Η μηλόπιτα είναι γλυκό χειμωνιάτικο και αγαπημένο πολλών ανθρώπων. Ανάμεσα τους και εγώ! Λατρεύω τη μηλόπιτα και έχω δοκιμάσει πάρα πολλές συνταγές. Κάποιες δεν με έχουν ενθουσιάσει καθόλου, άλλες παρόλο που βγαίνουν πολύ νόστιμες θέλουν αρκετό χρόνο προετοιμασίας.
Συνταγή για την απόλυτη Αφράτη ΜΗΛΟΠΙΤΑ!
Η συγκεκριμένη συνταγή για μηλόπιτα είναι η αγαπημένη μου γιατί πρώτον είναι πεντανόστιμη (πιστέψτε με φτιάξτε διπλή δόση!) και δεύτερον είναι πανεύκολη να γίνει. Ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο νομίζω για πολλούς με την τόσο φορτωμένη καθημερινότητα που έχουμε.
Δείτε επίσης Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)
Για την αφράτη μηλόπιτα θα χρειαστείτε
- 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- 1 & 1/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. τσαγιού φαρινάπ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 βανίλια
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Δείτε επίσης Απλώνει φύλλα για πίτα και τα κόβει σε λωρίδες. Φανταστικό γλυκάκι με 2 υλικά! – ΒΙΝΤΕΟ!
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°.2
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.3
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε για λίγο ακόμα.4
Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.5
Έπειτα ρίχνετε το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια.6
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζετε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε.7
Ψήνετε το γλυκό για μία ώρα.8
Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.
Δείτε επίσης Πεντανόστιμες ροδέλες μήλου με κανέλα!
via foodmaniacs