in , , , , , ,

Κουρτίνες Διακόσμηση 2022: 10 Συμβουλές για να Επιλέξετε τις Τέλειες Κουρτίνες για το Σπίτι σας

επιλογή κουρτινών,συμβουλές για κουρτίνες,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης
10 Συμβουλές για να Επιλέξετε τις Τέλειες Κουρτίνες για το Σπίτι σας

Κουρτίνες και διακόσμηση: Όλοι θέλουμε το δωμάτιό μας ή κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού να φαίνεται ωραίο. Μπορεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για ακριβά έπιπλα ή ακόμα και να επιλέξουμε έναν διακοσμητή, ωστόσο είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο «πριν και μετά» στο σπίτι μας. Το σημαντικό είναι να ξέρετε πώς να επιλέξετε τις ιδανικές κουρτίνες για εσάς. 6 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε όταν Κρεμάτε Κουρτίνες

Κουρτίνες και διακόσμηση: Επιλέξτε το σωστό μήκος για τη διακόσμησή σας.

© Depositphotos.com, © PHOzzie / Reddit

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι αν θα έχετε μακριές ή κοντές κουρτίνες. Αυτό εξαρτάται από το σχήμα του παραθύρου και από το ύψος και το μέγεθος του χώρου. Ακόμα κι έτσι, το να γνωρίζετε αν η διακόσμησή σας είναι κλασική ή μοντέρνα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Οι κοντές κουρτίνες είναι μια καλή επιλογή για μια μοντέρνα ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τις συμπληρώσετε και με στόρια. Αν, από την άλλη, προτιμάτε ένα πιο κλασικό στυλ, οι μακριές κουρτίνες προσθέτουν μια κομψή και ξεχωριστή πινελιά σε κάθε δωμάτιο.

Κουρτίνες και διακόσμηση: Κάντε τις σωστές μετρήσεις.

© Depositphotos.com, © mariac5353 / Reddit

Πριν μετρήσετε το μήκος της κουρτίνας, θα πρέπει να αποφασίσετε από πού θα ξεκινήσετε. Το κρέμασμα τους ψηλότερα από το πλαίσιο του παραθύρου θα δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση ύψους. Επιπλέον, θα εμποδίσει τις κουρτίνες να ακουμπουν στο πάτωμα και να λερώνονται.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όταν μετράτε το πλάτος του παραθύρου, θα πρέπει να προσθέσετε 10 έως 20 εκατοστά και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, αυτά τα επιπλέον εκατοστά θα μπλοκάρουν οποιοδήποτε φως να εισέλθει στο δωμάτιο.

Προσδιορίστε τον τρόπο πλυσίματος των κουρτινών από την αρχή.

© Depositphotos.com, © impossible76 / Reddit

Όταν αγοράζετε κουρτίνες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το τρόπο πλυσίματός τους θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Μπορείτε να επιλέξετε πλύσιμο στο πλυντηρίο, στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα. Αν και η πρώτη επιλογή ακούγεται πιο γρήγορη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς οι επενδύσεις και οι ραφές θα μπορούσαν να συρρικνωθούν στο πλύσιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε το στεγνό καθάρισμα για τις κουρτίνες. Εάν απαιτούν πλύσιμο στο χέρι, κάντε το με ζεστό ή κρύο νερό και χρησιμοποιήστε ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό.

Αποφασίστε για την κύρια λειτουργία των κουρτινών.

© Depositphotos.com, © Madhourses / Depositphotos.com

Εάν η ιδιωτικότητα είναι σημαντική για εσάς, επιλέξτε κουρτίνες σε πιο σκούρα ή μονόχρωμα χρώματα. Οι αδιαφανείς κουρτίνες μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες για έναν καλό ύπνο, καθώς μειώνουν το εξωτερικό φως. Ωστόσο, τα διαφανή υφάσματα είναι καλύτερη επιλογή αν θέλετε δροσερούς χώρους με πολύ φυσικό φως.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα έμφασης του χώρου στις κουρτίνες σας.

