in , , ,

Πώς να φτιάξετε το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα.

Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για ψωμί στην κυριολεξία χωρίς ζύμωμα, και ψήσιμο μέσα σε γάστρα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της Μυρτώς Αγγέλου και δοκιμάστηκε και αναρτήθηκε στην μαγειρική μας ομάδα από το μέλος μας Vassia Iliaki‎! Σίγουρα αυτό το ψωμάκι θα το λατρέψετε!

Πώς να φτιάξετε το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
680 γρ. νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ζευγάρι γάντια


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ενα μπολ (πρόκειται να φουσκώσει, οπότε πρέπει να είναι κάπως μεγάλο.) Ανακατεύουμε με τη μαρίζ, και στη συνεχεια φοράμε τα γάντια και ανακατεύουμε εως ότου αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Θα γίνει μια πολυ υδαρής ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες η περισσότερο.

Θα ήθελες να γίνεις μέλος στη μαγειρική μας ομάδα; Σε προσκαλούμε εσένα και τους φίλους σου για να δεις όλες τις συνταγές και τις ιδέες – Toftiaxa.gr – Συνταγές – Κόλπα – Συμβουλές για την κουζίνα !

Την επόμενη ημέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς, πάνω κάτω στον αέρα.
Μέσα στο φούρνο τοποθετούμε μια γάστρα με το καπάκι να κάψει καλά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το ρίχνουμε στον πάγκο μας επάνω σε λίγο αλευράκι.
Ζυμώνουμε ελαφρά μεχρι να πάρει όλο το αλεύρι 5-6 κινήσεις απ έξω προς τα μέσα μέχρι να μην κολλάει στο χέρι (αν θέλει κ άλλο λίγο προσθέτουμε. Η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά.
Μόλις κάψει ο φούρνος βάζουμε το ψωμάκι μας μέσα στην καυτή γάστρα κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια απλά αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε άλλο τόσο περίπου για να πάρει χρώμα.

Έτοιμο!
Καλή επιτυχία.

Επίσης

Written by toftiaxagr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιο μαγικό χάρισμα σου δόθηκε, σύμφωνα με την ημερομηνίας γέννησής σου;

8 υπέροχες, πρακτικές και πρωτότυπες ιδέες για να ανακυκλώσουμε τις μηχανές espresso!