in , ,

10 Είδη Ένδυσης και Υπόδησης που Είναι Ακατάλληλα για Παιδιά

ακατάλληλα παιδικά ενδύματα,ακατάλληλα παιδικά υποδήματα,παιδικά ρούχα,συμβουλές για παιδιά
10 Είδη Ένδυσης και Υπόδησης που Είναι Ακατάλληλα για Παιδιά

Οι σύγχρονοι γονείς είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν τα πάντα για τα ρούχα των παιδιών τους. Εάν αποφασίσουν για βαμβακερά ρούχα, επιλέγουν μόνο 100% βαμβάκι και λένε σταθερά όχι στα συνθετικά. Ταυτόχρονα, θέλουν τα στυλ να είναι μοντέρνα, τα χρώματα να είναι φωτεινά και η συνολική εμφάνιση να είναι ισορροπημένη. Δυστυχώς, ακόμη και τα ελκυστικά είδη ένδυσης και υπόδησης καλής ποιότητας μπορούν να κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά που οι γονείς αγνοούν. Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Ρούχα με διακοσμητικά κουμπιά, πούλιες και χάντρες

Τα παιδικά ρούχα δεν πρέπει να έχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Τα περίεργα παιδιά μπορούν να τα σκίσουν, να τα βάλουν στη μύτη, το αυτί ή το στόμα τους και να τα καταπιούν επειδή αυτές οι λεπτομέρειες είναι τόσο ελκυστικές και λαμπερές. Τα κανονικά κουμπιά κρύβουν επίσης κίνδυνο για τα παιδιά. Επειδή ράβονται σε εργοστάσιο θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ποσό καλά είναι ραμμένα πριν από κάθε αγορά.

Μακρύ κασκόλ

Ένα παιδικό κασκόλ φαίνεται συχνά αθώο με την πρώτη ματιά, αλλά μπορεί να είναι πιθανή απειλή για τα μικρά παιδιά. Ένα μακρύ κασκόλ μπορεί εύκολα να πιαστεί σε μια παιδική χαρά ή σε άλλες κατασκευές για παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να απελευθερωθεί το παιδί χωρίς βοήθεια από έναν ενήλικα. Ορισμένες χώρες απαγορεύουν το κασκόλ στους παιδικούς σταθμούς ή στα νηπιαγωγεία.

Ζιβάγκο με στενό λαιμό

Το ζιβάγκο είναι πρακτικό αλλά έχει και τα μειονεκτήματά του. Δεν είναι άνετο να το φοράτε: το κεφάλι δύσκολα μπορεί να κινηθεί, κάτι που συνήθως είναι ερεθιστικό. Επίσης, ένας στενός λαιμός μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους λόγω διαταραχών της κυκλοφορίας του αίματος και ερεθισμού λόγω στενής επαφής με το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το λαιμό, ειδικά με συνθετικά χαμηλής ποιότητας.

Σκούρα ρούχα χωρίς ανακλαστικά φωτός

Συχνά, οι γονείς επιλέγουν πρακτικά ρούχα σε σκούρα χρώματα, διακινδυνεύοντας έτσι την ασφάλεια των παιδιών τους. Όχι μόνο μπορούν να χάσουν το παιδί τους σε πολυκοσμια αλλά και οι οδηγοί μπορεί να μην βλέπουν τους μικρούς πεζούς στο σκοτάδι. Όσο περισσότερα στοιχεία αντανακλούν το φως στα ρούχα των παιδιών, τόσο το καλύτερο.

Βαριά «μοντέρνα» υποδήματα ή υποδήματα με επίπεδη σόλα

Τα μοδάτα και φωτεινά παπούτσια μπορούν να αποδειχθούν βαριά και άβολα. Οι ανεύθυνοι κατασκευαστές συχνά δίνουν προτεραιότητα στην εμφάνιση των προϊόντων τους και αγνοούν τις ανατομικές ανάγκες του παιδικού ποδιού. Είναι άβολο να τρέχει και να παίζει ένα παιδί με βαριά παπούτσια με μια τεράστια σόλα. Επιπλέον, το παιδί θα κουραστεί γρήγορα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα πάνινα παπούτσια με λαστιχένιες σόλες είναι επίσης επικίνδυνα. Λόγω της απουσίας φτέρνας και στήριξης, η πιθανότητα ανάπτυξης πλατυποδίας αυξάνεται.