© Depositphotos.com

Ένα χρώμα έμφασης χρησιμοποιείται για να τονίσει έναν χώρο σε ένα δωμάτιο ή κάποια πτυχή της διακόσμησης. Για παράδειγμα, ο καναπές στην τραπεζαρία ή το κεφαλάρι στην κρεβατοκάμαρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταιριάξετε το χρώμα της κουρτίνας σε ένα δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα χρώματα έμφασης στη διακόσμηση. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα έμφασης μεγάλων κομματιών του σπιτιού, όπως έπιπλα ή χαλιά, ή ακόμα και το χρώμα ενός τοίχου για να επιλέξετε το χρώμα της κουρτίνας.

Δείτε ακόμα 8 μοναδικές ιδέες για να ανανεώσεις τις κουρτίνες σου

Αντίθεση με ψυχρά και θερμά χρώματα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια άλλη επιλογή για την επιλογή του χρώματος των κουρτινών είναι να δείτε ποιοι τόνοι κυριαρχούν στο δωμάτιό σας. Τα ψυχρά χρώματα περιλαμβάνουν το μπλε, το πράσινο και το βιολετί – είναι ηρεμιστικά και ελκυστικά στο μυαλό. Από την άλλη πλευρά, τα θερμά χρώματα περιλαμβάνουν το κίτρινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Αυτά είναι διεγερτικά και ελκυστικά στα συναισθήματα.

Εάν κυριαρχούν οι θερμοί τόνοι σε ένα δωμάτιο, η επιλογή μιας κουρτίνας σε ψυχρό χρώμα ή το αντίστροφο, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της αίσθησης άνεσης. Το κλειδί είναι η ισορροπία.

Προσοχή στα μοτίβα στο ύφασμα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν το δωμάτιο έχει έντονα μοτίβα, είναι καλύτερο να επιλέξετε απλές κουρτίνες. Από την άλλη πλευρά, εάν το δωμάτιο είναι μάλλον απλό, οι κουρτίνες με μοτίβα προσθέτουν μια πινελιά στυλ και μεταμορφώνουν τα παράθυρα σε εστιακά σημεία.

Μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εκτός από τις κουρτίνες, πρέπει να σκεφτείτε και τα αξεσουάρ κουρτινών που θα χρειαστείτε. Τα κορδόνια κουρτινών ή οι δέστρες είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στο χώρο και να τον διατηρήσετε τακτοποιημένο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτά που έχουν επιπλέον διακοσμητικά, όπως φούντες ή άλλες λεπτομέρειες.

Σκεφτείτε τη χρήση περσίδων.

© Depositphotos.com, © cloudclimber24 / Reddit

Εάν τα παράθυρα έχουν έπιπλα από κάτω, όπως ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ, οι περσίδες μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι δίνουν μια πιο καθαρή και τακτοποιημένη εμφάνιση στο χώρο. Επιπλέον, παρέχουν περισσότερο φως. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλινες ή υφασμάτινες που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Σκεφτείτε την όψη από έξω.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι αλήθεια ότι όταν επιλέγετε κουρτίνες, η κύρια εστίαση πρέπει να είναι στο εσωτερικό. Ωστόσο, δεν είναι κακή ιδέα να παρατηρήσετε πώς φαίνονται από έξω. Μπορείτε να δειτε αν το χρώμα συμπληρώνει το εξωτερικό του σπιτιού σας και αν παρέχουν την ιδιωτικότητα που χρειαζόσαστε.

Δείτε επίσης 67 Κομψές Ιδέες για Ρόμαν Κουρτίνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πάγωμα εγκεφάλου από κρύα φαγητά,πονοκέφαλος από παγωτό,συμβουλές υγείας,υγεία

“Πάγωμα του εγκεφάλου” Τι Συμβαίνει στον Εγκέφαλό σας Όταν Καταναλώνετε Κρύα Φαγητά

κόλπα για MasterChef,έξυπνα κόλπα μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

11 Έξυπνα Κόλπα μαγειρικής που θα σας Κάνουν MasterChef