Στην Ιαπωνία έχουν σχεδόν μηδενίσει τις περιπτώσεις μόλυνσης από σαλμονέλα παρόλο που τρώνε πολύ τα ωμά αυγά.
Θα θυμάστε το χτυπητό ωμό αυγό που τρώγαμε με ζάχαρη όταν είμασταν παιδιά. Πλέον ούτε να το διανοηθούμε να το δώσουμε στα παιδιά μας αλλά ούτε και σε εμάς τους ίδιους και αυτό από τον φόβο μόλυνσης από σαλμονέλα. Γιατί όμως στην Ιαπωνία σχεδόν δεν υπάρχει σαλμονέλα. Όχι δεν είναι επιλεκτικό το βακτήριο και δεν πάει στην Ιαπωνία.
Γιατί στην Ιαπωνία δεν υπάρχει σαλνομένα
Στην Ιαπωνία επειδή τρώνε πολλά αυγά έχουν πολύ υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.
Πρώτον, προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες μόλυνσης των κοτόπουλων από σαλμονέλα. Έχουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής όσον αφορά την εκτροφή κοτόπουλων και διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει επαφή με πιθανώς μολυσμένα ζώα.
Στη συνέχεια, κάθε αυγό ελέγχεται από μια μηχανή για μικρές ρωγμές στο κέλυφος, καθώς η σαλμονέλα βρίσκεται κυρίως στο εξωτερικό των κελυφών και αυτός θα ήταν ένας πιθανός τρόπος για να εισέλθει στο εσωτερικό. Τα κατεστραμμένα αυγά πετιούνται. Στη συνέχεια, τα άθικτα αυγά αποστειρώνονται.
Στην Ιαπωνία τα αυγά δεν πλένονται. Και αυτό γιατί το πλύσιμο αφαιρεί το προστατευτικό στρώμα που αποτρέπει τα βακτήρια.
Ο τελευταίος σημαντικός παράγοντας είναι η ημερομηνία λήξης η οποία ορίζεται νωρίτερα για να διασφαλιστεί ότι τρώγονται μόνο φρέσκα αυγά.