Αν θέλετε ένα διάλειμμα από τα παραδοσιακά ψωμιά γιατί να μην φτιάξετε σπιτικό ψωμί από ρύζι χωρίς γλουτένη; Αυτό το μοναδικό ψωμί, φτιαγμένο από ρύζι και μαγιά, προσφέρει μια φανταστική εναλλακτική λύση που είναι τόσο χορταστική όσο και νόστιμη.
Η Αυθεντική Μυστική Συνταγή για Κοτόπουλο KFC για να την φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου
Το ψωμί από ρύζι δεν είναι απλώς μια εξαιρετική επιλογή για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Είναι επίσης υπέροχα ελαφρύ και αφράτο, καθιστώντας το μια ευχάριστη αλλαγή από τα ψωμιά με βάση το σιτάρι. Επιπλέον, η παρασκευή του δικού σας ψωμιού, σας επιτρέπει να αποφύγετε τα συντηρητικά και να προσαρμόσετε τη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Συστατικά:
- 2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι (λευκό ή καφέ)
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Προαιρετικά: σπόροι ή ξηροί καρποί για επικάλυψη
Δείτε ακόμη Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες
Οδηγίες:
Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε χλιαρό νερό και ρίξτε τη μαγιά. Αφήστε την για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το μαγειρεμένο ρύζι, το μείγμα μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί πλήρως το ρύζι.
9 Σημάδια που Δείχνουν οτι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι χωρίς γλουτένη στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, κάτι που είναι φυσιολογικό για ψωμί χωρίς γλουτένη.
Σκεπάζετε το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο η ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε καρβέλι και τη βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ισιώστε την κορυφή και, αν θέλετε, πασπαλίστε με σπόρους ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά στο ταψί για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Ψήστε το ψωμί για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το βγάλετε για να κρυώσει εντελώς.
Το σπιτικό ψωμί από ρύζι είναι ιδανικό για σάντουιτς, τοστ ή απλά για να το απολαύσετε με λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης Ψωμάκια για Πρωινό με 3 Υλικά Έτοιμα σε Λίγα Λεπτά Χωρίς Αλεύρι