in , , ,

8 Τρόποι για να Καλλιεργήσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χωρίς Χώμα

8 Τρόποι για να Καλλιεργήσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χωρίς Χώμα
8 Τρόποι για να Καλλιεργήσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χωρίς Χώμα

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς χώμα και θα ευδοκιμήσουν σε διαφορετικά μέσα καλλιέργειας! 5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου Απαραίτητα για τους Καπνιστές – Φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα

Νερό

8 Τρόποι για να Καλλιεργήσετε Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χωρίς Χώμα

Η καλλιέργεια φυτών στο νερό είναι ο πιο προτιμώμενος τρόπος μετά το χώμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελέγξετε την εξάπλωση και την ανάπτυξη του φυτού, χρησιμοποιώντας μπολ, βάζα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο.

Απλώς τοποθετήστε το φυτό σε νερό και αλλάζετέ το κάθε 5-7 ημέρες ή όποτε γίνεται θολό. Μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό λίπασμα, κάθε 5η-6η αλλαγή νερού, είναι υπεραρκετό για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Ανθούριο, καλαθέα, πόθος , μονστέρα, φιλόδενδρο και σπαθίφυλο είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά για καλλιέργεια σε νερό.

Υπόστρωμα διογκωμένης αργίλου

Το υπόστρωμα είναι φτιαγμένο από ψημένα σφαιρίδια πηλού, απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα ή άλλες ακαθαρσίες.

Αυτό που το κάνει τέλειο για φυτά είναι το υψηλό πορώδες, λογω της δομή του που μοιάζει με κηρήθρα, διευκολύνοντας τον αερισμό. Μπορεί επίσης να απορροφήσει νερό, απελευθερώνοντάς το αργά με την πάροδο του χρόνου, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου υγρασίας που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτό το μέσο καλλιέργειας έχει επίσης ουδέτερο pH, καθιστώντας το κατάλληλο για σχεδόν κάθε φυτό.

Ορχιδέα, πόθος, ανθούριο, σπαθίφυλο, αλοκασία, φιλόδενδρο, μονστέρα και χλωρόφυτο είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για αυτό το μέσο.

Σφάγνο

Αυτό το ελαφρύ καλλιεργητικό μέσο μπορεί να κρατήσει έως και 20 φορές το βάρος του σε νερό. Αυτό διασφαλίζει στα φυτά σταθερή παροχή υγρασίας με την πάροδο του χρόνου. Αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων με φυσικό τρόπο. Χάρη στην πορώδη υφη του, επιτρέπει καλύτερη κυκλοφορία αέρα στις ρίζες.

Ορχιδέες, φτέρες, βρύα, διωναίες και φυτά στάμνας αναπτύσσονται καλά στο όξινο και υγρό περιβάλλον που παρέχεται από το σφάγνο.

Αέρας

Τα αερόφυτα αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν μόνο στον αέρα! Απορροφούν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά από το περιβάλλον τους και συνεχίζουν να ζουν έτσι για χρόνια.

Στερεώστε τα αερόφυτα σε θαλλασόξυλο, φελλό ή κλαδιά με σύρμα ή σπάγκο κλωστή. Απλά ψεκάστε τα νερό κάθε τόσο και τελειώσατε.

Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την υγρασία καλύτερα και από αφυγραντήρα

Υπόστρωμα κοκοφοίνικα

Είναι φτιαγμένο από φλοιούς κοκοφοίνικα, που όχι μόνο το καθιστά πορώδες για την κυκλοφορία του αέρα, αλλά και να συγκρατεί νερό.

Χρησιμοποιήστε το μέσο καλλιέργειας σε γλάστρα για παχύφυτα, μικροπράσινα, μοσχεύματα και σπόρους.

Άμμος

Μπορείτε να καλλιεργήσετε παχύφυτα και κάκτους στην άμμο καθώς παρέχει εξαιρετική αποστράγγιση.

Ωστόσο, καθώς η άμμος στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών, η προσθήκη οργανικής ύλης όπως κομπόστ ή κοκοφοίνικα θα διασφαλισεί ότι τα φυτά θα ευδοκιμήσουν μακροπρόθεσμα.

Θραύσματα ξύλου και φλοιός

Ο φλοιός και τα θραύσματα ξύλου είναι εξαιρετικά για να συγκρατούν το νερό ενώ παρέχουν την απαραίτητη ροή αέρα για τις ρίζες των φυτών. Καθώς αποσυντίθενται αργά με την πάροδο του χρόνου, απελευθερώνουν βασικά θρεπτικά συστατικά, παρέχοντας αργή και σταθερή παροχή οργανικής ύλης.Οι ορχιδέες είναι οι καλύτερες επιλογές για αυτό το καλλιεργητικό μέσο.Κομμάτι ξύλου

Ένα κομμάτι ξύλου μπορεί να γίνει μέσο καλλιέργειας για το πλατυκέριο. Γιατί; Στο βιότοπό του, αναπτύσσεται σε άλλα φυτά και ένα κομμάτι ξύλο μιμείται ακριβώς αυτό.

Ωστόσο, θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο βρύα σφάγνου για να δημιουργήσετε ένα υπόστρωμα στο ξύλο πριν στερεώσετε τη φτέρη σε αυτό. Μετά απλώς συνεχίστε να ψεκάζετε με νερό το φυτό, μία φορά σε λίγες μέρες, και θα ευδοκιμήσει!

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 10 Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Δεν Πεθαίνουν Ποτέ Ακόμα κι αν Προσπαθήσετε να τα Σκοτώσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σπιτικό καθαριστικό,DIY καθαριστικό,καθαρισμός σκουριάς,καθαρισμός αλάτων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Το Σούπερ Σπιτικό Καθαριστικό για Σκουριά και Άλατα

Η Αυθεντική Μυστική Συνταγή για Κοτόπουλο KFC για να την φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου

Η Αυθεντική Μυστική Συνταγή για Κοτόπουλο KFC για να την φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου