in , ,

5 Συμβουλές για να Μην Καταστρέψετε Ποτέ Ξανά ένα Παχύφυτο

παχύφυτα,συμβουλές για παχύφυτα,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,για τον κήπο,
5 Συμβουλές για να Μην Καταστρέψετε Ποτέ Ξανά ένα Παχύφυτο

Αγαπάτε τα παχύφυτα; Θέλετε να ζήσουν για πάντα; Τα παχύφυτα είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. Αλλά αν είστε από εκείνους που δεν μπορούν να τα κρατήσουν ζωντανά μόλις τα αποκτήσετε, απλώς ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές. Με Αυτό το Απλό Κόλπο Θα Καλλιεργήσετε Περισσότερα Παχύφυτα σε Χρόνο Μηδέν – Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων

Κρατήστε τα στεγνά

5 Συμβουλές για να Μην Καταστρέψετε Ποτέ Ξανά ένα Παχύφυτο

Το υπερβολικό και συχνό πότισμα είναι οι νούμερο ένα αιτίες που σκοτώνουν τα παχύφυτα. Ως εκ τούτου, κρατήστε τα στεγνά αφήνοντας το χώμα να στεγνώσει καλά μεταξύ των περιόδων ποτίσματος. Θα τους κάνει περισσότερο καλό από το να τα ποτίζετε πιο συχνά.

Ακολουθήστε έναν απλό κανόνα – εισάγετε ένα δάχτυλο στο χώμα. Αν το νιώθετε ξερό, τότε είναι ώρα για πότισμα.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο φυτόχωμα

Τα παχύφυτα προτιμούν φυτόχωμα που στραγγίζει καλά, επομένως ποτέ μην χρησιμοποιείτε κανονικό μείγμα γλάστρας ή χώμα από τον κήπο σας. Κατά τη μεταφύτευση, να είστε προσεκτικοί καθώς τα φύλλα και οι ρίζες είναι αρκετά εύθραυστα.

Ανακατέψτε τρία μέρη χώμα γλάστρας, δύο μέρη χοντρή άμμο και ένα μέρος περλίτη σε ένα δοχείο και χρησιμοποιήστε το ως μέσο καλλιέργειας για παχύφυτα.

Δείτε ακόμη Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λιπάνετε λιγότερο συχνά

Τα παχύφυτα δεν τους αρέσει να λιπαίνονται όλες τις εποχές του χρόνου όπως τα κανονικά φυτά. Τα περισσότερα προτιμούν φτωχό χωμα, γι’ αυτό είναι καλύτερα να τα θρέφετε μία ή δύο φορές το μήνα με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα όπως το 20-20-20, αραιωμένο στο ένα τέταρτο της συνιστώμενης περιεκτικότητας στο πακέτο.

Κάντε αυτό την καλλιεργητική περίοδο και αποφύγετε να τα λιπαίνετε αργά το φθινόπωρο και το χειμώνα, ειδικά σε ψυχρά κλίματα.

Αποφύγετε τις μεγάλες γλάστρες

Τα παχύφυτα έχουν ένα ρηχό και μικρό ριζικό σύστημα και η ανάπτυξή τους σε μεγάλες γλάστρες αυξάνει την πιθανότητα να παραμείνουν σε υγρό χώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καλλιέργεια τους σε μικρές γλάστρες θα διασφαλίσει ότι οι ρίζες θα αναπτυχθούν γρήγορα και το φυτό εστιάζει την ενέργειά του περισσότερο προς την ανοδική ανάπτυξη.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της διατήρησης των παχύφυτων σε στενές μικρές γλάστρες είναι ότι θα μεγαλώσουν περισσότερα βλαστάρια γρήγορα.

Μην τα μεγαλώνετε στο σκοτάδι

Πρέπει να έχετε κατά νου το γεγονός ότι τα παχύφυτα και οι κάκτοι διαφέρουν από τα συνηθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου και έχουν συνηθίσει να αναπτύσσονται στο ύπαιθρο, κάτω από το πλήρες ή μερικό φως του ήλιου.

Τα περισσότερα από τα παχύφυτα χρειάζονται τουλάχιστον φιλτραρισμένο ηλιακό φως και έντονο έμμεσο φως της ημέρας για να ευδοκιμήσουν καλά: η σανσεβιέρα και η αλόη βέρα είναι μερικές από τις εξαιρέσεις. Εάν τα καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να το κάνετε κρατώντας τα σε ένα περβάζι.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Παράθυρα που "Ιδρώνουν": Απλοί και Οικονομικοί Τρόποι για να Εξαλείψετε Εύκολα την Υγροποίηση των Παραθύρων

Παράθυρα που “Ιδρώνουν”: Απλοί και Οικονομικοί Τρόποι για να Εξαλείψετε Εύκολα την Υγροποίηση των Παραθύρων

Έτσι θα Καθαρίσετε τις Μαύρες Γραμμές από το Ξύλινο Πάτωμά σας

Έτσι θα Καθαρίσετε τις Μαύρες Γραμμές από το Ξύλινο Πάτωμά σας