in , , , , ,

6 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε όταν Κρεμάτε Κουρτίνες

Οι κουρτίνες μπορεί να είναι επένδυση εάν ο χώρος σας έχει πολλά παράθυρα. Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένοι οικονομικοί τρόποι για να τις φτιάξετε, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για το ύφασμα και τους μηχανισμούς, για να μην αναφέρουμε το χρόνο που θα χρειαστείτε.

Για να μην πάνε όλα στράφι δείτε παρακάτω 6 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε όταν Κρεμάτε Κουρτίνες.

Επιλογή λάθος στυλ

Οι κουρτίνες τελειώνουν στην κορυφή με ποικίλους τρόπους που σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο λειτουργίας τους. Για παράδειγμα, δεν θέλετε να επιλέξετε κουρτίνες με σφιχτά θυλάκια, αν θέλετε να τις ανοίγετε και να τις κλείνετε συχνά. Σκεφτείτε πώς θέλετε να λειτουργούν οι κουρτίνες σας και επιλέξετε ανάλογα.

Πώς να φτιάξετε μικρές κουρτίνες για παράθυρο από λινάτσα

Μην επιλέγετε τις κουρτίνες τελευταίες

Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πολλοί άνθρωποι τείνουν να επιλέξουν ένα χρώμα πρώτα και στη συνέχεια να προσθέσουν αντικείμενα όπως κουρτίνες και μαξιλάρια. Δεδομένου ότι τα χρώματα είναι σχεδόν απεριόριστα, θα έχετε καλύτερη τύχη αν επιλέξετε κουρτίνες πρώτα και μετά να επιλέξετε χρώμα για το βάψιμο με βάση το χρώμα και το σχέδιο της κουρτίνας.

Μετρώντας λάθος διαστάσεις

Φαίνεται λογικό να μετράτε το παράθυρό σας για να καθορίσετε πόσο μεγάλες θα πρέπει να είναι οι κουρτίνες σας, σωστά; Λάθος. Ενώ είναι αλήθεια ότι πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος του παραθύρου σας, οι κουρτίνες θα πρέπει να κρεμαστούν πολύ υψηλότερα από την κάσα παραθύρου σας – στην πραγματικότητα, όσο πιο κοντά στο ταβάνι στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι κουρτίνες με μετόπες θα πρέπει να κρέμονται πάνω από το παράθυρο. Αυτό θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία σε μικρούς χώρους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αυτές είναι οι μετρήσεις που πρέπει σημειώσετε πριν πάτε στο κατάστημα:
Από πάνω προς τα κάτω: Ξεκινώντας λίγα εκατοστά από το ταβάνι, μετρήστε μέχρι το πάτωμα για να επιτύχετε το σωστό μήκος κουρτίνας.
Πλάτος παραθύρου: Μετρήστε το πλάτος του παραθύρου σας και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό κατά 2 ή 2,5 για να επιτύχετε την κάλυψη του και να αποφύγετε τις υπερβολικές σούρες. Για κουρτίνες με μετόπες επιλέξετε αυτές που είναι πιο κοντά στο πλάτος του παραθύρου.

Τι να κάνετε αν έχετε αγοράσει λάθος κουρτίνα ή δεν βρίσκετε στα μέτρα σας

Αν η κουρτίνα είναι μακρύτερη από το επιθυμητό ύψος τότε μπορείτε να την κοντύνετε ενώ αν είναι κοντή τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα τελείωμα για κουρτίνες ώστε να αγγίζει ίσα-ίσα το πάτωμα.

Μην κάνετε οικονομία στα κουρτινόξυλα

Η αγορά ενός ποιοτικού κουρτινόξυλου μπορεί να μην είναι στην σκέψη σας αλλά είναι αρκετά σημαντική για τις κουρτίνες σας. Αυτά είναι μερικά συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε:

Μην αγοράσετε ένα κουρτινόξυλο που δεν είναι αρκετά ανθεκτικό για να στηρίξει το βάρος των κουρτινών σας, με αποτέλεσμα να κρεμάει η κουρτίνα στη μέση.

Μην χρησιμοποιείτε ένα κοντό κουρτινόξυλο γιατί η κουρτίνα θα καλύψει εντελώς το παράθυρο. Το ίδιο θα συμβεί αν επιλέξετε ένα στο ακριβές πλάτος του παραθύρου σας με αποτέλεσμα οι κουρτίνες να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του, εμποδίζοντας το φως του ήλιου και δημιουργώντας ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο. Αντ’ αυτού, φροντίστε να μετρήσετε το παράθυρό σας και να αγοράσετε ένα κουρτινόξυλο που μπορεί να εκτείνεται πολύ πέρα από το πλάτος του παραθύρου, έτσι ώστε να μπορείτε να ανοίξετε τελείως τις κουρτίνες σας .

8 μοναδικές ιδέες για να ανανεώσεις τις κουρτίνες σου8 μοναδικές ιδέες για να ανανεώσεις τις κουρτίνες σου

Εάν η κουρτίνα είναι ραμμένη με τρουκ επιλέξετε ένα όμορφο κουρτινόξυλο καθώς θα φαίνεται μεγάλο μέρος του.

Μην παραβλέπετε το σιδέρωμα

Ενώ το σιδέρωμα είναι μια δουλειά που οι περισσότεροι θα θέλαμε να αποφύγουμε αυτή είναι μια περίπτωση όπου δεν πρέπει να το παραλείψετε. Εάν πρόκειται να επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι φαίνονται ωραίες και αρχίστε το σίδερο. Οι τσαλακωμένες κουρτίνες φαίνονται τσαπατσούλικες και μερικές φορές δεν κρεμιούνται κατ’ ‘ευθείαν. 47 ιδέες για πανέμορφες κουρτίνες για το καθιστικό και για πιο άνετο σαλόνι – Τι να επιλέξετε

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

3 Οικονομικοί Τρόποι να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας σαν Διασημότητα

Συνταγή για την απόλυτη Αφράτη ΜΗΛΟΠΙΤΑ!