in , , , , ,

7 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Φυλλικό Οξύ

7 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Φυλλικό Οξύ
7 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Φυλλικό Οξύ

Οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος την ημέρα. Αυτή η ουσία, που ονομάζεται επίσης φυλλικό οξύ ή βιταμίνη Β9, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, καθώς βοηθά το σώμα να κατασκευάζει και να επισκευάζει το DNA και να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια. Εάν το σώμα σας δεν έχει φυλλικό οξύ, μπορεί να υποφέρετε από ορισμένα συμπτώματα ακόμη και να αναπτύξετε αναιμία. Για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε περισσότερο, δείτε τα πιο κοινά σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας έχει έλλειψη. Έλλειψη βιταμίνης C: Τα 10 ύπουλα συμπτώματα της ανεπάρκειας – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε

Γνωστικά προβλήματα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το φολικό οξύ είναι εξαιρετικά σημαντικό για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, δυσκολία συγκέντρωσης και να είστε ευερέθιστοι. Η ανεπαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών διαταραχών όπως η άνοια ή η νόσος του Alzheimer.

Πόνοι στο σώμα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σε σοβαρές περιπτώσεις αναιμίας που προκαλούνται από ανεπάρκεια φυλλικού οξέος, ο εγκέφαλος λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο από ό, τι στην ιδανική περίπτωση. Αυτό έχει ως συνέπεια οι αρτηρίες του εγκεφάλου να πρήζονται και έχετε πονοκέφαλο. Ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν είναι το μόνο όργανο που στερείται οξυγόνου, οπότε μπορείτε επίσης να αισθανθείτε πόνο σε άλλα μέρη του σώματος, ειδικά στο στήθος και τα πόδια.

Χλωμό δέρμα

© shutterstock.com

Η αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια, είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονές σε όλους τους ιστούς του σώματος. Όταν το σώμα δεν έχει φυλλικό οξύ, δεν έχετε αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια (και αιμοσφαιρίνη) για να παρέχετε στα εσωτερικά όργανα την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα μυϊκής αδυναμίας, κόπωσης, μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια και ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Δύσπνοια

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Εάν παρατηρήσετε δυσκολία στην αναπνοή όταν κάνετε πράγματα που κανονικά δεν έχετε πρόβλημα αναπνοής, αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά επειδή το σώμα στερείται ερυθρών αιμοσφαιρίων. Μαζί με αυτό το σύμπτωμα, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αίσθημα ζάλης ή ακόμη και λιποθυμία.

Δείτε ακόμη Σαμπάνια για την έλλειψη σιδήρου!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πεπτικά προβλήματα

© depositphotos.com

Γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, πόνος στο στομάχι και διάρροια μετά τα γεύματα μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια ότι το σώμα στερείται φολικού οξέος. Εκτός αυτού, σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να πάσχετε από ανορεξία που συνήθως οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους.

Έλκη στο στόμα και πρήξιμο της γλώσσας

brightside

Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως όταν η έλλειψη φυλλικού οξέος είναι αρκετά σοβαρή, οπότε δεν πρέπει να τα αγνοήσετε. Η γλώσσα μπορεί να φαίνεται πρησμένη, κόκκινη ή λαμπερή, συνήθως γύρω από τις άκρες στην αρχή. Λόγω της μείωσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων, μπορεί επίσης να αισθανθείτε πόνο κατά την κατάποση ή να υποφέρετε από πόνο στη γλώσσα και στοματίτιδα.

Μειωμένη αίσθηση της γεύσης

© zo3bi_m / instagram, © foodiebuddie_ / instagram

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, εκτός από τις πληγές στο στόμα, η ανεπάρκεια φολικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αίσθηση της γεύσης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υποδοχείς γεύσης, που ονομάζονται θηλές, δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος λόγω των υπαρχόντων προβλημάτων στη γλώσσα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ανεπάρκεια φυλλικού οξέος

© joslinndek1 / instagram, © shasbakingpassion / instagram, © _emalka / instagram, © sofi.rondoletto / instagram

Ο ευκολότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας φυλλικού οξέος είναι μέσω της διατροφής. Για να έχετε επαρκή ποσότητα, θα πρέπει να τρώτε περισσότερα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, σπανάκι και σπαράγγια. Όσο για άλλες τροφές, είναι καλύτερα να καταναλώνετε εσπεριδοειδή, φασόλια, μανιτάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως σε τακτική βάση.

Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση. Μόνο μετά από αυτό θα πρέπει να αρχίσετε να αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Δείτε επίσης 7 Σημάδια ότι Το σώμα σας Δεν Ανέχεται τη Ζάχαρη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Έργο Τέχνης από Ύφασμα

DIY Έργο Τέχνης από Ύφασμα

13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος