in , , ,

“Πάγωμα του εγκεφάλου” Τι Συμβαίνει στον Εγκέφαλό σας Όταν Καταναλώνετε Κρύα Φαγητά

πάγωμα εγκεφάλου από κρύα φαγητά,πονοκέφαλος από παγωτό,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Συμβαίνει στον Εγκέφαλό σας Όταν Καταναλώνετε Κρύα Φαγητά

Πάγωμα του εγκεφάλου: Μπορεί να έχετε βιώσει έναν σύντομο αλλά πολύ επώδυνο και συγκεκριμένο τύπο πονοκεφάλου μετά την κατανάλωση κρύου φαγητού. Ονομάζεται εγκεφαλικό πάγωμα, γνωστό και ως πονοκέφαλος από παγωτό, και μπορεί να σας συμβεί μερικές φορές όταν τρώτε παγωτό ή πίνετε παγωμένο νερό. Τις περισσότερες φορές διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και μπορείτε να απολαύσετε αμέσως το κρύο φαγητό ή το ρόφημά σας, αλλά είναι σημαντικό να μάθετε πως να το αποφεύγετε. Πως το Ζεστό και το Κρύο Φαγητό Επηρεάζει το Σώμα

Πώς να αναγνωρίσετε το πάγωμα του εγκεφάλου.

Τι Συμβαίνει στον Εγκέφαλό σας Όταν Καταναλώνετε Κρύα Φαγητά

Συμβαίνει αφού έχετε καταναλώσει γρήγορα κάτι κρύο, όπως παγωτό ή νερό, και αγγίζει την οροφή του στόματός σας. Μπορεί επίσης να συμβεί όταν έχετε μόλις αναπνεύσει κάτι πολύ κρύο. Οι άνθρωποι συνήθως το βιώνουν όταν ο καιρός είναι ζεστός και καταναλώνουν κάτι πολύ κρύο. Η αίσθηση περιλαμβάνει έναν πολύ ξαφνικό και οξύ πόνο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Ο πόνος δεν διαρκεί πολύ, είναι συνήθως μερικά δευτερόλεπτα ή μέχρι ένα λεπτό ή 2 σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η αιτία του παγώματος του εγκεφάλου εξακολουθεί να είναι λίγο μυστήριο.

Όταν καταναλώνετε κάτι κρύο, ή ακόμα και κρύο αέρα, αλλάζετε τη θερμοκρασία στο πίσω μέρος του λαιμού στη συμβολή της έσω καρωτίδας και της πρόσθιας εγκεφαλικής αρτηρίας. Και σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Dwayne Godwin, στον εγκέφαλο δεν αρέσει η αλλαγή, επομένως το πάγωμα του εγκεφάλου είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα προληπτικό μέτρο. Έτσι, το κρύο προκαλεί τη διαστολή και τη σύσπαση αυτών των αρτηριών και αυτή είναι η αίσθηση που ο εγκέφαλος ερμηνεύει ως πόνο.

Δείτε ακόμη 5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Το πάγωμα του εγκεφάλου έναντι της ημικρανίας.

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι πάσχουν από ημικρανία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βιώσουν παγωμένο εγκέφαλο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των 2 είναι ότι το πάγωμα του εγκεφάλου διαρκεί μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα και υποχωρεί από μόνο της χωρίς να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Ενώ οι ημικρανίες, όχι απλώς διαρκούν περισσότερο, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν και άλλες ενοχλήσεις, όπως ναυτία.

Μπορείτε να «θεραπεύσετε» ένα πάγωμα του εγκεφάλου αρκετά εύκολα.

Όπως αναφέραμε, το πάγωμα του εγκεφάλου δεν διαρκεί πολύ, αλλά αν το βιώσετε ποτέ, υπάρχουν μερικοί καλοί τρόποι για να τελειώσει πιο γρήγορα. Το πρώτο είναι να πιείτε κάτι που είναι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ο άλλος τρόπος είναι να πιέσετε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματός σας. Η θερμότητά της θα μεταφερθεί στα ιγμόρειά σας και θα ζεστάνει τα νεύρα που προκαλούν το πάγωμα του εγκεφάλου. Κρατήστε τη γλώσσα σας εκεί μέχρι να φύγει ο πόνος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αποφύγετε εντελώς.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι επικίνδυνο, εξακολουθεί να είναι ένα άβολο συναίσθημα, οπότε αν θέλετε να το αποφύγετε, τα βήματα είναι απλά. Αποφύγετε να καταναλώνετε πολύ παγωμένες τροφές ή ποτά και να αναπνέετε πολύ κρύο αέρα. Εάν καταναλώνετε κάτι κρύο, προσπαθήστε να το φάτε αργά. Και όταν περπατάτε έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες, μια μάσκα προσώπου ή ένα κασκόλ μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τον παγωμένο αέρα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Θεραπείες για Γρήγορη και Φυσική Ανακούφιση από Ημικρανία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λούσιμο στο ντούς,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά

Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι: Γιατί Είναι Καλύτερα να Μην Λούζετε τα Μαλλιά σας στο Ντους

επιλογή κουρτινών,συμβουλές για κουρτίνες,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης

Κουρτίνες Διακόσμηση 2022: 10 Συμβουλές για να Επιλέξετε τις Τέλειες Κουρτίνες για το Σπίτι σας