in , , , ,

10 Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Δεν Πεθαίνουν Ποτέ Ακόμα κι αν Προσπαθήσετε να τα Σκοτώσετε

10 Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Δεν Πεθαίνουν Ποτέ Ακόμα κι αν Προσπαθήσετε να τα Σκοτώσετε
10 Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Δεν Πεθαίνουν Ποτέ Ακόμα κι αν Προσπαθήσετε να τα Σκοτώσετε

10 ανθεκτικά φυτά αντοχής που δεν πεθαίνουν ποτέ ακόμα κι αν προσπαθήσετε να τα σκοτώσετε – μερικά από αυτά αναπτύσσονται σε εσωτερικούς άλλα και σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε να φυτέψετε πολλά από αυτά τα φυτά απευθείας στο έδαφος, καθώς μπορεί να είναι επεμβατικά και δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, ειδικά τα 2 πρώτα. 5 Συμβουλές για να Μην Καταστρέψετε Ποτέ Ξανά ένα Παχύφυτο

Φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στον ήλιο και στο κρύο

Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Καλαγχόη η πολύτεκνη (Kalanchoe daigremontiana)

living4media

Αυτό το παχύφυτο μεγαλώνει πολλά φυτάρια στις άκρες των φύλλων του – μια ιδιότητα που την καθιστά σχεδόν αδύνατο να σκοτωθεί, καθώς τα φύλλα που πέφτουν μπορούν να αναπτύξουν νέα φυτά.

Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Καλαγχόη η ντελαγκοένσις (Kalanchoe Delagoensis)

paluwa

Αυτό το μοναδικό φυτό είναι ακόμη πιο παραγωγικό στην ανάπτυξη νέων φυτών από τα φύλλα που ριζώνουν εύκολα όταν έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Η ανοχή του στην ξηρασία το καθιστά ανθεκτικό και μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους.

Φυτά Εξωτερικού Χώρου Αντοχής: Σανσεβιέρια

balconygardenweb

Αυτό το φυτό είναι πρωταθλητής όσον αφορά την αντοχή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σπάνιο πότισμα και κακή ποιότητα εδάφους.

Τα ριζώματά του μπορούν να αναπτύξουν νέους βλαστούς και ρίζες και να πολλαπλασιαστούν, επιτρέποντάς του να εξαπλωθεί και να επιβιώσει σε λιγότερο ιδανικές συνθήκες.

Αλόη βέρα

balconygardenweb

Η αλόη βέρα ευδοκιμεί σε φτωχό έδαφος και απαιτεί ελάχιστο νερό, γεγονός που την καθιστά επαγγελματία όταν πρόκειται να επιβιώσει και να αυξάνει συνεχώς τον πληθυσμό της σε σκληρές συνθήκες. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί εύκολα από βλαστάρια τα οποία αναπτύσσονται γύρω από τη βάση του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ωτόχορτο (Sempervivum tectorum)

thehowtohome

Το κύριο φυτό παράγει πολυάριθμους βλαστούς που γρήγορα γίνονται νέα φυτά. Η ικανότητά του να αποθηκεύει νερό στα φύλλα και να επιβιώνει σε φτωχό έδαφος κάνει αυτό το παχύφυτο σχεδόν αθάνατο!

Δείτε ακόμη 6 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν χωρίς φροντίδα, καθαρίζουν τον αέρα και κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει

Πορτουλακάρια (Ελέφαντος Μπους)

balconygardenweb

Αυτό το παχύφυτο ευδοκιμεί σε ξηρά περιβάλλοντα. Πολλαπλασιάζεται εύκολα από μοσχεύματα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να σκοτωθεί και εύκολο να απλωθεί.

Πικραλίδα (Taraxacum officinale)

balconygardenweb

Τα άνθη της πικραλίδας μπορούν να παράγουν εκατοντάδες σπόρους που διασκορπίζονται εύκολα από τον άνεμο. Έχουν βαθιές ρίζες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πλήρη εξάλειψή τους. Θεωρείται ως ζιζάνιο, είναι βρώσιμο και έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη.

Μπαμπού

balconygardenweb

Το μπαμπού είναι απίστευτα ανθεκτικό λόγω του εκτεταμένου ριζικού του συστήματος και του γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης. Μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα κλίματα.

Αγαύη (Agave spp.)

balconygardenweb

Οι αγαύες αποθηκεύουν νερό στα παχιά φύλλα τους, κάτι που τις βοηθά να επιβιώσουν σε περίπτωση παραμέλησης και έλλειψης νερού. Τα είδη του παράγουν βλαστάρια μπορούν να διαχωριστούν και να φυτευτούν ως νέα φυτά.

Πόθος (Epipremnum aureum)

balconygardenweb

Ο πόθος είναι ένα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να ευδοκιμήσει σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί από μοσχεύματα βλαστών, τα οποία ριζώνουν εύκολα στο νερό ή στο έδαφος – καθιστώντας το πρωταθλητή της επιβίωσης!

Δείτε επίσης Το Μαγικό Συστατικό για Λουλούδια που ΔΕΝ Έχουν Ανθίσει για Χρόνια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 32

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καθάρισμα Κατσαρόλας: Πώς να Επαναφέρετε τη Λάμψη σε Κατσαρόλες Αλουμινίου

Καθάρισμα Κατσαρόλας: Πώς να Επαναφέρετε τη Λάμψη σε Κατσαρόλες Αλουμινίου

Μπαλάκι Τένις Στο Πλυντήριο: Για Αφράτες Πετσέτες και Μπουφάν

Μπαλάκι Τένις Στο Πλυντήριο: Για Αφράτες Πετσέτες και Μπουφάν