Μόνο οι πραγματικοί MasterChef της κουζίνας μπορούν να κόψουν ένα μήλο χωρίς μαχαίρι, να ξεφλουδίσουν ένα αυγό με μία κίνηση και να κόψουν κρεμμύδια χωρίς να δακρύσουν. Ξέρουν όλα τα κόλπα της μαγειρικής και απολαμβάνουν να τα μοιράζονται μαζί σας. 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές
Κόλπα μαγειρικής: Σταγόνες γιαουρτιού
Οι σταγόνες γιαουρτιού είναι νόστιμα και υγιεινά σνακ, ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά. Γίνονται εύκολα: βάλτε το γιαούρτι σε μια πλαστική σακούλα ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, πιέστε τις σταγόνες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Κόψτε τα κρεμμύδια χωρίς να κλάψετε
Για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια, βάλτε τα στην κατάψυξη 15 λεπτά πριν.
Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά
Τα βραστά αυγά θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφλουδιστούν αν βάλετε μια φέτα λεμόνι όταν τα βράζετε. Παρεμπιπτόντως, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Πώς να ψήσετε χωρίς αυγά
Αν πρόκειται να ψήσετε κεκάκια ή άλλα αρτοσκευάσματα αλλά ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι σας έχουν τελειώσει τα αυγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες αντ’ αυτού: 1 αυγό = 1/2 μπανάνα. Η γεύση σίγουρα δεν θα είναι χειρότερη.
Τέλειος καφές
Αυτό το κόλπο θα εκτιμηθεί πραγματικά από όλους τους λάτρεις του καφέ και όσους απλά δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί χωρίς ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο εσπρέσο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και κανέλα στον αλεσμένο καφέ πριν τον παρασκευάσετε. Το αλάτι εξαφανίζει την πίκρα των καμένων κόκκων καφέ και η κανέλα προσθέτει μια εκπληκτική γεύση.
Δείτε ακόμη 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής
Πώς να κόψετε ένα μήλο στη μέση χωρίς μαχαίρι
Εάν έχετε μόνο ένα μήλο αλλά όχι μαχαίρι εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κοψετε στη μέση:
- Στρίψτε το κοτσάνι.
- Πάρτε το μήλο στα χέρια σας και αρχίστε να γυρίζετε μέχρι να βρείτε μια άνετη θέση για τα δάχτυλά σας.
- Πιέστε το με τα χέρια σας, σπρώχνοντάς το στην άκρη — χωρίζεται εύκολα σε 2 ίσα μέρη.
Ένας γρήγορος τρόπος για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο
Για να εξοικονομήσετε χρόνο με το ξεφλούδισμα του σκόρδου, απλώς βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα — θα διευκολύνει την αφαίρεση της φλούδας.
Η πιο νόστιμη πιπεριά
Όταν αγοράζετε μια πιπεριά, αναποδογυρίστε την και κοιτάξτε το κάτω μέρος. Αν δείτε 3 χτυπήματα, είναι “αρσενική”. Το 4 σημαίνει ότι είναι «θηλυκό». Οι «θηλυκές» είναι πιο γλυκές και είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιείτε φρέσκιες. Οι “αρσενικές” είναι πιο συμπαγής και η γεύση τους είναι πιο βαθιά, επομένως είναι εξαιρετικά συστατικά για διάφορα πιάτα.
Κόψιμο ζύμης σε φέτες χωρίς μαχαίρι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα για να κόψετε γρήγορα κέικ ή ρολά σε ίσα μέρη.
Καλύτερα από τηγανητές πατάτες
Εάν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τηγανητές πατάτες, δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο: κάντε λεπτές εγκοπές στις πατάτες, ραντίστε με ελαιόλαδο, βάλτε φέτες βούτυρο στις εγκοπές και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά. Θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο.
Γρήγορο ξεφλούδισμα πατάτας
Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τις πατάτες, αυτό το κόλπο είναι μόνο για εσάς:
Κάντε μικρές εγκοπές στις πατάτες.
Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα κατσαρολάκι με τις πατάτες, βάλτε το στο μάτι της κουζίνας και περιμένετε μέχρι να βράσει.
Χύστε το βραστό νερό και γεμίστε το με κρύο νερό.
Παίρνετε μια μια τις πατάτες και αφαιρέστε τη φλούδα.
Δείτε επίσης Συμβουλές από Σεφ που Θα Ανεβάσουν την Μαγειρική σας σε Άλλο Επίπεδο