Το αλεύρι είναι αυτό που συχνά προκαλεί το πιτσίλισμα λαδιού.
‘Όταν τηγανίζουμε ψάρια μπορούμε να αποφύγουμε οσμές και πιτσιλιές από λάδι.
Τα βασικά σημεία:
- Η φρυγανιά αντί για αλεύρι μπορεί να αποτρέψει το πιτσίλισμα λαδιού
- Όταν πανάρεις τα ψάρια δεν μυρίζουν πολύ στο τηγάνισμα
- Θα έχεις ψάρι καλοψημένο και ζουμερό
Το τηγανιτό ψάρι συνήθως αποφεύγουμε να το φτιάχνουμε στο σπίτι λόγω πιτσιλίσματος του λαδιού και της έντονης μυρωδιάς τηγανίλας. Και όμως μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά απλά αλλάζοντας τον τρόπο παναρίσματος.
Με τι να πανάρεις λοιπόν το ψάρι για να αποφύγεις τις έντονες οσμές και το πιτσίλισμα του λαδιού σε όλη τη κουζίνα;
Τελικά το αλεύρι δεν είναι ό,τι καλύτερο
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα ψάρια να τα αλευρώνουμε πριν το τηγάνισμα αλλά τελικά αυτό είναι που προκαλεί αυτό το χάος στην κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, τα σωματίδια από το αλεύρι απορροφούν γρήγορα την υγρασία και στην συνέχεια την διώχνουν, κάνοντας το λάδι να εκτοξεύεται.
Το αλεύρι επιπλέον δεν συγκρατεί καθόλου τις μυρωδιές από το ψάρι με αποτέλεσμα να μυρίζει σε όλο το σπίτι.
Μπορείτε λοιπόν να αντικαταστήσετε το αλεύρι με ένα άλλο υλικό πιο πυκνό
Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για αλεύρι
- Άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού – σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ που “σφραγίζει” την επιφάνεια του ψαριού και μειώνει σημαντικά το πιτσίλισμα.
- Τριμμένη φρυγανιά – Θα έχετε μια τραγανή και υπέροχη κρούστα.
Οι συγκεκριμένες επιλογές λειτουργούν ως φράγμα: το ψάρι δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το καυτό λάδι, οπότε η οσμή δύσκολα εξαπλώνεται.
Πλεονεκτήματα
- Το άμυλο και η φρυγανιά δεν δημιουργούν “σκόνη” που αντιδρά με το λάδι.
- Ελάχιστη οσμή στο διαμέρισμα. Η πυκνή κρούστα διατηρεί τη φυσική γεύση του ψαριού.
- Τέλεια υφή. Ζουμερό στο εσωτερικό και ομοιόμορφα ροδισμένο στο εξωτερικό.
- Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικό καθώς δεν διαφέρει από το αλεύρωμα
Πώς να τηγανίζετε σωστά τα ψάρια για να αποφύγετε την κακοσμία
- Κόψτε το ψάρι σε μικρά κομμάτια.
- Στεγνώστε καλά με μια χαρτοπετσέτα.
- Πανάρετε σε άμυλο ή φρυγανιά
- Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σε όχι πολύ λάδι.
- Αφού τα τηγανήσετε βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να είναι πραγματική σωτηρία για όσους αγαπούν το ψάρι, αλλά δεν τους αρέσει η μυρωδιά και η ακαταστασία μετά το μαγείρεμα. Η μέθοδος δεν απαιτεί καμία επιπλέον προσπάθεια, αλλά κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και άνετη.
φώτο youtube

