Για την έλλειψη μαγιάς φυσικά κάτι έχετε ακούσει, ότι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά όμως το γνωρίζετε; Ίσως να σας κάνει δύσπιστους μια τέτοια συνταγή αλλά σίγουρα όταν την δοκιμάσετε θα αλλάξετε γνώμη.
Φτιάξτε λοιπόν σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά και θα μας θυμηθείτε.
Τα υλικά σίγουρα οι περισσότεροι τα έχετε σπίτι, δεν θα δυσκολευτείτε στην παρασκευή της συνταγής και φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένετε με τις ώρες.
Υλικά για το ψωμί :
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. γάλα
- 250γρ νερό
- 2κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1.κ.γ αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για ψωμί χωρίς μαγιά
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε το βούτυρο, το νερό και το γάλα. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Μπορείτε αν έχετε μίξερ που ζυμώνει να βάλετε όλα τα υλικά στον κάδο και να φτιάξετε εκεί το ζυμάρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Φτιάξτε ένα καρβελάκι, πιέστε το να απλώσει, με τις παλάμες σας και χαράξτε από πάνω είτε παράλληλα είτε σταυρωτά. Αλείψτε με γάλα και βάλτε το ταψί στο φούρνο αρχικά για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά χαμηλώστε στους 180 για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Πώς να φτιάξετε το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα.