Το βράσιμο αυγών μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά για να πετύχετε τέλεια τρυφερά αυγά με τσόφλι που ξεφλουδίζουν εύκολα απαιτούνται μερικά επιπλέον βήματα. Είτε έχετε ταλαιπωρηθεί με το ξεφλούδισμα αυγών είτε σας έσπασαν κατά το μαγείρεμα, με αυτό το έξυπνο κόλπο θα έχετε τα τέλεια ξεφλουδισμένα βραστά αυγά.
Πως να Φτιάξετε Εύκολα Πολλά Βραστά Αυγά Χωρίς να τα Βράσετε
Γιατί έχει σημασία το σωστό βράσιμο για το ξεφλούδισμα αυγών
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το βράσιμο των αυγών είναι τόσο εύκολο. Τα βάζετε στο νερό και περιμένετε. Ωστόσο, μπορεί συχνά να βρεθείτε να ξεφλουδίζετε κομμάτια από το ασπράδι ή να έχετε ραγισμένα αυγά κατά το μαγείρεμα. Για να φτιάξετε τα καλύτερα βραστά αυγά, θα χρειαστείτε περισσότερα από νερό και αυγά. Αυτά τα απλά συστατικά θα ενισχύσουν τη γεύση και θα βοηθήσουν στο ξεφλούδισμα:
Αυγά (όσα χρειάζεστε)
Μαγειρική σόδα
Αλάτι
Λευκό ξύδι
Οδηγίες:
Καθαρίστε τα αυγά
Πριν βράσουν, ξεπλύνετε καλά τα αυγά. Γεμίστε ένα μπολ με νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι και μουλιάστε τα αυγά για 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο τα καθαρίζει τα αυγά αλλά και μαλακώνει τη βρωμιά και τα βακτήρια στο τσόφλι. Καθαρίστε απαλά τα αυγά στη συνέχεια με χαρτί κουζίνας
Προετοιμάστε το νερό
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε μια κουταλιά αλάτι για να βελτιώσετε τη γεύση και να δημιουργήσετε ένα κενό μεταξύ του αυγού και της μεμβράνης του τσοφλιού, κάνοντας το ξεφλούδισμα πιο εύκολο αργότερα. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες (πριν φτάσει σε πλήρη βράση). Βάλτε προσεκτικά τα αυγά στο νερό για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και να αποφύγετε το ράγισμα.
Δείτε ακόμη Πώς να Αποφύγετε τη Σαλμονέλα Οταν Μαγειρεύετε Αυγά: Να τι Κάνετε Λάθος
Προσθέστε ξύδι για εύκολο ξεφλούδισμα
Ρίξτε λευκό ξύδι στο βραστό νερό. Το ξύδι διασπά ελαφρώς το ανθρακικό ασβέστιο στο τσόφλι των αυγών, καθιστώντας το πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί.
Ιδανικός χρόνο βρασίματος
Βράστε τα αυγά για περίπου 8-10 λεπτά ώστε να είναι πλήρως βρασμένα αλλά να παραμένουν τρυφερά. Τα αυγά βρασμένα για 8 λεπτά θα έχουν έναν στερεό αλλά μαλακό κρόκο, ενώ για 10 λεπτά πιο σφιχτό.
Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό
Αφού βράσουν, μεταφέρετε αμέσως τα αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε τα για 5 λεπτά. Το κρύο νερό σταματά τη διαδικασία βρασίματος και βοηθά στη χαλάρωση του τσοφλιού για εύκολο ξεφλούδισμα.
Ξεφλουδίστε τα αυγά
Μόλις κρυώσουν, χτυπήστε απαλά τα αυγά σε μια σκληρή επιφάνεια για να σπάσει το τσόφλι και να ξεφλουδιστεί. Θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα χωρίς να καταστρέφει το αυγό.
Δείτε επίσης Το Έξυπνο Tip των Σεφ για Εύκολο Ξεφλούδισμα βραστών Αυγών
Image by freepik