτερα. Υπάρχει στο τέλος το πιο ασυνήθιστο μαγειρικό κόλπο που έχετε ακούσει ποτέ. 12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef
Η τέλεια μπριζόλα
Μην τηγανίζετε ένα κομμάτι κρέας που μόλις βγάλατε από το ψυγείο. Αφήστε το για 1 ή 2 ώρες πριν το μαγειρέψετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα τηγανιστεί ομοιόμορφα το κρέας και θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα, ανεξάρτητα από το πώς σας αρέσει να γίνεται η μπριζόλα σας. Αν θέλετε μια όμορφη καφέ κρούστα στη μπριζόλα σας, στεγνώστε όλη την υγρασία στο κρέας πριν το τηγανίσετε.
Το πιο ζουμερό κρέας
Χρειάζεται χρόνος για να τηγανίσετε σωστά το κοτόπουλο ή το χοιρινό και μπορείτε να τα στεγνώσετε πολύ εύκολα. Για να το αποφύγουν αυτό, πολλοί Ευρωπαίοι σεφ χρησιμοποιούν ένα απλό κόλπο: βάζουν το κρέας σε άλμη. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μια άλμη: πάρτε 3 φλιτζάνια νερό και προσθέστε ¼ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίξτε την άλμη πάνω στο κρέας ώστε να το σκεπάσει και βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Ο χρόνος άλμης εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας που έχετε – περίπου 1 ώρα για 1 κιλό κρέας. Μην το αφήνετε για περισσότερο από 8 ώρες ή λιγότερο από μισή ώρα. Εάν μαγειρεύετε φτερούγες κοτόπουλου, ο χρόνος άλμης θα πρέπει να βασίζεται σε ένα μέσο βάρος 1 φτερούγας. Μην ξεχάσετε να στεγνώσετε τις μπριζόλες πριν τις μαγειρέψετε.
Αρωματικά μπαχαρικά
Για να βγάλετε φυσικές γεύσεις και να βελτιώσετε τη γεύση του μαύρου πιπεριού ή κύμινου στο φαγητό σας, ρίξτε τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, φρυγανίζοντας τα μέχρι να μυρίσουν. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί και γουδοχέρι για να τα τρίψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεσμένο μαύρο πιπέρι με κόκκους μαύρου πιπεριού και να σπάσετε τους σπόρους. Όταν το προσθέσετε στο φαγητό σας, θα έχετε πολύ καλύτερο άρωμα και γεύση.
Ζύμη ελαφριά και αέρινη
Αν θέλετε να φτιάξετε την τέλεια ζύμη, ακολουθήστε αυτόν τον απλό κανόνα: βγάλτε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο το προηγούμενο βράδυ για να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψάρι με λεπτή κρούστα
Αν θέλετε να μαγειρέψετε ψάρι σε σχάρα, απλώστε λίγη μαγιονέζα για να πάρει μια νόστιμη λεπτή κρούστα. Πάρτε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουτήξτε το άκρο στη μαγιονέζα και απλώστε την ελαφρά στο ψάρι. Προσθέστε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ψήστε το στη σχάρα. Θα έχετε μια τέλεια χρυσή κρούστα.
Χρησιμοποιήστε την ελάχιστη ποσότητα μπαχαρικών στα ψάρια σας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, ραντίστε το με χυμό λεμονιού για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Μαγείρεμα μπριζόλας χωρίς λάδι
Ο Alain Ducasse, ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, αποκάλυψε το μυστικό του για το μαγείρεμα μιας υπέροχης μπριζόλας. Η μπριζόλα τοποθετείται στην άκρη της γιατί αποδίδει το λίπος. Τώρα μπορείτε να μαγειρέψετε τη μπριζόλα σε λίπος βοείου κρέατος, καθώς δημιουργεί μια ορεκτική κρούστα στις άκρες. Επομένως, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λάδι κατά το μαγείρεμα. Είναι τόσο απλό.
Κρεμώδης πουρές πατάτας
Πριν μετατρέψετε τις βραστές πατάτες σε πουρέ, πρέπει να τις στεγνώσετε σωστά. Απλώς τοποθετήστε τις σε ένα θερμαινόμενο κατσαρόλι και κρατήστε τις εκεί μέχρι να στεγνώσουν τα υπολείμματα νερού. Όταν οι πατάτες στεγνώσουν, θα έχετε τον καλύτερο κρεμώδη πουρέ πατάτας.
Ένα μικρό μυστικό: για να αποφύγετε να σας πιτσιλίσει το ζεστό γάλα όταν φτιάχνετε πουρέ, σπάστε μερικές από αυτές και μετά προσθέστε το γάλα.
Εξαιρετική κρεμώδη σούπα
Ακριβώς πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε σούπα λαχανικών, τηγανίστε όλα τα λαχανικά χωριστά με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό. Το τηγάνισμα θα καραμελώσει τη ζάχαρη στα λαχανικά και θα ενισχύσει τη γεύση τους. Το ίδιο κόλπο μπορεί να εφαρμοστεί και σε στιφάδο λαχανικών.
