ΣΥΝΤΑΓΗ: Απίθανα γρήγορα κι εύκολα ψωμάκια για μπέργκερ, σάντουιτς!
Απίθανα γρήγορα κι εύκολα ψωμάκια για μπεργκερακια , σαντουιτσακια και ότι άλλο θέλετε.
Φτιάξτε τα και γεμίστε με ότι τραβάει η όρεξη σας!
Συνταγή για λαχταριστά ψωμάκια γιαουρτιού!
Υλικά για τα Εύκολα Ψωμάκια
270 ml γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
50 γρ. μαργαρίνη
1/3 κ.γ αλάτι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. αλεύρι σκληρό
1 αβγό με λίγες σταγόνες νερό για να αλείψετε
Σουσάμι και μαυροσούσαμο
Γεμιστά Ψωμάκια Γουρουνάκια με Λουκάνικο
Για τα Χοτ Ντογκ θα χρειαστούμε λουκάνικα Φρανκφούρτης
Κέτσαπ – μουστάρδα ( μπορείτε να προσθέσετε και αγγουράκι τουρσί ή και καραμελωμένα κρεμμύδια.)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθούν. Αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε το αβγό, το αλεύρι, τη μαργαρίνη και τελευταίο το αλάτι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου με το γάντζο για να πάρουμε μια ζύμη μαλακή ελαστική ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Βουτυρώνουμε μια λεκανίτσα και τοποθετού το ζυμαράκι κλείνοντας το καλά με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Ξεφουσκώνουμε το ζυμαράκι και πλάθουμε μια μακριά φραντζόλα. Χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε μικρά μακρόστενα ψωμάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ένα δάχτυλο απόσταση το ένα από το άλλο.
Αφήνω λίγο να φουσκώσουν και αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Για τα Χοτ Ντογκ
Σε βραστό νερό ρίχνουμε 1 κ.γ αλάτι και λίγο λάδι ελαφρύ και βράζουμε τα λουκάνικα για περίπου 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα σαντουιτσάκια από πάνω, βάζουμε το λουκάνικο και σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα!
Καλή επιτυχία!!!!!
Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, και το μέλος “Tzela Antonopoulou“.