in , ,

10 Ασυνήθιστες Συμβουλές για να Κοιμηθείτε Γρηγορότερα

10 Ασυνήθιστες Συμβουλές για να Κοιμηθείτε Γρηγορότερα
10 Ασυνήθιστες Συμβουλές για να Κοιμηθείτε Γρηγορότερα

Εάν πάσχετε από αϋπνία, έχουμε μερικές άγνωστες, εύχρηστες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «ξεγελάσετε» τον εγκέφαλό σας και να κοιμηθείτε γρηγορότερα. Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Κρατήστε τα πόδια σας ζεστά.

© stellafay / reddit, © chelseyjane / reddit

Πριν πάτε για ύπνο, φορέστε κάλτσες. Εάν τα πόδια σας είναι ζεστά, ανακατευθύνετε τη ροή του αίματος σας από τον κορμό στα άκρα σας. Έτσι, το μυαλό σας λέει ότι είναι ώρα για ύπνο λόγω της αναδιανεμημένης θερμότητας σε όλο το σώμα σας. Και αυτό είναι το τέλειο σήμα για τον εγκέφαλό σας ότι είστε έτοιμοι για έναν καλό ύπνο.

Πιέστε τα δάχτυλά σας.

© pxhere.com

Με τα πόδια σας ζεστά, προσπαθήστε να τεντώσετε και να χαλαρώσετε τα δάχτυλά σας εναλλάξ. Μετρήστε μέχρι το 10 κάθε φορά και μετά προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Όλη η ένταση στο σώμα σας πρέπει να φύγει και θα νιώσετε πολύ πιο χαλαροί. Αυτό είναι μέρος μιας πολύ γνωστής τεχνικής που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας, που ονομάζεται προοδευτική χαλάρωση των μυών.

Προσπαθήστε να μείνετε ξύπνιοι.

© shutterstock.com, © depositphotos.com

Θα εκπλαγείτε ότι το μόνο που έχετε να κάνετε για να κοιμηθείτε γρηγορότερα είναι να προσπαθήσετε να μείνετε ξύπνιοι. Μια μελέτη έδειξε ακριβώς αυτό: εάν πείτε στον εγκέφαλό σας ότι δεν θέλετε να κοιμηθείτε, τότε θα το ερμηνεύσει με τον αντίθετο τρόπο. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ονομάζεται αντίστροφη ψυχολογία. Ξαπλώστε λοιπόν στο κρεβάτι και επαναλάβετε στον εαυτό σας “Δεν θέλω να κοιμηθώ” και νιώστε πώς τα μάτια σας θα αρχίζουν να κλείνουν.

Επαναλάβετε την ημέρα σας στο μυαλό σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ένα άλλο τέχνασμα αντίστροφης ψυχολογίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να επαναλάβετε την ημέρα σας στο μυαλό σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τα πιο συνηθισμένα πράγματα που κάνατε: τι φάγατε για δείπνο, ποιο μέσο πήρατε για να γυρίσετε στο σπίτι, με ποιον μιλήσατε. Προφανώς, αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ξεκαθαρίσετε τις ανησυχίες σας.

Μην μετράτε πρόβατα, μετρήστε τις αναπνοές σας.

© MICROGEN IMAGES/Science Photo Library RF/East News, © MICROGEN IMAGES/Science Photo Library RF/East News, © MICROGEN IMAGES/Science Photo Library RF/East News

Η μέτρηση προβάτων είναι παλιό κόλπο. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε την τεχνική αναπνοής 4-7-8 και δείτε πόσο γρήγορα θα κοιμηθείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισπνέετε για 4 δευτερόλεπτα, να κρατάτε την αναπνοή σας για άλλα 7 δευτερόλεπτα και μετά να εκπνέετε για τα επόμενα 8 δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να το κάνετε αρκετές φορές, αλλά δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα για να κοιμηθείτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Κοιμάστε με Ζεστές Πιτζάμες Ακόμη και το Χειμώνα

Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ρίξτε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας και ετοιμαστείτε για ύπνο. Όχι, δεν θα σας σοκάρει, αλλά αντίθετα, θα προκαλέσει το φαινόμενο που ονομάζεται καταδυτικό αντανακλαστικό θηλαστικών. Αυτό μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, κάνοντάς σας έτοιμους να κοιμηθείτε σαν μωρά.

Βουίξτε σαν μέλισσα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ξαπλώστε στο κρεβάτι, κλείστε τα μάτια σας, εισπνεύστε και στη συνέχεια, ξεκινήστε το βουητό σαν μέλισσα. Αυτή η τεχνική κάνει θαύματα για όσους έχουν αϋπνία. Είναι επίσης γνωστη ως «αναπνοή μέλισσας» και ουσιαστικά βοηθά να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλες τις αρνητικές σκέψεις. Ένα θετικό μυαλό διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, την ορμόνη της ευτυχίας και τον πρόδρομο της μελατονίνης, η οποία σας βοηθά να κοιμηθείτε.

Βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

© BruceBlaus / Wikimedia Commons

Ένα μαξιλάρι δεν είναι μόνο για το κεφάλι ή το λαιμό, αλλά μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια για να σας επιτρέψει να κοιμηθείτε σε καλύτερη θέση. Εάν κοιμάστε με την πλάτη, βάλτε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Αυτό θα μειώσει το τέντωμα στη σπονδυλική στήλη και θα επιτρέψει επίσης στο κάτω μέρος της πλάτης σας να έχει τη φυσική του καμπύλη. Εάν κοιμάστε στο πλάι σας, βάλτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Θα βοηθήσει τη σπονδυλική σας στήλη να είναι πιο ευθυγραμμισμένη.

Φάτε brinner (πρωινό για δείπνο).

© dhamm44 / reddit, © egitto23 / reddit

Οι τροφές που θα τρώγατε κανονικά στο πρωινό μπορεί να είναι το μαγικό τέχνασμα τη νύχτα. Φάτε μια μπανάνα πριν πάτε για ύπνο, έχει κάλιο και μαγνήσιο, 2 στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ρόφημα μπανάνας: κόψτε μια μπανάνα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πιείτε το μαζί με μέλι. Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Τα αμύγδαλα αποτελούν επίσης μεγάλη βοήθεια σε περιπτώσεις αϋπνίας, καθώς επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό. Όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθήστε να αποφύγετε πολύ πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα πριν πάτε για ύπνο. Θα είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε.

Φάτε τυρί με χαμηλά λιπαρά.

© naykip / reddit

Αν και το τυρί με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά δεν συνιστάται αργά το βράδυ, το τυρί με χαμηλά λιπαρά μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, το οποίο είναι ένα αμινοξύ που θεωρείται βοηθητικό στον ύπνο. Δοκιμάστε να αναμίξετε τυρί cottage με μερικά φρούτα ή μέλι και θα έχετε το τέλειο σνακ πριν τον ύπνο.

Δείτε επίσης 4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κόλπα Ομορφιάς που Χρησιμοποίησαν οι Διασημότητες του Περασμένου Αιώνα

Κόλπα Ομορφιάς που Χρησιμοποίησαν οι Διασημότητες του Περασμένου Αιώνα

Γιατί Πρέπει να Τρώτε Σοκολάτα για Πρωινό

Γιατί Πρέπει να Τρώτε Σοκολάτα για Πρωινό