Δείτε ακόμη Συμβουλές από Σεφ που Θα Ανεβάσουν την Μαγειρική σας σε Άλλο Επίπεδο
Τα καλύτερα pancakes
Ανεξάρτητα από τη συνταγή που ακολουθείτε, προσθέτετε πάντα 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος στο μείγμα. Αυτό το κόλπο ταιριάζει σε όλα τα είδη τηγανιτών και αποδεικνύονται πολύ νόστιμα, αφράτα και χωρίς σπασίματα.
Η ζάχαρη δεν είναι για γλύκα
Η ζάχαρη μπορεί να είναι τόσο καλό καρύκευμα όσο το αλάτι. Προσθέστε λίγη ζάχαρη σε ένα φαγητό με ντομάτες τουρσί ή φρέσκες ντομάτες ή έναν πελτέ ντομάτας – η ζάχαρη θα μειώσει τη φυσική τους ξινίλα και θα κάνει οποιοδήποτε γεύμα να έχει καλύτερη γεύση.
Το πιο δύσκολο: τέλεια τηγανητά αυγά
Τα 3 συστατικά των τέλεια τηγανισμένων αυγών είναι ένα τηγάνι με παχύ τοίχωμα, βούτυρο και ελάχιστη θερμότητα. Ζεσταίνετε το τηγάνι και προσθέτετε 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Πρέπει να λιώσει σιγά σιγά, να μην φτάσει στο τσιτσίρισμα. Σπάστε τα αυγά και τηγανίστε για 4-5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και απολαύστε τα τέλεια τηγανισμένα αυγά.
Διαφανής ζωμός
Ένας διαφανής ζωμός είναι το κύριο συστατικό σε πολλές σούπες, σάλτσες και άλλα πιάτα. Για να τον φτιάξετε, πρέπει να μαγειρέψετε ένα κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για τουλάχιστον 3 ώρες. Μην το αφήσετε να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό. Αφού το μαγειρέψετε για 1,5 ώρα, μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό, σέλινο, καρότα και κρεμμύδια.
Όταν μαγειρεύετε ένα ζωμό βοείου κρέατος ή αρνιού, μπορεί να θέλετε να ψήσετε λαχανικά με ρίζα πριν τα προσθέσετε στη σούπα σας. Απλά κόψτε τα στη μέση και βάλτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι. Τηγανίστε τα μέχρι να εμφανιστεί μια σκούρα καφέ κρούστα και μετά προσθέστε τα στον ζωμό. Αυτό το κόλπο θα κάνει τη γεύση του φαγητού σας πολύ πλούσια.
Τραγανή κρούστα ψωμιού
Εάν ψήνετε ψωμί στο σπίτι, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κρούστα: είναι είτε πολύ λεπτή είτε πολύ παχιά. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα βάζοντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει τα μαγικά του και θα έχετε μια καλή τραγανή κόρα ψωμιού.
Μαγειρέψτε σωστά τα κρεμμύδια
Χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά για το τηγάνισμα και προσθέστε μαγειρικό λάδι και βούτυρο στο ζεστό τηγάνι. Κόψτε τα κρεμμύδια και τηγανίστε τα με λίγο αλάτι. Το αλάτι κάνει 3 καλά πράγματα: διώχνει τη δυσάρεστη μυρωδιά του κρεμμυδιού, τα βοηθά να μαγειρεύονται πιο γρήγορα και καραμελώνει για να προσθέσει μια γλυκιά γεύση. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο βούτυρο για το τηγάνισμα κρεμμυδιών. Αν θέλετε να αποφύγετε να μαυρίσουν, χρησιμοποιήστε λιωμένο βούτυρο.
Μη φοβάστε το σκόρδο
Δεν φοβούνται μόνο οι βρικόλακες το σκόρδο! Η μυρωδιά του μπορεί να καταστρέψει μια επαγγελματική συνάντηση ή ένα ρομαντικό δείπνο. Αν πάλι σας αρέσει να το τρώτε αλλά δεν θέλετε να τρομάξετε το ραντεβού σας, μην προσθέσετε σκόρδο στο φαγητό. Αντίθετα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο χυμό σκόρδου. Έτσι θα αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά και θα απολαύσετε την αγαπημένη σας γεύση.
Πείτε όχι στα αντικολλητικά τηγάνια!
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι είναι αρκετά δύσκολο να μαγειρέψετε κάτι με τραγανή κρούστα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι; Ο λόγος είναι η αντικολλητική επίστρωση. Χρησιμοποιήστε αυτό το είδος τηγανιού μόνο για τηγάνισμα αυγών και τηγανήτων. Αλλά αν θέλετε το κρέας ή το ψάρι σας να έχει μια χρυσή κρούστα, αγοράστε ένα νέο τηγάνι χωρίς αντικολλητική επίστρωση. Θα γευτείτε τη διαφορά.
Δείτε επίσης 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές