in , , , ,

Τι Σημαίνουν Πραγματικά 8 Περίεργοι Τύποι Παιδικής Συμπεριφοράς

Τι Σημαίνουν Πραγματικά 8 Περίεργοι Τύποι Παιδικής Συμπεριφοράς
Τι Σημαίνουν Πραγματικά 8 Περίεργοι Τύποι Παιδικής Συμπεριφοράς

Για τους ενήλικες, πολλά πράγματα που κάνουν τα παιδιά μπορεί να φαίνονται περίεργα και ανεξήγητα. Αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα ένας λόγος που τα παιδιά έχουν αυτήν την παράξενη συμπεριφορά. Και μην ανησυχείτε, δεν είναι μόνο το παιδί σας – πολλά παιδιά κάνουν αυτά τα πράγματα! 5 Τρόποι που οι Γονείς Μπορούν να Πουν «Όχι» στα Παιδιά με Θετικό Τρόπο

Κρατάνε την αναπνοή τους

Τι Σημαίνουν Πραγματικά 8 Περίεργοι Τύποι Παιδικής Συμπεριφοράς

Κατά τη διάρκεια του κρατήματος της αναπνοής, το παιδί σας μπορεί να κλάψει και στη συνέχεια να σταματήσει να αναπνέει για έως και 1 λεπτό, να γίνει δύσκαμπτο, να γίνει μπλε ή γκρι και ακόμη και να λιποθυμήσει για λίγα λεπτά. Και το πιστεύετε ή όχι, στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που μπορούν να ελέγξουν. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να συμβούν επειδή το παιδί σας είναι θυμωμένο, αναστατωμένο, φοβισμένο, σε σοκ ή πόνο. Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, είναι συνήθως ακίνδυνο και αυτά τα επεισόδια σταματούν να συμβαίνουν στην ηλικία των 4 ή 5 ετών.

Βγάζουν συνεχώς τα ρούχα τους

Τα παιδιά δεν ντρέπονται όταν είναι γυμνά. Επομένως, δεν είναι πρόβλημα για αυτά να βγάλουν τα ρούχα τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε – ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Μπορεί να το κάνουν επειδή τα ρούχα τους είναι άβολα ή επειδή ζεσταίνονται. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να γδύνονται είναι επειδή μόλις έμαθαν να το κάνουν μόνα τους, επομένως είναι μια νέα δεξιότητα που τα κάνει να νιώθουν πιο ανεξάρτητα.

Πίνουν το νερό του μπάνιου

Τα παιδιά μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι το νερό του μπάνιου είναι διαφορετικό από το πόσιμο νερό. Και επειδή τα παιδιά παίζουν κατά τη διάρκεια του μπάνιου, το νερό είναι μέρος του, οπότε μπορεί να αποφασίσουν ότι είναι διασκεδαστικό να το πίνουν.

Χτυπάνε το κεφάλι τους

Μερικά παιδιά χτυπούν το κεφάλι τους στο κάγκελο, τα μαξιλάρια ή το στρώμα της κούνιας τους όταν αποκοιμούνται ή στη μέση της νύχτας. Περίπου το 15% των παιδιών το κάνει. Και ενώ κάποιοι το θεωρούν διαταραχή, άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα είδος αυτοκαταπραϋντικής συμπεριφοράς, όπως το πιπίλισμα του αντίχειρα, για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι συνήθως ακίνδυνο και σταματά από μόνο του, επομένως δεν χρειάζεται θεραπεία.

Δείτε ακόμη 5 Πράγματα που Λέει μια Μητέρα στα Παιδιά της και Σχεδόν Ποτέ Δεν Κάνει Λάθος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάζουν πράγματα στα αυτιά, τη μύτη και τα μάτια τους

Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο. Έτσι, όταν βάζουν μικρά πράγματα στα αυτιά, τη μύτη και τα μάτια τους, πειραματίζονται με διαφορετικά αντικείμενα. Θέλουν απλώς να δουν πώς λειτουργούν και τι μπορεί να τους συμβεί.

Τρώνε περίεργα πράγματα

Τα παιδιά μπορούν να φάνε σχεδόν τα πάντα — από μύξες μέχρι έντομα και βρωμιά. Θέλουν να εξερευνήσουν νέα πράγματα και ποιος καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό από το να χρησιμοποιήσουν τους γευστικούς υποδοχείς τους;

Τραβάνε τα μαλλιά τους

Τα παιδιά κάτω των 2 ετών μπορεί να στριφογυρίζουν ή να τραβούν τα μαλλιά τους για να ηρεμήσουν. Μπορεί επίσης να το κάνουν επειδή βαριούνται. Στην ηλικία των 3 ετών, μαθαίνουν να παρατηρούν πώς αντιδρούν οι γονείς τους σε αυτό και μπορεί να γίνει μέρος της συμπεριφοράς αναζήτησης προσοχής ή των θυμών. Στα μεγαλύτερα παιδιά, το τράβηγμα των μαλλιών μπορεί επίσης να είναι σημάδι ΔΕΠΥ.

Θέλουν να διαβάζετε ξανά και ξανά το ίδιο βιβλίο

Η ακρόαση μιας ιστορίας που ήδη γνωρίζουν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο. Και αυτός ο έλεγχος τους δίνει μια αίσθηση άνεσης. Γνωρίζουν ότι ο γονιός τους θα τους διαβάσει ένα βιβλίο πριν πάνε για ύπνο και ξέρουν πώς πάει η ιστορία, ώστε να χαλαρώσουν και να αποκοιμηθούν.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Σταματήστε να Λέτε στα Παιδιά σας να μην Θυμώνουν Ποτέ – Διδάξτε τα Πώς να Θυμώνουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξετε Χρωμοπαγίδες πλυντηρίου για να Προστατέψετε τα Ρούχα σας

Πώς να Φτιάξετε Χρωμοπαγίδες πλυντηρίου για να Προστατέψετε τα Ρούχα σας

5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου Απαραίτητα για τους Καπνιστές - Φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα

5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου Απαραίτητα για τους Καπνιστές – Φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα