Η αυθεντική συνταγή KFC είναι ένα μυστικό μείγμα συστατικών που χρησιμοποιεί η αλυσίδα γρήγορου φαγητού για το τηγανητό κοτόπουλο της. Πίτσα Με Μπαγιάτικο Ψωμί του Δημήτριου Μακρυνιώτη – Φτιάξ’ την μέσα σε 10 Λεπτά Εύκολα και Απέφυγε το Food Waste [ΒΙΝΤΕΟ]
Η ιστορία πίσω από την αλυσίδα KFC
Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, το βενζινάδικο του Harland Sanders στο Κόρμπιν του Κεντάκι ήταν τόσο δημοφιλές για το τηγανητό κοτόπουλό του που εβγαλε τις αντλίες και εφτιαξε ένα εστιατόριο στη θέση τους. Επιπλέον, τελειοποίησε τη μυστηριώδη συνταγή του με έντεκα βότανα και μπαχαρικά.
Το 1939, η χρήση φριτέζας υψηλής πίεσης είχε ως αποτέλεσμα ζουμερό, γευστικό κοτόπουλο σε οκτώ ή εννέα λεπτά.
Ο Σάντερς συνεργάστηκε με τον Πιτ Χάρμαν και άρχισαν να διαφημίζουν τη δεκαετία του ’50 το τηγανητό κοτόπουλο Kentucky, με την εταιρεία να στέλνει προαναμεμιγμένα καρυκεύματα σε εστιατόρια για να κρατήσει τη συνταγή μυστική.
Συστατικά:
1 μεσαίου μεγέθους κοτόπουλο ή φτερούγες κοτόπουλου ή μπούτια
1 κουταλιά της σούπας καυτερή κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1,1 λίτρα νερό
Λάδι τηγανίσματος
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
Δείτε ακόμη Μελιτζάνα Τσιγγάνα – Η μοναδική συνταγή που θα σας κάνει να αναστενάξετε
Οδηγίες:
Αρχικά πλύνετε καλά το κοτόπουλο με νερό, ξύδι και λεμόνι και κόψτε το σε 8 ισομεγέθη κομμάτια.
Στη συνέχεια βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ με το νερό και ρίξτε όλα τα μπαχαρικά.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο για να απορροφηθούν καλά τα μπαχαρικά.
Έπειτα αλευρώστε κάθε κομμάτι κοτόπουλου, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά και πάλι σε αλεύρι.
Τηγανίστε το κοτόπουλο σε άφθονο λάδι σε δυνατή θερμοκρασία για δύο λεπτά, μειώστε την και περιμένετε 10 με 15 λεπτά να ροδίσει. Σερβίρετέ το ζεστό με ρύζι και σαλάτες.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Φτιάξε σπιτικό τυρί GOUDA – Με 4 Λίτρα Γάλα Παίρνεις 2 Κιλά Τυρί