Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 κούπας χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3-1 / 2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά
Για το πασπάλισμα
1/4 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα ζάχαρη
1. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήστε για 10 λεπτά. Εάν το μίγμα διπλασιαστεί τότε η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, και τη μαγιά και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι, ζυμώστε το μίγμα. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο.
3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ ελαφρά λαδωμένο. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη, περίπου τρεις ώρες.
4. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάστε το κάθε μέρος σε σχήμα φραντζόλας και χωρίστε σε οκτώ ίσα μέρη. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 8Χ12 εκατοστών. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και ζάχαρη. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό, ξεκινώντας από τη μια γωνία και τυλίγοντας προς την αντίθετη γωνία. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το ρολό με φρυγανιά και ζάχαρη. Τοποθετήστε τα κομμάτια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα λαδωμένο ταψί.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφήστε τα ρολά στο ταψί να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 λεπτά.
fotos via junbelen