in ,

Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

συχνότητα ποτίσματος παχύφυτων,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,
Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι φυτά που ευδοκιμούν στην παραμέληση. Ωστόσο, η πλειοψηφία τους πεθαίνει λόγω ακατάλληλων τεχνικών ποτίσματος. Το να μάθετε πόσο συχνά να ποτίζετε τα παχύφυτα είναι μια βασική πτυχή της διατήρησης αυτών των φυτών υγιή. Φροντίδα για τα Παχύφυτα Εσωτερικού Χώρου: 8 Απαραίτητες και Σημαντικές Συμβουλές για τη Μεταφύτευση τους

Πόσο Συχνά Πρέπει να Ποτίζετε τα Παχύφυτα

Πώς να ποτίζετε παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους

Στον εσωτερικό χώρο, ποτίστε τα παχύφυτα μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει από τον πάτο της γλάστρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα ποτίσετε καλά. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι πολύ στεγνό πριν ποτίσετε ξανά. Μην αφήνετε τα παχύφυτα να κάθονται σε νερό που έχει συσσωρευτεί σε πιατάκι κάτω από τη γλάστρα.

Πώς να ποτίζετε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους σε γλάστρες

Οι περισσότεροι κηπουροί μετακινούν τα παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους τα καλοκαίρια, για δέχονται ήλιο. Δεν υπάρχει καμία κρυφή επιστήμη στο γεγονός ότι τα φυτά εξωτερικού χώρου θα απαιτούν περισσότερο νερό από τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Δείτε ακόμη ΠΑΧΥΦΥΤΑ: Πώς να Καλλιεργήσετε Παχύφυτα Μεγάλου Μεγέθους

Οι πραγματικές ανάγκες σε πότισμα μπορεί να εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως οι κλιματικές και καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Θα πρέπει να ποτίζετε καλά και μετά να ποτίζετε ξανά όταν το χώμα στεγνώσει στην αφή. Ελέγχετε το χώμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να δείτε εάν είναι στεγνό ή υγρό.

Πώς να ποτίζετε τα παχύφυτα στο έδαφος

Στο έδαφος, τα παχύφυτα απαιτούν ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα για βέλτιστη ανάπτυξη. Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα θα είναι αρκετό. Αλλά και πάλι οι ανάγκες σε πότισμα ενδέχεται να αλλάξουν ελαφρώς ανάλογα με τις καιρικές και κλιματικές συνθήκες στην περιοχή. Τα νέα φυτά απαιτούν περισσότερη φροντίδα και είναι λιγότερο ανθεκτικά στην ξηρασία από τα παλιά φυτά λόγω του ανεπαρκώς ανεπτυγμένου ριζικού τους συστήματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Συμβουλές ποτίσματος

Για να διατηρήσετε τα παχύφυτα υγιή και ακμαία, πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πράγματα:

  • Επιλέξτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος, έτσι ώστε το υπερβολικό νερό να μπορεί να στραγγίζει ελεύθερα.
  • Τα παχύφυτα έχουν περισσότερες ανάγκες σε πότισμα την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς είναι η καλλιεργητική περίοδος, λίγο λιγότερες το φθινόπωρο και ακόμη λιγότερες το χειμώνα.
  • Τους χειμώνες, ποτίζετε όταν το έδαφος στεγνώσει τελείως, κάτι που μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα μήνα καθώς τα παχύφυτα αδρανούν τους χειμώνες, ειδικά σε ψυχρά κλίματα.
  • Τα παχύφυτα, σε ρηχές και μικρές γλάστρες, απαιτούν συχνότερο πότισμα από αυτά σε μεγάλες γλάστρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγάλες γλάστρες διατηρούν περισσότερη υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Το χώμα πρέπει να στραγγίζει καλά, ό,τι κι αν γίνει. Υπάρχει καλή πιθανότητα σήψης των ριζών εάν τα παχύφυτα παραμείνουν σε μουσκεμένο ή υγρό χώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Μην χρησιμοποιείτε ψεκαστήρες καθώς είναι το χώμα της γλάστρας που χρειάζεστε για να ποτίσετε, όχι το φύλλωμα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 16 Παχύφυτα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στην Άμμο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κρυμμένα μυστικά,περίεργα,χρήσιμα,

7 Κρυμμένα Μυστικά από το Παρελθόν που Πλέον Έχουν Πραγματικά Νόημα

καθαρισμός μουστάρδας σε χαλί,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πώς να Καθαρίσετε Μουστάρδα από Χαλί