Δείτε ακόμη Πώς η Κάλυψη του Καροτσιού Μπορεί να Θέσει το Μωρό σας σε Κίνδυνο, Ακόμα κι αν το Ύφασμα είναι Λεπτό

Μπουφάν με ογκώδεις κουκούλες και παχιά γούνα

Οι ογκώδεις κουκούλες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα και μπορούν να αποτελέσει την αιτία ατυχήματος. Ένα παιδί απλά δεν μπορεί να εκτιμήσει το περιβάλλον του με αυτές τις κουκούλες, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά στο δρόμο, σε σιδηροδρόμους ή σε σκοτεινές γωνίες. Εκτός αυτού, όπως και ένα κασκόλ, μια κουκούλα μπορεί εύκολα να πιαστεί σε κάτι στην παιδική χαρά.

Ρούχα για ενήλικες

Αν και αυτά τα ρούχα φαίνονται κομψά, είναι απολύτως άβολα για τα παιδιά. Τα ρούχα που είναι πολύ σφιχτά ή πολύ μεγάλα, καθιστούν πιο δύσκολη την κίνηση των παιδιών, γεγονός που τα εμποδίζει να τρέχουν και να παίζουν.

Ορθοπεδικά παπούτσια με σκληρή σόλα

Παλιά, προτεινόταν στα παιδιά να φορούν ορθοπεδικά παπούτσια από τα πρώτα τους βήματα ως να γίνουν μικρά παιδιά ακόμη και στο σπίτι. Επειδή ήταν ψηλότερα, σκληρότερα και βαρύτερα, δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι προκάλεσαν τόση ταλαιπωρία και βασανιστήρια για τα παιδιά στο παρελθόν. Σήμερα, τα παιδιά με φυσιολογικά πόδια δεν χρειάζονται αυτά τα παπούτσια και θα πρέπει να αγοράζονται μόνο εάν τα συνταγογραφήσει γιατρός. Τα υποδήματα με ανατομική δομή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία: είναι πολύ ελαφρύτερα, πιο ελαστικά, πιο μαλακά και προορίζονται να αποτρέψουν την ανάπτυξη πλατυποδίας. Κάθε παιδί μπορεί να τα φορέσει.

Ρούχα με τεράστια ετικέτα στο εσωτερικό

Εάν τα παιδιά σας νευριάζουν κάθε φορά που βλέπουν το ίδιο μπλουζάκι και συμπεριφέρονται παράξενα ενώ το φορούν, οι γονείς πρέπει να ελέγξουν καλύτερα αυτό το ρούχο. Ίσως ο λόγος δεν είναι στην κακή διάθεση του παιδιού και στην ποιότητα του υφάσματος, αλλά στην ετικέτα της μάρκας ή στην ετικέτα με πληροφορίες για το πώς να το φροντίσετε. Συχνά, αυτές οι ετικέτες είναι δυσανάλογα τεράστιες, το υλικό τους είναι σκληρό και οι γωνίες τους είναι πολύ μυτερές.

Σφιχτά καπέλα

Είναι καλύτερα να αγοράσετε καπέλα και άλλα είδη κεφαλιού σύμφωνα με το μέγεθος του παιδιού. Ένα καπέλο που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία – γλιστράει και εμποδίζει την όραση του παιδιού. Ένα καπέλο που είναι πολύ σφιχτό μπορεί να ερεθίσει ευαίσθητο δέρμα, αφήνοντας σημάδια στο μέτωπο που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Ένα σφιχτό καπέλο από συνθετικά υλικά θα ιδρώνει πολύ το κεφάλι του παιδιού, προκαλώντας φαγούρα και ερεθισμό.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Κόλπα Ώστε το Παιδί σας να Τρώει Υγιεινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY ταΐστρες πουλιών,DIY κατασκευές κήπου,για τον κήπο,επαναχρησιμοποίηση,ανακύκλωση

18 DIY Ταΐστρες Πουλιών για να Ζωντανέψει ο Κήπος

11 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά Παγοπέδιλα

11 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά Παγοπέδιλα