in ,

Ισπανικά Ψωμάκια – Seniorita Bread!

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ψωμάκια τα οποία είναι πολύ μαλακά και μπορείτε να τα ζεστάνετε στο φούρνο την επόμενη ημέρα.

Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 κούπας χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3-1 / 2 κούπες αλεύρι  για κάθε χρήση
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά

Για το πασπάλισμα
1/4 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα ζάχαρη

1. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήστε  για 10 λεπτά. Εάν το μίγμα διπλασιαστεί τότε η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, και τη μαγιά και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι, ζυμώστε το μίγμα. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο.

3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ ελαφρά λαδωμένο. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη, περίπου τρεις ώρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάστε το κάθε μέρος σε σχήμα φραντζόλας και χωρίστε σε οκτώ ίσα μέρη. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 8Χ12 εκατοστών. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και ζάχαρη. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό, ξεκινώντας από τη μια γωνία και τυλίγοντας προς την αντίθετη γωνία. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το ρολό με φρυγανιά και ζάχαρη. Τοποθετήστε τα κομμάτια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα λαδωμένο ταψί.

5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφήστε τα ρολά στο ταψί να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 λεπτά.

fotos via junbelen

Δείτε επίσης – Μαλακά Ψωμάκια με Δεντρολίβανο!

Δείτε επίσης – Λαχαριστά Ψωμάκια Creme de Parisienne!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε κώνους ψωμιού και γεμίστε τους με οτι θέλετε {+ Συνταγή}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

11 Ανέξοδες Ιδέες Διακόσμησης για να ζωντανέψετε το σπίτι σας!

Πώς να φτιάξετε φανταστικά Διακοσμητικά Γλαστράκια Ποδήλατα από Σύρμα! Οδηγίες Βήμα Βήμα.