in ,

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)

Μια υπέροχη συνταγή από το Mamapeinao.
Λαχταριστό και εύκολο γλυκό που μυρίζει φθινόπωρο και χειμώνα. Αυτή η υπέροχη συνταγή για σπιτική μηλόπιτα με τριφτή ζύμη είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Χρόνος προετοιμασίας: 40 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 50 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour, 30 minutes
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 240

Υλικά
4 πράσινα μήλα μεγάλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
250 γρ. και 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κ.σ. κονιάκ
350 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μήλα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτουμε 150 γρ. ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ. κανέλα. Αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα μήλα να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 1 κ.σ. κανέλα και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε 250 γρ. βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη. Κάνουμε στο μείγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά και το μίγμα βούτυρο-ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μίγμα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο (τα 2/3 περίπου της συνολικής ζύμης) και ένα μικρότερο. Το μικρότερο το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. Καθαρίζουμε την επιφάνεια εργασίας και αλευρώνουμε τον πάγκο. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε σε μέτριου πάχους φύλλο τη ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση και στο πλάι του ταψιού. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση μήλου και την ισιώνουμε. Βγάζουμε την υπόλοιπη ζύμη από το ψυγείο και την τρίβουμε με τα δάχτυλα ή με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη πάνω από τα μήλα ώστε να τα σκεπάσει. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Η τριφτή μηλόπιτα ταιριάζει πολύ με παγωτό.
via mamapeinao

Δείτε επίσης – Απλώνει φύλλα για πίτα και τα κόβει σε λωρίδες. Φανταστικό γλυκάκι με 2 υλικά! – ΒΙΝΤΕΟ!

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες ροδέλες μήλου με κανέλα!

Δείτε επίσης – 65 Ιδέες για γλυκά σε ποτήρι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Πως φτιάχνεται μία παραδοσιακή ψάθινη σκούπα (video)